شرکت داروسازی آمریکایی «مِرک» میگوید قرص جدیدی تولید کرده که خطر مرگ و بستری شدن بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ را به نصف کاهش میدهد و کارشناسان نیز این دارو را گام مهمی در نحوه درمان کرونا توصیف کردهاند.
شرکت داروسازی «مِرک» قرار است به زودی در خواست تایید این دارو را به نهادهای مسئول در آمریکا ارائه دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این دارو به نام «مولنوپیراویر» به شکلی طراحی شده که در کدهای ژنتیک ویروس اختلال ایجاد میکند و اولین داروی کووید-۱۹ است که از طریق دهان وارد بدن بیمار میشود.
مدیرعامل شرکت «مرک» به خبرگزاری رویترز گفت: «این دارو گفتمان رایج در مورد نحوه مدیریت همهگیری کرونا را متحول خواهد کرد.»
داروهایی که در حال حاضر برای درمان کووید-۱۹ تجویز میشوند «رمدسویر» محصول شرکت داروسازی، «گیلیاد» و دگزامتازون، از خانواده داروهای ضد آلرژی است. هر دو دارو فقط هنگام بستری شدن بیمار تجویز میشوند.
کارشناسان پزشکی میگویند دسترسی به یک داروی ضد ویروس که از طریق دهان مصرف میشود روش درمان مبتلایان به کرونا در بیمارستان را از اساس متحول خواهد کرد، چون داروها و روشهای درمان فعلی از نظر اجرایی بسیار پیچیده و پردردسر هستند.
با توجه به نتایج مثبت مرحله دوم از آزمایش بالینی این داروی جدید اکثر کارشناسان معتقدند که روند تایید آن میتواند قبل از مرحله سوم و پایانی آزمایشهای بالینی آغاز شود.
در پی انتشار این خبر ارزش سهام شرکت داروسازی «مرک» در بازار سهام نیویورک ۹ درصد افزایش یافت. همزمان ارزش سهام شرکتهای «فایزر» و «مدرنا» بزرگترین تولید کنندگان واکسن کرونا در کشورهای غربی به ترتیب ۳ و ۱۰ درصد کاهش یافت.
شرکت «فایزر» و شرکت سوئیسی «روش» از مدتها پیش تحقیقات برای تولید دارویی که بتوان آن را به آسانی برای مبتلایان به کووید-۱۹ تجویز کرد شروع کردهاند ولی نتیجه آن تاکنون فقط داروهای پادتن بوده که از طریق رگ تزریق میشوند.
شرکت داروسازی «مرک» در تحقیقات خود این قرص را روی ۷۷۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ آزمایش کرده است. نتایج تحقیقات نشان میدهد که حدود یک ماه پس از مصرف قرص «مولنوپیراویر» فقط ۷.۳ درصد از از اين افراد در بیمارستان بستری شده و هیچ یک از آنها فوت نکرده است.
کارشناسان بهداشت عمومی میگویند دسترسی به یک داروی ساده ضد ویروس بهترین مکمل برای واکسنهای کروناست و تعداد بیمارانی را که به بستری شدن نیاز دارند در حد چشمگیری کاهش خواهد داد.
تاريخ دقيق بررسی اين دارو از سوی اداره کنترل کيقيت دارو در آمريکا هنوز مشخص نشده است.