فرانسیس هاگن، مدیر سابق تولیدات شرکت فیسبوک، میگوید حکومتهای ایران و چین، «فعالانه» از طریق فیسبوک از دولتهای دیگر «جاسوسی» میکنند.
هاگن روز سهشنبه در اولین جلسه پرسش و پاسخ در کنگره آمریکا تاکید کرد که جاسوسی جمهوری اسلامی از دولتهای دیگر از طریق فیسبوک «اتفاقی است که در حال حاضر به طور قطعی در حال وقوع است.»
تابستان سال ۲۰۲۱ نیز مایک دویلیانسکی، رئیس تحقیقات جاسوسی سایبری فیسبوک به سیانان گفته بود که این شرکت، نزدیک به «۲۰۰ حساب کاربری» مرتبط با کارزار جاسوسی ایران در فیسبوک را غیرفعال کرده و به تقریبا همین تعداد کاربر این شبکه اجتماعی نیز هشدار داده که احتمالاً از سوی جمهوری اسلامی مورد هدف قرار گرفتهاند.
مدیر سابق تولیدات شرکت فیسبوک، در بخش دیگری از اظهارات خود به شدت از فیسبوک انتقاد کرد و گفت که برای این شرکت منفعت، بر امنیت کاربران ارجحیت دارد.
این مقام سابق فیسبوک همچنین خواستار تشدید نظارت دولت بر این شبکه اجتماعی شده است. فرانسیس هاگن که در یک کمیته فرعی سنا شهادت میداد، شرکت فیسبوک را متهم کرد که به نوجوانان آسیب میرساند و در خصوص مبارزه با نفرتپراکنی و ارائه اطلاعات ناصادق است.
خانم هاگن پیش از ترک فیسبوک، دهها هزار صفحه از اسناد تحقیقی داخلی و مدارک این شرکت را کپی کرده بود و اخیرا آنها را در اختیار رسانههای آمریکایی قرار داده است.
فرانسیس هاگن در ادامه ادای شهادت خود تصریح کرد که فیسبوک برای کودکان مضر است، باعث تفرقه میشود، و دموکراسی را تضعیف میکند.
فیسبوک اتهامات مطرح شده توسط فرانسیس هاگن را رد کرده و گفته است که ادعاهای او گمراهکننده است.
در همین زمینه، دان سالیوان ، سناتور جمهوریخواه، گفت نگران این است که فیسبوک و شبکههای اجتماعی زیرمجموعه آن مانند اینستاگرام بر سلامت روانی کودکان تأثیر بگذارند.
فرانسیس هاگن در حالی در سنا حاضر شده است که روز گذشته فیسبوک و دو شبکه اجتماعی و پیامرسان زیرمجموعه آن یعنی اینستاگرام و واتساپ، برای بیش از شش ساعت از دسترس خارج شدند و میلیونها کاربر در سراسر جهان، امکان دسترسی به حسابهای کاربری خود و استفاده از این مجموعهها را از دست دادند.
مارک زاکربرگ، مؤسس فیسبوک، از همه کاربرانی که چندین ساعت دسترسی خود به شبکه اجتماعی فیسبوک، پیامرسان فیسبوک، شبکه اجتماعی اینستاگرام و اپلیکیشن پیامرسان واتساپ را از دست داده بودند عذرخواهی کرد.