لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۵۸

سفر غیرمنتظره معاون وزیر خارجه ایران به امارات متحده عربی


علی باقری (نفر وسط) همراه با انور قرقاش (سمت چپ) و خلیفه شاهین المرر
علی باقری (نفر وسط) همراه با انور قرقاش (سمت چپ) و خلیفه شاهین المرر

خبرگزاری رسمی امارات متحده عربی روز چهارشنبه سوم آذر گزارش داد که مذاکره‌کننده ارشد ایران در پرونده هسته‌ای، به ابوظبی سفر و با مقامات ارشد این کشور گفت‌وگو کرده است.

سفر غیرمترقبه علی باقری کنی به ابوظبی در شرایطی انجام می‌شود که حکومت امارات اعلام کرده است در مسیر کاهش تنش با ایران گام برمی‌دارد.

به گزارش خبرگزاری دولتی امارات، معاون وزیر خارجه ایران در این سفر با انور قرقاش، مشاور عالی سیاست خارجی امیر امارات متحده عربی، و خلیفه شاهین المرر، وزیر مشاور در امور خارجی دولت این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

آقای باقری کنی در توئیتی نوشته که در دیدار با این مقامات «توافق کردیم تا صفحه جدیدی در روابط ایران و امارات گشوده شود».

او توضیح بیشتری در این زمینه نداده است.

با این حال، خبرگزاری امارات گفته که مقامات دو کشور در مذاکرات خود بر اهمیت تقویت مناسبات «براساس حسن همجواری و احترام متقابل» و تلاش برای ثبات و رونق اقتصادی منطقه و توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری دو جانبه تاکید کردند.

این دیدارها درآستانه از سرگیری مذاکرات وین برای احیای برجام انجام می‌شود که قرار است از روز دوشنبه هشتم آذر آغاز شود. کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بارها تاکید کرده اند که این مذاکرات باید برنامه‌های موشکی و حمایت ایران از گروه‌های نیابتی در سطح منطقه را نیز در برگیرد.

انور قرقاش در هفته‌های اخیر اعلام کرده بود که حکومت امارات متحده عربی در مسیر کاهش تنش با ایران گام بر می‌دارد.

مقامات ارشد ایران و دیپلمات‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس نيز هفته گذشته به خبرگزاری رویترز گفتند که یک هیئت بلندپایه اماراتی قرار است به زودی به ایران سفر کند.

دولت آمریکا از آغاز ریاست‌جمهوری جو بایدن اعلام کرده است که به شرط اجرای تمامی تعهدات ایران در قبال برجام به این توافق باز می‌گردد.

حکومت ایران در واکنش به خروج یک‌جانبه دولت دونالد ترامپ از برجام و ازسرگیری تحریم های شدید آمریکا، از تعهدات خود در برجام بویژه در زمینه حجم و غلظت غنی‌سازی اورانیوم عدول کرده است. با این همه ایران همواره تاکید می‌کند که فعالیت‌های هسته‌ایش صلح‌آمیز است.

کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس که از سیاست‌های دولت جو بایدن در سطح منطقه اطمینان ندارند و در عین حال خواهان جلوگیری از بازگشت تنش‌های شدید به منطقه هستند در دوره اخیر سیاست تماس و گفت‌وگو با ایران را در پیش گرفته‌اند.

سال ۲۰۱۹ و در اوج تنش بین ایران و آمریکا آب‌های خلیج فارس به یکی از کانون‌های اصلی این رویارویی بدل شد و تعدادی از نفتکش‌ها در نزدیکی سواحل کشورهای عربی مورد حمله قرار گرفت. در همین دوره زیرساخت‌ها و شبکه انتقال نفت عربستان سعودی نیز هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفت.

حکومت عربستان سعودی نیز که در چند نقطه از خاورمیانه و به خصوص در یمن درگیر یک جنگ نیابتی با ایران است از آوریل امسال مذاکره مستقیم با تهران را آغاز کرد.

ریاض چند دور مذاکره با ایران را که در بغداد انجام شده است «محترمانه» توصیف کرده و می‌گوید که این گفت‌وگوها فعلا در مرحله مقدماتی هستند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG