همزمان با آغاز تجمع سراسری دوباره معلمان در چند شهر ایران، گزارشهایی از جو امنیتی و بازداشت دهها تن از معلمان در تهران و چند شهر دیگر منتشر شده است.
به گزارش «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران»، از ساعتهای آغازین روز پنجشنبه، ۲۲ اردیبهشت، خیابان بهارستان در اطراف ساختمان مجلس شورای اسلامی مملو از نیروهای یگان ویژه و وَنهای نیروهای امنیتی، ماموران لباسشخصی و نیروی انتظامی شده است.
به گزارش این شورا، همزمان با ممانعت نیروهای امنیتی از شکلگیری هرگونه تجمعی، دو نفر از معلمان معترض به نامهای مسعود فرهیخته و لطفالله جمشیدی بازداشت شدهاند.
همزمان در شبکههای اجتماعی خبری منتشر شده است مبنی بر این که سیامک صادقی چهرازی، از فعالان شناخته شده اهواز، که در تجمع امروز ۲۲ اردیبهشت حضور داشت «با ضرب و شتم شدید در مقابل اداره کل آموزش و پرورش خوزستان بازداشت شد».
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران همچنین خبر داد که نیروهای امنیتی مانع از برگزاری تجمع معلمان شدند و «بیش از ۵۰ تن» را بازداشت کردند.
معلمان در ایران پس از آن بار دیگر دست به اعتراض زدهاند که وزیر آموزش و پرورش آنها را به اخراج تهدید کرد و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز چهارشنبه از دستگیری دو تبعه یک کشور «اروپایی» در ایران به اتهام تلاش برای ایجاد «آشوب» خبر داد و ادعا کرد که آنها با شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در ارتباط بودهاند.
در همین حال روز پنجشنبه عکسها و ویدئوهایی از تجمع معلمان در دهها شهر کشور از جمله آمل، کرمانشاه، مریوان و سنندج منتشر شده است.
بیجار، سقز، شهرضا، سردشت و اردبیل، رشت، آبدانان خراسان شمالی، قزوین، شیراز، اصفهان، فسا، و کرج از جمله دیگر شهرهایی هستند که روز پنجشنبه شاهد تجمع معلمان بودند. در اکثر این تجمعها، معلمان با سر دادن شعارهایی، خواستار آزادی همقطاران زندانی خود شدند.
کانون صنفی فرهنگیان اصفهان نیز گزارش داده است که یکی از اعضای این کانون به نام «عمادی» عصر روز چهارشنبه، ۲۱ اردیبهشت، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده و پس از ضبط وسایل ارتباطی او، پیامهای «کذب» با محتوای «اتمام مجوز کانون اصفهان» از تلفن همراه و حساب کاربری او به گروههای تلگرامی ارسال شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز ۱۷ اردیبهشت در بیانیهای اعلام کرده بود که اگر معلمان بازداشتشده آزاد نشوند، معلمان روز پنجشنبه، ۲۲ اردیبهشت، تجمع سراسری برگزار خواهند کرد.
این بیانیه در زمانی صادر شد که دستکم ۱۱ معلم و فعال صنفی معلمان در زندان بودند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در گزارشی در روز دوشنبه، ۱۹ اردیبهشت، اعلام کرد که رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی و علیاکبر باغانی، معلمان بازداشتشده «طی روزهای گذشته، تحت بازجوییهای شدید برای القای اتهامات غیر صنفی قرار گرفتهاند.»
معلمان در یک سال گذشته بارها تجمعات اعتراضی گستردهای را در دهها شهر برگزار کردهاند. تصویب ناقص طرح رتبهبندی معلمان، اجرا نشدن همسانسازی حقوق بازنشستگان و سرکوب «مستمر و نظاممند» فعالان صنفی از جمله سرفصلهای اعتراضات معلمان بوده است.