لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۹

وال استریت جورنال: آمریکا برای مقابله با فعالیت‌های ایران شبکه شناورهای بی‌سرنشین راه‌اندازی می‌کند


شناور بدون سرنشین آمریکا که یک بال به ارتفاع پنج متر دارد و از انرژی خورشیدی و باد برای حرکت استفاده می‌کند (عکس از آرشیو)
شناور بدون سرنشین آمریکا که یک بال به ارتفاع پنج متر دارد و از انرژی خورشیدی و باد برای حرکت استفاده می‌کند (عکس از آرشیو)

روزنامه وال استریت جورنال روز چهارشنبه در گزارشی به جزئیات همکاری نیروی دریایی آمریکا با اسرائیل، عربستان سعودی، و چند کشور دیگر در خاورمیانه برای ایجاد شبکه‌ای از شناورهای بی‌سرنشین برای مهار فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.

این گزارش اضافه کرده است که وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون امیدوار است چنین طرحی را به عنوان یک الگو در دیگر نقاط جهان نیز اجرا کند.

در حالی گزارش این روزنامه آمریکایی منتشر شده است که روز گذشته ایالات متحده اعلام کرد سپاه پاسداران سعی کرد یک شناور بی‌سرنشین نظارتی این کشور را در آب‌های خلیج فارس را توقیف کند، ولی به دلیل دخالت ناو و هلیکوپتر آمریکایی مجبور به عقب‌نشینی شد.

وال استریت جورنال می‌گوید، افسران آمریکایی از بیان جزئیات در خصوص تعداد شناورهای بی‌سرنشین نظارتی دریایی ایالات متحده و متحدانش در منطقه و چگونگی استفاده از آنها خودداری کرده و گفته‌اند که اطلاعات در این مورد محرمانه است. اما آنها گفته‌اند که شناورهای بی‌سرنشین نظارتی امکان بهتری جهت نظارت دقیق‌تر بر آب‌های منطقه فراهم می‌کنند.

نیروی دریایی آمریکا گفته است، انتظار می رود تا تابستان سال آینده ۱۰۰ شناور بی‌سرنشین تجسسی کوچک کشورهای مختلف در این طرح مشارکت کنند و منطقه‌ای وسیع از کانال سوئز در مصر تا سواحل ایران را پوشش داده و اطلاعات جمع آوری شده را برای مرکز فرماندهی مرکزی در بحرین، مستقر در ستاد مرکزی ناوگان پنجم آمریکا، بفرستند.

مایکل براسور، رئیس کارگروه نیروی دریایی آمریکا مشغول آماده‌سازی ناوگان شناورهای بی‌سرنشین در خاورمیانه، در این زمینه به وال‌استریت جورنال گفته است، ما اکنون در آستانه یک انقلاب فن‌آوری در زمینه تجهیزات نظامی بی‌سرنشین قرار داریم.

این روزنامه آمریکایی می‌گوید، طرح شبکه شناورهای بی‌سرنشین که شش ماه از عمر آن می‌گذارد، بخشی از تلاش‌های آمریکا برای گسترش همکاری بین اسرائیل و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است که به دنبال انعقاد پیمان «آبراهام» زمینه آن فراهم شد. این طرح می‌تواند نمادی از تلاش دیگری به رهبری آمریکا برای متحد کردن اسرائیل و کشورهای عرب منطقه برای ایجاد یک شبکه دفاع هوایی منطقه‌ای است.

این گزارش می‌افزاید، این طرح از سوی مرکز «عملیات رباتیک» که در منامه قرار دارد هدایت می‌شود و پرسنل نیروی دریایی ایالات متحده و پیمانکاران خصوصی پیشرفت شناورهای بدون سرنشین را زیر نظر دارند.

طبق این گزارش، شناورهایی که اکنون در این طرح مورد آزمایش قرار می‌گیرند غیرمسلح هستند، اما تحلیلگران دفاعی انتظار دارند که نیروی دریایی در آینده به سمت مسلح کردن برخی از آنها حرکت کند.

وال استریت جورنال می‌گوید، چنین اقدامی احتمالاً می‌تواند بحث‌های شدیدی در پی داشته باشد.

ساخت شناورهای بدون سرنشین بزرگتر می‌تواند میلیاردها دلار هزینه داشته باشد و قانونگذاران آمریکایی در خصوص چنین هزینه‌هایی ابراز نگرانی کرده‌اند.

آمریکا، اسرائیل، عربستان و برخی دیگر از کشورهای عرب خاورمیانه از اقدامات و فعالیت‌های ایران در منطقه ابراز نگرانی کرده‌اند.

در همین زمینه، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا٬ سنتکام سال گذشته گفته بود از نگاه ایالات متحده و نیروهای مسلح این کشور در خاورمیانه، «ایران مهم‌ترین تهدید و یا به زبانی دیگر مهم‌ترین بازیگر بد در سطح منطقه» است و تمرکز آمریکا مقابله با تهدیدهای ایران است.

حکومت ایران از گروه‌های شبه‌نظامی که به طور عمده در لبنان، عراق،‌ سوریه و یمن فعال هستند، حمایت مالی و نظامی می‌کنند و برخی کشورهای منطقه از این گروه‌ها به عنوان مهم‌ترین ابزار ایران برای افزایش تهدیدهای امنیتی در منطقه نام برده‌اند.

با استفاده از وال استریت جورنال و رادیوفردا
XS
SM
MD
LG