لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۲۲
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۸:۱۲ ۲۷.۹.۱۴۰۱

تجمع اعتراضی در مقابل سفارت تهران در وین

عصر شنبه تظاهراتی در مقابل سفارت جمهوری اسلامی در وین در اعتراض به سرکوب و اعدام در ایران و درخواست بسته‌شدن این سفارتخانه برگزار شد.

حاضران در این تجمع شعارهایی مانند «مرگ بر حکومت بچه‌کش» و «قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان» سر دادند.

۰۶:۱۵ ۲۷.۹.۱۴۰۱

ادامه اعتراضات شبانه و شعارهای ضد حکومتی در شهرک چیتگر، جنت‌آباد، مرزداران و چند ایستگاه متروی تهران

شهرک چیتگر تهران شامگاه شنبه بار دیگر شاهد تجمع اعتراضی جمعی از معترضان بود و همزمان مردم معترض در مناطقی چون جنت‌آباد، مرزداران و شهرک سروآزاد و همچنین ایستگاه متروی دروازه شمیران و شریعتی به سردادن شعارهای ضدحکومتی پرداختند.

جمعی از مردم و ساکنان شهرک چیتگر در غرب تهران، شامگاه شنبه بیست و ششم آذر بار دیگر با تجمع اعتراضی در محوطه این شهرک اقدام به سردادن شعارهای ضد حکومتی کردند.

معترضان در شهرک چیتگر در این تجمع اعتراضی از جمعه شعار «لحظه به لحظه گویم، یا مرگ یا آزادی، زیر شکنجه گویم یا مرگ یا آزادی» و «ما فدای این آب و خاک هستیم، بمب هم بزنی همین جا هستیم» سردادند.

«مرگ بر دیکتاتور»، «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «محسن ،مجید، سیاوش، آتش جواب آتش» از دیگر شعارهایی است که معترضان در ایستگاه متروی دروازه شمیران سر دادند.

جمعی از مردم معترض نیز شامگاه شنبه در جنت‌آباد واقع در شمال غربی تهران از خانه‌ها و متجمع‌های مسکونی خود اقدام به سردادن شعارهای ضد حکومتی کردند.

«امسال سال خونه، سید علی سرنگونه»، «مرگ بر خامنه‌ای قاتل»، «خامنه‌ای ضحاک، می‌کشیمت زیر خاک» و «مرگ بر دیکتاتور» از جمله شعارهای شبانه معترضان در منطقه جنت‌آباد بود.

در منطقه بلوار مرزداران در غرب تهران نیز شامگاه شنبه جمعی از معترضان به سردادن شعارهای شبانه از خانه‌ها و مجتمع‌های مسکونی خود پرداختند و از جمله شعار «مرگ بر بسیجی» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.

معترضان در شهرک سروآزاد تهران شنبه شب شعارهایی علیه جمهوری اسلامی سردادند. مردم معترض در شعارهای شبانه این منطقه از جمله شعار «بسیجی جیره‌خور٬ آخرشه خوب بخور» و «بسیجی، سپاهی، داعش ما شمایی» سردادند.

در ایستگاه متروی دروازه شمیران جمعی از معترضان عصر شنبه در اقدام به سردادن شعارهایی علیه جمهوری اسلامی کردند و از جمله شعار «این آخرین پیامه، هدف کل نظامه» سردادند.

ایستگاه متروی شریعتی نیز یکی از ایستگاه‌های متروی تهران بود که عصر شنبه شاهد شعارهای ضد حکومتی جمعی از مردم معترض بود. معترضان در این ایستگاه همچنین شعار «زندانی سیاسی، آزاد باید گردد» سر دادند.

اعتراضات همچنین در شمار دیگری از شهرها از جمله شیراز، رشت، و کرمانشاه به شکل شعارهای شبانه شامگاه شنبه ادامه یافت.

در شهر بندرعباس مرکز استان هرمزگان نیز شامگاه شنبه معترضان تابلوی شهرداری بندرعباس را که تصاویر خمینی، خامنه‌ای و قاسم سلیمانی بر آن نقش بسته بود، به آتش کشیدند.

اعتراضات سراسری در ایران از ۲۶ شهریور ماه، پس از کشته شدن مهسا امینی حین بازداشت به دست گشت ارشاد و پلیس امنیتی اخلاقی و خاکسپاری پیکر او در شهر سقز استان کردستان با شعار «زن، زندگی، ازادی» آغاز شد و به دیگر شهرها و استان‌های ایران گسترش یافت.

بنابر گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران از آغاز اعتراضات سراسری در ایران تاکنون دست‌کم ۱۶۱ شهر ایران شاهد اعتراضات خیابانی بوده است و دست‌کم ۴۹۶ تن از مردم معترض از جمله ۶۸ کودک به دست نیرروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

۰۲:۰۱ ۲۷.۹.۱۴۰۱

هشدار سازمان حقوق بشر ایران نسبت به خطر جدی اعدام قریب‌الوقوع ۶ تن از معترضان زندانی

سازمان حقوق بشر ایران با انتشار اسامی ۳۹ معترض در خطر اعدام، نسبت به خطر جدی و قریب‌الوقوع اعدام شش تن از معترضان در روزهای آینده هشدار داد و افزود که پنج تن از زندانیان سیاسی و معترضان محکوم به اعدام در زندان ارومیه و یک معترض در زندان رجایی‌شهر کرج، به سلول‌های انفرادی منتقل شده‌اند.

انتقال زندانیان محکوم به اعدامی که حکم آنها تایید و به واحد «اجرای احکام» ابلاغ شده به «سلول‌ انفرادی» به عنوان یکی از اقدامات اولیه پیش از «اعدام» در سیستم قضایی و زندانبانی جمهوری اسلامی تلقی می‌شود.

«آخرین ملاقات» با خانواده نیز از جمله همین اقدامات است اما دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در مورد معترضان و زندانیان سیاسی بارها از انجام این ملاقات سرباز زده یا زندانیان و خانواده آنها را در این مورد فریب داده است.

سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه ۲۶ آذر ماه در گزارشی اسامی و اتهامات وارد شده به ۳۹ نفر از معترضانی را که در خطر صدور یا اجرای حکم اعدام قرار دارند، منتشر کرد.

سازمان حقوق بشر ایران با تاکید بر اینکه «خطر جدی اعدام معترضان بازداشت شده در روزهای آینده وجود دارد»، افزود: «افزایش هزینه‌های سیاسی با حمایت‌های سیاسی، کمپین‌های خیابانی و مجازی و فشار جامعه بین المللی می‌تواند از اعدام‌های بیشتر جلوگیری کند.»

محمود امیری‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، گفت که رهبران جمهوری اسلامی که پس از سه ماه موفق به خاموش کردن اعتراضات سراسری نشده‌اند، سعی دارند تا با صدور و اجرای احکام اعدام، ترس را حاکم کنند.

سازمان حقوق بشر ایران با هشدار در مورد احتمال اجرای حکم اعدام برای جمع کثیری از بازداشت‌شدگان، از اقدام‌ نمایندگان پارلمان‌های اروپایی در جهت پذیرش کفالت سیاسی متهمان استقبال کرد و خواستار اقدام موثرتر جامعه بین‌الملل، به‌ویژه دولت‌ها، برای جلوگیری از اعدام معترضان ایرانی شد.

در بیانیه این سازمان با اشاره به انتقال پنج تن از زندانیان متهم به «محاربه» از زندان ارومیه به مکانی نامعلوم، امده است که یکی از زندانیان سیاسی در زندان رجایی‌شهر هم از بند عمومی به انفرادی منتقل شده است.

پیش از این سازمان عفو بین‌الملل نیز در روز جمعه ۲۵ آذر ماه طی بیانیه هشدار داد که پس از «اعدام خودسرانه» محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد که در پی «دادگاه‌های نمایشی» انجام شد، اکنون دست‌کم ۲۶ تن از دیگر معترضانی که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شده‌اند در معرض خطر اعدام قرار دارند.

عفو بین‌الملل افزود که از این تعداد، «حکم اعدام ۱۱ تن» صادر شده و ۱۵ تن دیگر با اتهامات مشابه و سنگینی که قوه قضائیه جمهوری اسلامی به آنها وارد کرده، «در انتظار یا تحت» محاکمه قرار دارند.

بنابر اعلام عفو بین‌الملل، شرایط دادرسی عادلانه و دسترسی به وکیل اختیاری برای هیچ یک از این معترضان بازداشت شده رعایت نشده است و آنها ضمن اینکه تحت شکنجه و فشار برای اخذ «اعترافات اجباری» قرار گرفته‌اند از «حق دفاع کافی» برخوردار نبوده‌اند.

در همین حال از روز جمعه بیست و پنجم آذر ماه تصویری از پرینت قضایی اعلام وضعیت محمد بروغنی، معترضی که از سوی دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافت که در آن به اتهام «محاربه» او اشاره شده و این در حالی است که این معترض جوان به بند ۳۹۰ زندان رجایی‌شهر منتقل شده که بیانگر قرار گرفتن او معرض خطر اعدام است.

همچنین شبکه حقوق بشر کردستان نیز گزارش داد که هفت تن از بازداشت‌شدگان اهل اشنویه به نام‌های فرزاد طەزادە، هژار حمیدی، هیمن شاهی، فریاد حمزه‌شور، رضا اسلام دوست، شهرام معروف مولا و ایوب آغلیانی که به «محاربه» متهم شده‌اند از روز پنج‌شنبه بیستم و چهارم آذر از زندان مرکزی ارومیه به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند.

۲۳:۵۷ ۲۶.۹.۱۴۰۱

رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی می‌گوید کسانی که اجازه دادند شبکه‌های اجتماعی خارجی در ایران آزادانه فعالیت کنند، «مجرم» هستند، زیرا شرایطی را رقم زدند که به ادعای او، «برخی از جوانان پاک به افرادی بدتر از داعش تبدیل شوند».

غلامرضا جلالی که شامگاه جمعه ۲۵ آذر در مراسم یادبود شهدا در قم سخن می‌گفت، بدون نام بردن از مجیدرضا رهنورد و اشاره به اعدام این معترض ۲۳ ساله در مشهد افزود: «قاتل دو جوان مشهدی تا سه سال قبل اهل مسجد و هیئت بود و امروز چنان خشونت به خرج می‌دهد که تعجب‌آور است و باید دید چه اتفاقی افتاده است که این شرایط در این جوان ایجاد شده.»

مجیدرضا رهنورد از بازداشت‌شدگان اعتراضات در مشهد روز ۲۱ آذر به اتهام «قتل دو بسیجی» و «محاربه» اعدام شد. اجرای این حکم تنها سه هفته پس از بازداشت آقای رهنورد و کمتر از یک هفته پس از اعدام محسن شکاری صورت گرفت.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در تکمیل ادعاهای خود اظهار داشت: «شبکه مجازی رها و ول، جوانان ما را قاتل کرده است و اگر فردی شش ماه در این فضا قرار گیرد، فکرش تغییر پیدا می‌کند.»

۲۲:۳۲ ۲۶.۹.۱۴۰۱

نخست‌وزیر یکی از ایالت‌های آلمان کفالت سیاسی دختر ۱۶ ساله بازداشتی در ایران را بر عهده گرفت

نخست وزیر ایالت راینلند فالتس آلمان کفالت سیاسی شنو احمدیان، دانش‌آموز دختر ۱۶ ساله بازداشتی را بر عهده گرفت.

مالو درایر روز شنبه ۲۶ آذرماه اعلام کرد برای آزادی این دانش‌آموز دختر بازداشت شده به دلیل شرکت در اعتراضات علیه جمهوری اسلامی مبارزه می‌کند.

سازمان حقوق بشر هنگاو که اخبار مربوط به شهرهای کردنشین ایران را پوشش می‌دهد پیشتر از ربوده شدن دانش‌آموزان دهگلان توسط نیروهای امنیتی از جمله کیژان کریمی، آیدا لطفی و بیتا اسدی ١٧ سالە و شنو احمدیان ١۶ ساله در ۲۵ آبان‌ ماه خبر داده بود.

خانم درایر از حزب سوسیال دموکرات کمپین تبلیغاتی «به نشانه همبستگی با مردم ایران» را اعلام کرده و گفت که «من خواستار آزادی شنو احمدیان ۱۶ ساله هستم.»

خانواده شنو می‌گویند دخترشان در جریان تظاهرات مسالمت‌آمیز توسط نیروهای دولتی ایران «ربوده» شده است.

خانم درایر گفت: «من از دولت ایران می‌خواهم که به حقوق بشر جهانی احترام بگذارد. من در کنار معترضان می‌ایستم و مطمئن هستم پیشرفت متوقف نخواهد شد.»

نخست‌وزیر ایالت راینلند فالتس آلمان در ادامه تصریح کرد نامه‌هایی به سفارت ایران در آلمان و دیگر نهادهای جمهوری اسلامی ارسال و پی‌گیر آزادی این دختر ۱۶ ساله خواهد شد.

پیشتر چندین مقام ارشد اروپایی و نمایندگان پارلمان کفالت سیاسی شمار از زندانیان معترض ایرانی را بر عهده گرفته بودند.

به گفته فعالان حقوق بشر، حداقل ۱۸ هزار معترض طی سه ماه گذشته بازداشت شده و نزدیک ۵۰۰ نفر نیز کشته شده‌اند.

۲۱:۱۵ ۲۶.۹.۱۴۰۱

گزارش‌هایی از وقوع درگیری در زندان مرکزی کرج

منابع حقوق بشری روز شنبه ۲۶ آذر وضعیت زندان مرکزی کرج را «متشنج» گزارش کردند. برخی از بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر در این زندان نگه‌داری می‌شوند.

سازمان حقوق بشر ایران می‌گوید که در پی انتقال «یک زندانی محکوم به اعدام» به سلول انفرادی جهت اجرای حکم، زندانیان بند ۴ این زندان دست به شورش زدند و با بستن راه ورود ماموران به این بند شعارهای «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر جمهوری اسلامی» و «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.

این سازمان به نقل از یک منبع مطلع نوشته که زندانیان در ‌بندهای دیگر زندان مرکزی کرج «مانند بند ۱ و ۲ و ۳ نیز شورش کرده‌اند».

از سوی دیگر، وب‌سایت حقوق بشری هرانا ضمن تایید وقوع درگیری در زندان مرکزی کرج اعلام کرده که «چند زندانی» محکوم به اعدام به انفرادی انتقال یافته‌اند و همین امر، به اعتراض زندانیان بندهای مختلف از جمله «بند ۵» و درگیری آن‌ها با ماموران منجر شده است.

بر اساس این گزارش، زندانبان‌ها برای سرکوب اعتراض صورت گرفته اقدام به «تیراندازی» کرده‌اند و در نتیجه برخورد خشونت‌آمیز ماموران، ده‌ها تن از زندانیان معترض در جریان این درگیری «مجروح شده‌اند».

۱۹:۵۲ ۲۶.۹.۱۴۰۱

رنگ‌پاشی به شیوه اعتراضی بر دیوار دادگستری تهران

۱۹:۴۸ ۲۶.۹.۱۴۰۱

مراسم خاکسپاری دنیا فرهادی، دانشجوی ناپدیدشده در جریان اعتراضات

۱۹:۳۹ ۲۶.۹.۱۴۰۱

افزایش شمار کشته‌شدگان اعتراضات سراسری

بر اساس تازه‌ترین گزارش سازمان حقوق بشر ایران که روز شنبه ۲۶ آذر منتشر شد، از آغاز اعتراضات سراسری در بیش از سه ماه گذشته تا کنون، دست‌کم ۴۶۹ تن، از جمله ۶۳ کودک و ۳۲ زن به دست نیروهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

این گزارش ضمن تاکید بر «حداقلی» بودن آمار اعلام‌شده تصریح کرده که این آمار عمدتا مربوط به شهروندانی است که در دو ماه نخست اعتراضات کشته شده‌اند اما محققان سازمان حقوق بشر ایران طی هفته اخیر موفق به تایید آن‌ها شدند.

روز ۲۵ آذر، پایگاه خبری هرانا، وابسته به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از شناسایی و احراز هویت دست‌کم ۴۹۵ تن از کشته‌شدگان اعتراضات اخیر خبر داده بود.

سازمان حقوق بشر ایران در عین حال در مورد خطر صدور یا اجرای احکام اعدام برای ۳۹ معترض نگرانی «جدی» خود را ابراز کرده است.

بر اساس گزارش روز شنبه این سازمان، در حال حاضر، دست‌کم پنج زندانی متهم به «محاربه» در زندان ارومیه به مکانی نامعلوم منتقل شده‌اند و محمد بروغنی نیز در زندان رجایی‌شهر از بند عمومی به انفرادی انتقال یافته است.

۱۸:۴۹ ۲۶.۹.۱۴۰۱

صدور حکم ۷ سال حبس و شلاق برای آریا جعفری، عکاس خبری

گزارش‌ها از ایران حاکی است که آریا جعفری، عکاس خبری بازداشت‌شده در جریان اعتراضات سراسری، در دادگاه بدوی به تحمل حبس، شلاق و ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران روز شنبه ۲۶ آذرماه در توییتی اعلام کرد آقای جعفری که روز هفتم مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود از سوی دادگاه انقلاب تهران از بابت بخش نخست اتهامات خود به تحمل ۷ سال حبس محکوم شده است.

او همچنین از بابت بخش دوم پرونده قضایی خود از سوی شعبه دادگاه کیفری استان تهران به تحمل ۷۴ ضربه شلاق و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده که آخری به عنوان «مجازات تکمیلی» برای این عکاس خبری در نظر گرفته شده است.

اما از کم و کیف این دو اتهام گزارشی منتشر نشده و اطلاعی از آن در دست نیست. در صورت تایید این حکم در دادگاه تجدیدنظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، حداکثر محکومیت ۵ سال حبس در مورد آریا جعفری قابل اجرا خواهد بود.

‌ آقای جعفری پیشتر نیز در آبان ۱۳۹۳، به دلیل عکاسی از تجمع مردم اصفهان در اعتراض به «ناامنی و اسیدپاشی» و انتشار عکس‌ها در خبرگزاری ایسنا، بازداشت و سپس با قرار وثیقه به صورت «موقت» از زندان آزاد شده بود.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران می‌گوید طی بیش از سه ماه گذشته، از آغاز اعتراضات سراسری در ایران تاکنون، بیش از ۵۵ روزنامه‌نگار و فعال مطبوعاتی به‌دست نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG