لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۹
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۱۸:۲۴ ۱۱.۳.۱۴۰۲

۱۸:۲۳ ۱۱.۳.۱۴۰۲

وکلای سیامک نمازی شایعه‌ها درباره آزادی قریب‌الوقوع او را تکذیب کردند

وکلای سیامک نمازی، زندانی ایرانی-آمریکایی محبوس در اوین، هرگونه خبر مبنی بر آزادی قریب‌الوقوع موکلشان را تکذیب کردند.

جرد گنسر، وکیل آقای نمازی، روز پنجشنبه در توئیتی نوشت شایعاتی که در کانال‌های تلگرامی منتشر شده، مبنی بر این که سیامک نمازی به خانواده‌اش اطلاع داده طی چند روز آینده از زندان اوین آزاد خواهد شد، «کاملا بی‌اساس» است.

او افزود: «سیامک هیچ تماسی برای این ادعا نداشته و نه او و نه خانواده‌اش چنین خبری دریافت نکرده‌اند.»

همزمان، حجت کرمانی، دیگر وکیل سیامک نمازی نیز هرگونه تماس از سوی موکلش را مبنی بر اینکه به زودی آزاد خواهد شد، تکذیب کرد.

در روزهای اخیر و همزمان با سفر پادشاه عمان به ایران، گمانه‌زنی‌ها برای آزادی زندانیان دوتابعیتی محبوس در ایران افزایش یافته است.

نورنیوز وابسته به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی نیز روز پنجشنبه در حساب توئیتری خود مدعی شد: «جمهوری اسلامی ایران از ماه‌ها قبل در چارچوب رویکردهای انسان‌دوستانه گفتگوهای غیرمستقیم برای تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی را آغاز کرد، اما رویکرد سیاست‌زده واشینگتن موجب طولانی شدن بی‌دلیل تحقق این امر شد.»

جمهوری اسلامی متهم است که برای اهداف سیاسی و فشار بر کشورهای غربی، اتباع خارجی یا دوتابعیتی را به صورت خودسرانه بازداشت و زندانی می‌کند.

سیامک نمازی بیش از هفت سال است که به اتهام «همکاری با دول متخاصم» در زندان جمهوری اسلامی به‌سر می‌برد. او از پاییز سال ۱۳۹۴، زمانی که هنوز دولت باراک اوباما در آمریکا بر سر کار بود، در ایران بازداشت و به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

۱۸:۰۸ ۱۱.۳.۱۴۰۲

روایت یک وکیل از چگونگی اجرای «قسامه» برای اثبات قتل در دادگاهی در ایران

یک وکیل دادگستری در توئیتی درباره اجرای «قسامه» در دادگاهی در ایران برای اثبات قاتل بودن موکل خود، نوشته که «سی و اندی نفر» علیه متهم قسم خوردند، در حالی که او و برخی حتی مقتول را «نمی‌شناختند».

مهدی رضوی‌فرد خبر داده اغلب این افراد بعد از دیدار با وکیل مقتول، حاضر به قسم خوردن شده‌اند و مواردی را در این دادگاه برشمرده که نشان می‌دهد افراد اطلاع چندانی از پرونده نداشته‌اند.

این وکیل نوشته وقتی از یکی از قسم خوردگان سوال کرده که چگونه مطمئن شده، پاسخ شنیده: «من صد تا کارگر دارم. نگاه می‌کنم به صورتشون می‌فهمم چند ساعت کار کردند.»

او با انتقاد از اجرای قسامه برای اثبات اتهام یک انسان، آن را «از عجایب قانون» در ایران خوانده و گفته بخش زیادی از جلسه به «محاسبه روابط خویشاوندی قسم‌خوردگان» گذشت.

بر اساس شیوه قسامه، ۵۰ مرد که از بستگان پدری مقتول هستند، باید به وقوع جرم از سوی متهم قسم بخورند.

این قاعده فقهی وقتی اجرا می‌شود که قاضی به این نتیجه برسد دلایل و شواهد کافی برای اثبات جرم وجود ندارد.

۱۶:۵۲ ۱۱.۳.۱۴۰۲

احضار خواهر پویا بختیاری به دادگاه انقلاب

مونا بختیاری، خواهر پویا بختیاری، از کشته‌شدگان اعتراضات سال ۹۸ در ایران، از احضار خود به دادگاه انقلاب زنجان خبر داد.

مادر و پدر پویا بختیاری نیز به‌دلیل فعالیت‌های دادخواهانه خود هر دو در زندان به سر می‌برند.

به جز این دو، دیگر اعضای این خانواده نیز چندین‌بار از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

۱۶:۳۶ ۱۱.۳.۱۴۰۲

انتشار گزارش‌های تائیدنشده از «بازداشت» یک سرمایه‌گذار سینما و موسیقی در ایران

خبرهای غیررسمی در شبکه‌های اجتماعی از بازداشت سجاد خواجه علیجانی حکایت دارد که در صنعت سینما و موسیقی ایران با نام سجاد علیجانی شناخته می‌شود.

بهمن بابازاده خبرنگار حوزه موسیقی در توئیتر نوشته که او «سرمایه‌گذار و تهیه‌کننده» برخی کنسرت‌های پاپ بوده است.

در سینمای ایران نام علیجانی نخستین بار به عنوان سرمایه‌گذار فیلم «ما همه با هم هستیم» به کارگردانی کمال تبریزی و تهیه‌کنندگی رضا میرکریمی مطرح شد که تعدادی از مشهورترین بازیگران سینمای ایران در آن نقش‌های کوتاه داشتند.

در همان زمان شایعاتی درباره دستمزدهای «هنگفت» این بازیگران مطرح شده بود. در سال ۱۳۹۸ نام او به عنوان اسپانسر جشنواره جهانی فیلم فجر که دبیرش رضا میرکریمی بود، ابتدا به شکل غیررسمی به میان آمد. آقای میرکریمی مدتی بعد، در گفت‌وگو با روزنامه «صبح نو» این خبر را تأیید کرد.

سجاد علیجانی در دهه ۹۰ به عنوان «تاجر رمزارز» شناخته می‌شد، اما خبرهایی هم درباره ارتباط او با «شبکه قمار اینترنتی» در این سال‌ها مطرح بوده است.

بنیاد سینمایی فارابی در سال ۱۳۹۹ در گزارش سالانه خود درباره مالکیت فیلم های سینمایی، نام سجاد خواجه علیجانی را به عنوان یکی از سرمایه‌گذاران فیلم «تی‌تی» ساخته آیدا پناهنده اعلام کرده بود.

۱۵:۴۵ ۱۱.۳.۱۴۰۲

احضار دو امام جمعه اهل سنت به دادگاه ویژه روحانیت همدان

آژانس خبری کردپا، از احضار ماموستا لقمان امینی، امام جمعه مسجد جامع «چهاریار نبی» سنندج به دادگاه ویژه روحانیت همدان خبر داد.

بر اساس این گزارش، در احضاریه‌ای که این امام جمعه دریافت کرده، آمده که او باید ۱۷ خرداد در دادگاه ویژه روحانیت همدان حاضر شود.

آقای امینی زمستان سال ۱۴۰۱، به دلیل حمایت از اعتراضات پس از مرگ مهسا امینی، بازداشت و به صورت موقت آزاد شده بود.

شبکه حقوق بشر کردستان نیز از احضار ماموستا ابراهیم کریمی ننله، امام جمعه مسجد جامع روستای «ننله» به دادگاه ویژه روحانیت همدان خبر داده است.

او نیز باید روز ۱۷ خرداد در دادگاه حاضر شود.

۱۴:۵۴ ۱۱.۳.۱۴۰۲

حسن باقری‌نیا، استاد معترض دانشگاه حکیم سبزواری، که پیش‌تر از تدریس در دانشگاه منع شده بود، اعلام کرد که با وجود مختومه شدن پرونده، حقوقش قطع شده است.

این استاد روانشناسی و علوم تربیتی با انتشار پستی در اینستاگرام اعلام کرد که این اقدام در حالی صورت گرفته است که پرونده‌ او قبلا در دادگاه‌های مشهد و بجنورد مختومه شده بود، اما رئیس دانشگاه با استناد به نامه شورای امنیت کشور اجازه تدریس به او نمی‌دهد.

آقای باقری‌نیا از جمله استادانی بود که در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی» از این اعتراضات و دانشجویان معترض حمایت کرده بود.

۱۴:۴۳ ۱۱.۳.۱۴۰۲

حمله رئیس سازمان صداوسیما به «سلبریتی‌ها»ی معترض: وطن‌فروش هستند

پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، روز چهارشنبه ۱۰ خرداد در سخنانی در دانشگاه «امام صادق» ضمن اظهارات تندی درباره بازیگران معترض در ماه‌های گذشته از آن‌ها با عنوان «چند سلبریتی وطن‌فروش» نام برد و اعلام کرد که رسانه حکومتی تحت مدیریت او «وابسته» به این افراد نیست.

آقای جبلی هم‌چنین تهدید کرد که چون برخی سلبریتی‌ها به گفته او «رابطه خود را با فرهنگ و تاریخ ایران قطع کرده‌اند» صداوسیما نیز «رابطه خود را با آنها قطع» می‌کند.

او در ادامه در سخنان کنایه‌آمیزی گفت که «بخش عظیمی از مردم هم بدشان می‌آید قیافه آنها را ببینند.»

در جریان اعتراضات سراسری پس از جان باختن مهسا امینی شمار قابل توجهی از هنرمندان عرصه سینما،‌ تئاتر و تلویزیون ضمن حمایت از معترضان خواستار پایان دادن به سرکوب خون‌بار و خشونت‌آمیز اعتراضات شدند. در این میان شماری زیادی از هنرمندان زن نیز اعتراض خود را با انتشار عکس‌های بدون حجاب اجباری از خود در شبکه‌های اجتماعی یا حضور بدون پوشش مورد تأیید حکومت در مراکز و مجامع عمومی نشان دادند.

در واکنش به این اقدامات اعتراضی، برخی از این هنرمندان احضار، شماری بازداشت و بسیاری ممنوع‌الکار شدند و برای بعضی از آن‌ها نیز پرونده‌های قضایی تشکیل شده است.

۱۲:۴۱ ۱۱.۳.۱۴۰۲

فهرست روزنامه‌نگاران زندانی در ایران

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در حساب تلگرامی خود فهرست کامل روزنامه‌نگاران زندانی در ایران را منتشر کرد:

۱۲:۱۲ ۱۱.۳.۱۴۰۲

بازدید دیپلمات‌های خارجی از زندان قرچک برای «آشنایی با زندانبانی اسلامی»

یک ماه پس از انتقال زندانیان سیاسی زن از زندان قرچک، سازمان‌ زندان‌ها در ایران از بازدید شماری از دیپلمات‌های خارجی از این زندان که رسما «ندامتگاه زنان تهران» نام دارد در روز چهارشنبه، دهم خرداد، خبر داد.

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، هیئت بازدیدکنندگان را متشکل از ۳۶ سفیر و دیپلمات و نماینده سازمان‌های بین‌المللی توصیف کرده، اما به اسم و رسم هیچ یک از آنها اشاره نکرده است. از این بازدید هنوز عکسی هم منتشر نشده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان زندان‌ها، کاظم غریب‌آبادی، معاون قوه قضائیه، هدف از این بازدید «سه ساعته» را نشان دادن «خدمات و تسهیلات متنوع و بی‌شائبه به زندانیان زن» به مقامات خارجی و آشنایی آنها با «اصول زندانبانی اسلامی» عنوان کرد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG