لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۰
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد
زنی در تهران در حالی که چتر روی سر خود گرفته تا از گرما در امان باشد

آمنه‌سادات ذبیح‌پور به حضور در جلسه بعدی دادگاه سپیده قلیان «ملزم شد»

۰۸:۴۴ ۲۷.۳.۱۴۰۲

نازیلا معروفیان از «پرونده‌سازی» علیه خود خبر داد

نازیلا معروفیان، خبرنگاری که پس از افشای توهین جنسی مأمور یگان ویژه به او به‌دلیل بی‌اعتنایی به حجاب، از محل کار خود اخراج شد، در توئیت‌های از تلاش افرادی ناشناس برای «پرونده‌سازی» علیه وی خبر داد.

فرد یا افراد ناشناس در چت‌هایی که خانم معروفیان، تصویر آنها را منتشر کرده، او را به جرایم مالی و تلاش برای «پناهندگی» متهم کرده‌اند.

۰۸:۰۲ ۲۷.۳.۱۴۰۲

۰۸:۰۱ ۲۷.۳.۱۴۰۲

۰۷:۵۶ ۲۷.۳.۱۴۰۲

حمله به تالار وحدت برای برای به هم زدن برنامه یک کنسرت

کاربران شبکه‌های اجتماعی از «حمله» افراد «ناشناس» به تالار وحدت، به «قصد بر هم زدن کنسرت گروه لیان و محسن شریفیان» خبر می‌دهند.

بهمن بابازاده، خبرنگار موسیقی، که نوشته در محل حاضر بوده، در چند توئیت‌ نوشته که نیروی انتظامی و حراست بنیاد رودکی، با اقدام به موقع، موفق شدند مانع به هم خوردن کنسرت شوند.

محسن شریفیان هم از تلاش نیروهای انتظامی برای امکان برگزاری کنسرت تقدیر کرده است.

پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ که بسیاری از هنرمندان برگزاری کنسرت‌های خود را متوقف کردند، وزارت ارشاد تلاش می‌کند برای عادی‌نشان دادن شرایط جامعه، با صدور مجوز کنسرت، هنرمندان را به برگزاری برنامه تشویق کند.

این در حالی است که گزارش‌هایی از ممنوع‌الکار شدن برخی هنرمندان به‌دلیل حمایت از اعتراضات منتشر شده که ارشاد این موضوع را تکذیب می‌کند.

۲۳:۲۵ ۲۶.۳.۱۴۰۲

شهروند فرانسوی-ایرلندی و زندانی سیاسی سابق در ایران، در اولین گفت‌وگوی عمومی خود پس از آزادی و بازگشت به فرانسه، شرحی از دوران بازداشت و بازجویی توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ارائه کرد.

برنار فیلان در گفت‌وگو با روزنامه لوموند که روز ۲۵ خرداد منتشر شد، توضیح داد که او شهریورماه پارسال در مشهد و در حاشیه «تظاهراتی گسترده» علیه جمهوری اسلامی توسط دو مرد با «لباس غیرنظامی» موسوم به «لباس شخصی» بازداشت شد.

اشاره این تبعه اروپایی به اعتراضات سراسری ایران است که از ۲۶ شهریورماه ۱۴۰۱ در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد رقم خورد و به سرعت به شهرهای مختلف کشور گسترش یافت.

آقای فیلان توضیح داده که پس از «زدن دستبند و چشمبند» او را به یک بازداشتگاه منتقل کردند و در آنجا «تمام طول شب، فریادهای یک بازداشتی زیر ضربات مأموران» را شنیده بود.

۲۲:۴۹ ۲۶.۳.۱۴۰۲

بازداشت اعضای خانوادۀ ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان کشته شده در اعتراضات مشهد

منابع حقوق بشری از بازداشت همه اعضای خانوادۀ ابوالفضل آدینه‌زاده، نوجوان کشته شده در اعتراضات مشهد، و بستگان او در آستانۀ سالگرد زادروزش خبر دادند.

بنا بر این گزارش‌ها، ابتدا علی آدینه‌زاده، پدر، مرضیه آدینه‌زاده، خواهر، و رضا آدینه‌زاده، عموی ابوالفضل که قصد گلباران محل کشته‌شدن او را داشتند به دست نیروهای حکومتی بازداشت شده‌اند.

پس از آن نیز مأموران امنیتی با یورش به روستای محل سکونت اقوام این خانواده دادخواه در اطراف فاروج در خراسان شمالی، گلدسته حسینی، مادر ابوالفضل، و تمامی بستگان‌شان را بازداشت کردند.

۲۲:۳۱ ۲۶.۳.۱۴۰۲

امیرسالار داودی، وکیل زندانی، برنده جایزه حقوق بشری لودیک تراریو شد

امیرسالار داودی، وکیل زندانی، برنده جایزه بین‌المللی و حقوق بشری لودیک تراریو شد و همسرش به نیابت از او این جایزه را دریافت کرد.

طناز کلاهچیان، وکیل دادگستری و همسر آقای داودی، در مراسمی که روز جمعه برای اهدای این جایزه در آمستردام پایتخت هلند برگزار شد، پیام او را برای حاضران خواند.

در این پیام که در زندان نوشته شده، آمده است: «وضعیت حقوق بشر در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی وضعیتی اسفناک و غیر قابل دفاع است.»

آقای داودی در پیام خود خطاب به برگزارکنندگان این جایزه افزود: «در حال اگر چه شما من را شایسته دریافت این تقدیر ارزشمند دانسته‌اید، لیکن نمی‌توانم فراموش کنم که بسیاری از فعالان حقوق بشر و در راس آنها وکلای معتمد سال‌هاست که در راستای دفاع همه جانبه از حقوق بشر در ایران از همه داشته‌های خود بهره می‌برند بی آنکه توقعی داشته باشند و یا لزوماً نامی از آنها باشد.»

او تاکید کرد: «امیدوارم محبوس شدن فعالان حقوق بشر و خصوصاً وکلای دادگستری تنها دلیل دیده‌شدن فعالیت‌ها و زحمات بی‌دریغشان نباشد.»

این وکیل زندانی همچنین با اشاره به اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی»، جایزه خود را «به زنان و دختران شجاع» ایران و همچنین همسر و دخترش اهدا کرد.

از سال ۱۹۸۴، «جایزه بین‌المللی حقوق بشر - لودویک تراریو» به «وکیلی که دفاع از حقوق بشر را مجسم کرده» اعطا می‌شود.

امیرسالار داودی که سابقه وکالت شماری از پرونده‌های زندانیان سیاسی از جمله سهیل عربی، زینب جلالیان و سعید شیرزاد را بر عهده داشته، سال ۱۳۹۸ به ۳۰ سال حبس و ۱۱۱ ضربه شلاق محکوم شد.

در پی اعتراض آقای داودی، این حکم در دیوان عالی کشور نقض شد، اما شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، بار دیگر حکم ۳۰ سال حبس او را تأیید کرد.

با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، از ۳۰ سال محکومیت، ۱۵ سال زندان در مورد آقای امیرسالار داودی قابل اجراست.

این فعال حقوق بشر پس از حدود ۲ سال و ۷ ماه زندان، مدتی به‌طور موقت از زندان آزاد شده بود، اما تیر پارسال دوباره راهی زندان شد.

۲۲:۰۶ ۲۶.۳.۱۴۰۲

هشدار عفو بین‌الملل در مورد خطر اعدام «قریب‌الوقوع» محمد قبادلو

عفو بین‌الملل با هشدار در مورد خطر «جدی» اعدام «قریب‌الوقوع» محمد قبادلو، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ایران، در نامه‌ای سرگشاده به رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی خواهان لغو فوری حکم صادر شده در پروندۀ این جوان ۲۲ ساله شد.

این سازمان حقوق بشری روز جمعه ۲۶ خرداد خطاب به غلامحسین محسنی اژه‌ای یادآور شد که حق محمد قبادلو برای محاکمه عادلانه سلب شده، در مرحله بازجویی‌های اولیه از دسترسی به وکیل محروم مانده، هدف اذیت و آزار جسمی قرار گرفته و «مکرراً کتک خورده است».

این نامه می‌افزاید صدور «دو بار حکم اعدام» در پروندۀ این جوان ۲۲ ساله در شرایطی صورت گرفته که او از بیماری «دو قطبی» رنج می‌برد و در دوران بازداشت و بازجویی از دسترسی به داروهایش محروم مانده تا «وادار به اعتراف شود».

در این نامه آمده است حکم اعدام نیز در نتیجه دو محاکمه کوتاه و بدون برخورداری از حق دسترسی به وکیل انتخابی علیه محمد قبادلو صادر شده است.

۱۹:۲۰ ۲۶.۳.۱۴۰۲

گلشیفته فراهانی: چیز زیادی از ائتلاف اپوزیسیون باقی نمانده است

گلشیفته فراهانی، بازیگر ایرانی ساکن پاریس، در گفت‌وگو با یک نشریه فرانسوی درباره وضعیت ائتلاف شکل‌گرفته میان گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی در جریان اعتراضات سراسری ایران گفت که «چیز زیادی از ائتلاف باقی نمانده است».

خانم فراهانی در گفت‌وگو با «مادام فیگارو»، ضمیمه هفتگی زنان روزنامه فیگارو، گفت: «ما در فارسی کلمه‌ای داریم که به معنای "صدای مشترک" است. به این معناست که ما یک صدا علیه رژیم اسلامی داشتیم.»

او افزود: «اما الان همه دارند از هم فاصله می‌گیرند و دور می‌شوند، حکومت ایران در جدا کردن خیلی تواناست.»

ایده تدوین یک منشور همبستگی میان گروه‌های اپوزیسیون جمهوری اسلامی، اولین‌بار در نشست «آینده جنبش دموکراسی ایران» مطرح شد.

این نشست در روز ۲۱ بهمن پارسال با حضور فیزیکی و مجازی هشت شخصیت سرشناس مخالف جمهوری اسلامی ساکن خارج از کشور در «موسسه زنان، صلح، و امنیت» دانشگاه جورج تاون شهر واشینگتن برگزار شد.

پس از آن شش چهره شناخته شده مخالف جمهوری اسلامی، شامل شاهزاده رضا پهلوی، شیرین عبادی، حامد اسماعیلیون، مسیح علی‌نژاد، عبدالله مهتدی و نازنین بنیادی در ۱۹ اسفند، منشوری با عنوان «همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» و با نام اختصاری «مهسا» منتشر کردند اما در فهرست امضاکنندگان این منشور نام گلشیفته فراهانی و علی کریمی که پیشتر به شکل ویدیویی در نشست دانشگاه جرج تاون حضور یافته بودند، وجود نداشت.

این بازیگر با اشاره به علی کریمی، فوتبالیست سابق تیم ملی ایران، تصریح کرد آن‌ها نخستین کسانی بودند که از ائتلاف اپوزیسیون خارج شدند، زیرا «به این فکر کردیم که شاید این پل ضروری نباشد».

خانم فراهانی در تکمیل اظهاراتش گفته که به باور او، نمی‌توان جمهوری اسلامی را «با حضور خیابانی مردم و نافرمانی مدنی» سرنگون کرد.

در ماه‌های اخیر، حامد اسماعیلیون و نازنین بنیادی نیز اعلام کردند که از این ائتلاف خارج شده‌اند.

۱۴:۰۵ ۲۶.۳.۱۴۰۲

شعارهای معترضان در زاهدان طی راهپیمایی خیابانی

حساب کاربری حال‌وش در اینستاگرام، ویدئوهایی را از راهپیمایی اعتراضی نمازگزاران در زاهدان منتشر کرده که شعارهایی چون «تُرک و بلوچ و آذری عدالت و برابری»، «می‌جنگیم می‌میریم ایران رو پس می‌گیریم» و «ایرانی اتحاد انقلاب آزادی» سر می‌دهند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG