دیدارهای شماری از خانوادههای دادخواه در گیلان و مازندران
فرزانه برزهکار، مادر عرفان رضایی نوابی، از کشتهشدگان اعتراضات در آمل، با انتشار تصاویری، از دیدارهای شماری از خانوادههای کشتهشدگان در استانهای گیلان و مازندران با یکدیگر خبر داد.
او نوشته: «ما خانوادههای دادخواه صدای هم میشویم و بساط شیاطین را از ایران عزیز جمع میکنیم.»
بازگشت یکی از آسیبدیدگان چشم به دنیای ورزش
مرسده شاهینکار، مربی ورزش، که در جریان اعتراضات، یک چشم خود را از دست داد، در ویدئویی از بازگشت دوباره خود به دنیای ورزش خبر داد.
او در این ویدئو میگوید این تمرینها را هم برای افزایش روحیه و ساختن دوباره بدن خود و هم برای آموزش زنان دیگر انجام میدهد.
در روزهای گذشته شماری از آسیبدیدگان چشم نوشته بودند بهدلیل آسیبی که دیدهاند شغل خود را از دست دادهاند و به حمایتهای مردمی نیاز دارند.
الهه توکلیان، از دیگر آسیبدیدگان چشم نیز در اینستاگرام درباره وضعیت روحی خود نوشته: «اگر بخوام راستش رو بهتون بگم نمیتونم از دردم و خشمم بگذرم نمیتونم از درد و زخمی که زدن بگذرم. اسیر تمام همه اون آدمهایی هستم که به چشم و روح من صدمه زدن و منو دچار خشم و نفرت کردن.»
او اضافه کرده: «من ملعبه دست آدمهای کثیفی هستم که به من اهانت کردند وصدمهای که به من زدند جبران ناپذیر است. مدام از خودم این سوال را میپرسم و کلنجارم چرا زدن؟»
حسین رونقی: سیاهی میخواد ما را ببلعد، به ادامهدادن فکر کنیم
حسین رونقی، فعال حقوق بشر، پس از خودکشی پانتهآ اقبالزاده، مترجم ادبیات کودک، در توئیتی نوشته «حکومت سعی میکند راههای بروز این خشم و مبارزه و تغییر شرایط حاکم را برای ما مثل همه این سالها سرکوب و مسدود کند تا ما آن را به سمت خودمان روانه کنیم، به کشتن خویش و نابود کردن هر آنچه داریم بیندیشیم.»
او نوشته: «هدف آنها همین است در زمانهای که از زن، زندگی و آزادی میگوییم و بهعنوان یک هدف، انگیزه و عامل محرک برایش جان میدهیم ما را به کشتن خویش سوق دهند، ما را به ترک خود ترغیب کنند، بگویند تغییر امکانپذیر نیست، آیندهای وجود ندارد، و هر آنچه در پیشرو است سیاهی و تباهیست.»
رونقی خطاب به مردم ایران، اضافه کرده: «به ادامه دادن فکر کنیم. این سیاهی حاکم میخواهد همه ما را ببلعد و غرق کند، سخت است گذشتن از این وضعیت و سیاهی، اما به روزهای روشن پیشرو فکر کنیم، روی کاغذ از آیندهای که دوست داریم در آزادی بسازیم بنویسیم، اینها شاید امروز رویا و آرزو باشد، اما فردا زندگی واقعی ما خواهد بود، نقشه راه فردا و مسیر ما برای ساختن خواهد بود.»
حضور ماهیانه در بنیاد «شهید» به عنوان بخشی از مجازات
مهدی صالحی، فعال حقوق بشر، در توئیتر خبر داده سال ۱۳۹۹ به چهار سال و ۸ ماه حبس و شش ماه کار در مراکز فرهنگی قم محکوم شده بود و فکر میکرد پس از تجدیدنظرخواهی، دستکم مورد آخر حذف شود.
او اضافه کرده با این حال رئیس شعبه اول اجرای احکام اوین، با تغییراتی در این حکم، او را موظف کرده که برای شش ماه، ماهی یک روز برای شش ساعت در بنیاد «شهید و امور ایثارگران» حضور داشته باشد.
لیلا مهدوی، مادر سیاوش محمودی که در جریان اعتراضات کشته شد، در پستی اینستاگرامی، برای نخستینبار نوشته که قربانی خشونت خانگی بوده است.
خانم مهدوی اضافه کرده که با «هزاران امید و آروز»، «بیخبر از سرنوشت تلخ خویش»، پای به زندگی گذاشت و در طولسالها خشونت، تنها به خاطر فرزندانش، به زندگی مشترک ادامه داد.
او نوشته پس از ترک همسر و گرفتن حضانت فرزندانش، برای پسرش هم پدر بود و هم مادر، تا شبی که «تمام آرزوها ی مامان لیلا به نامردی تمام با شلیک گلوله به سر فرزندم از هم پاشید».
شماری از خانوادههای کشتهشدگان بارها نوشتهاند که با چه مشقاتی فرزندان خود را بزرگ کردند و در اوج جوانی جمهوری اسلامی آنها را از خانوادهها گرفت.
دیدار سینماگران زن مخالف حجاب اجباری با کانون کارگردانان
روابط عمومی کانون کارگردانان سینمای ایران از دیدار شورای مرکزی این کانون با تعدادی از زنان بازیگر سینما که بهدلیل اعتراض به حجاب اجباری پرونده قضائی دارند، خبر داد.
کانون کارگردانان سینمای ایران مخالفت خود با هرگونه تهدید، توقیف و ممانعت از حضور این بازیگران در فیلمهای سینمایی را اعلام کرده است.
به نام این زنان در این خبر اشارهای نشده است.
بر اساس این گزارش، کانون کارگردانان سینمای ایران اعلام کرده که در این دیدار دو ساعته این سینماگران «نقطه نظرات، پیشنهادات، گلایهها و شرایط دشوار خود و دیگر بازیگران» را بیان کرده و اعضای شورای مرکزی کانون نیز آمادگی خود برای پیگیری «حقوقی، صنفی و رفع سوءتفاهمها» برای حل مشکلات این گروه از همکاران سینمایی را اعلام کرد.
رژه موتوری در ساحل برای ارعاب گردشگران
همزمان با فرارسیدن تابستان و افزایش سفرها به سواحل دریای خزر، ویدئویی از رژه موتوری شماری از نیروهای سرکوبگر در ساحل فرحآباد ساری منتشر شده است.
مقامهای محلی استانهای مازندران و گیلان در هفتههای اخیر بر ضرورت رعایت حجاب اجباری از سوی گردشگران تأکید کرده بودند.
حسن مُفخمی، فرمانده انتظامی استان مازندران نیز به تازگی گفته بود: «تو این استان، تو این شهرستانهای ما خدای نکرده کسی خواست ناهنجاری کنه، به حکم قانون گردنش رو بشکنین، پاسخش هم با من.»
انجمن پرواز پیاس ۷۵۲: شکایت از ایران را به لاهه میبریم
انجمن خانوادههای جانباختگان پرواز پیاس۷۵۲ در بیانیهای اعلام کرد: «با تمام شدن مهلت شش ماهه جمهوری اسلامی برای پاسخگویی و حل اختلاف با کشورهای متضرر، انتظار میرود پرونده جنایت شلیک به هواپیمای مسافربری، با تلاش انجمن خانوادهها و اقدامِ دولتهای کانادا، اوکراین، بریتانیا و سوئد، پس از ۲۸ ژوئن ۲۰۲۳ به دیوان بینالمللی دادگستری لاهه ارجاع شود.»
در این بیانیه آمده که «اگر کشورهای متضرر مطابق انتظارات عمل کنند، جمهوری اسلامی به جرم ارتکاب این جنایتش به دیوان بینالمللی دادگستری برده میشود.»
این در حالی است که دادگاه عالی سازمان ملل روز چهارشنبه، هفتم تیرماه، اعلام کرد که جمهوری اسلامی دولت کانادا را به اتهام «نقض مصونیت دولتی» و وارد کردن ایران به لیست کشورهای حامی تروریسم، به دیوان بینالمللی دادگستری، (ICJ)٬ کشانده است.
حامد اسماعیلیون نیز در واکنش به شکایت ایران از کانادا در توئیتر نوشته: «در حالیکه چهار کشور برای بردن جمهوری اسلامی به دیوان بینالمللی دادگستری آماده میشوند، مشخص شد جمهوری اسلامی دو روز پیش به بهانهای دیگر از کانادا به این دیوان شکایت برده است.»
احسان بداغی، روزنامهنگار، ویدئویی در توئیتر منتشر کرده که نشان میدهد یک فرد معمم در تجمع حامیان حجاب مقابل مجلس شورای اسلامی، زنان مخالف حجاب اجباری را «هرزه» خطاب میکند.
این آخوند در این تجمع کمتعداد، میگویداین زنان «یک اقلیت یکی دو درصدی هستند اما خود را اکثریت جلوه میدهند».
همزمان با ادامه حضور زنان بیاعتنا به حجاب اجباری در اماکن عمومی نقاط مختلف ایران، برخوردهای پلیسی با آنها افزایش یافته و مقامهای حکومت تلاش میکنند آنان را از شماری از حقوق اجتماعی محروم کنند.
امکان افزایش زمان تحصیل برای دانشجویان باردار
براساس بخشنامه ای که همراستا با قانون جوانی جمعیت، تدوین و به دانشگاهها ارسال شده، دانشجوی باردار میتواند دو و نیم سال زمان تحصیلش را بیشتر کند، اما اگر دو فرزند داشته باشد این زمان ۵ سال می شود.
هاشم داداشپور، رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، در این زمینه گفته: «بخشنامهای را تدوین کرده و به دانشگاههای کشور ارسال کردیم که دانشجویی که باردار میشود، می تواند دو و نیم سال زمان تحصیلش را بیشتر کند، اگر دو فرزند داشته باشد پنج سال و عملاً اجازه دهیم افرادی که متأهل هستند از این ظرفیت و فرصت استفاده کنند و احیاناً فرزندآوری و بچهداری باعث نشود آنها برای تحصیل دچار مشکل شوند.»
مقامهای جمهوری اسلامی بدون توجه به دلایل اقتصادی و سیاسی اجتماعی کشور که یکی از موانع عمده در فرزندآوری است، تلاش میکنند با پاداش و کمکهای اقتصادی مقطعی، زوجها را به فرزندآوری بیشتر ترغیب کنند.