لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۲۲

دیدگاه ایلان ماسک در مورد نحوه تعيين صحت مضامین در توئیتر بحث برانگیز شد


ایلان ماسک، مالک و مدیرعامل جدید توئیتر روز یکشنبه ۱۵ آبان گفت رسالت این شبکه اجتماعی تبدیل شدن به صحیح‌ترین و قابل اتکاترین منبع اطلاعات است. در پی اظهارنظر آقای ماسک، نحوه تحقق این هدف و این که چه مرجعی صحت اطلاعات را تشخیص می‌دهد بحث‌های زیادی به راه انداخته است.

اقدامات شدید آقای ماسک از زمان قطعی شدن خرید توئیتر به قیمت ۴۴ میلیارد دلار، از جمله اخراج حدود نیمی از کارکنان اين شرکت و دریافت مبلغ آبونمان از مشترکان این شبکه اجتماعی تا حدودی دیدگاه‌های ثروتمند‌ترین فرد جهان برای آینده توئیتر را ترسیم کرده است.

برخی از شرکت‌های اقتصادی و تبلیغاتی از زمان انتقال مالکیت توئیتر به آقای ماسک قراردادهای خود با این شرکت را فسخ و یا به حالت تعلیق درآورده‌اند. آقای ماسک دلیل این تردیدهای تجاری در مورد آینده توئیتر را تبلیغات افراد و گروه‌هایی می‌داند که نگران نحوه کنترل مضامین در این شبکه اجتماعی هستند.

آقای ماسک روز یکشنبه گفت: «توئیتر باید به دقیق‌ترین منبع انتشار اطلاعات در جهان بدل شود. رسالت ما این است.»

هزاران کاربر توئیتر به سخنان او واکنش نشان داده و بحث‌های داغی در مورد نحوه تحقق این هدف به راه افتاده است. جک دورسی، بنیانگذار و مدیرعامل سابق توئیتر پرسید: «چه کسی صحت اطلاعات را تعیین می‌کند؟»

ایلان ماسک ماه گذشته نیز گفته بود که توئیتر تحت هدایت او شورایی «متشکل از دیدگاه‌های بسیار متنوع» برای نظارت و کنترل مضامین تشکیل خواهد داد.

آقای ماسک که خود را طرفدار آزادی مطلق بیان توصیف کرده است افزود که قبل از شروع کار این شورا هیچ تصمیم مهمی در مورد نحوه کنترل مضامین و یا بازگشت کاربران تعلیق شده به این شبکه اجتماعی اتخاذ نخواهد شد.

همزمان با این سخنان آقای ماسک حساب کاربری کتی گریفین، کمدین آمریکایی که عنوان کاربری خود را به «ایلان ماسک» تغییر داده بود مسدود شد و در واکنش به این اقدام هشتگ «کتی آزاد شود» در توئیتر به گردش درآمد.

کتی گریفین در «ماستودون» که بدیلی برای توئیتر و فیسبوک است به طعنه نوشت: «به نظر می‌رسد که توئیتر همه ناظمان کنترل مضامین را اخراج نکرده است.»

ایلان ماسک روز یکشنبه در بخش دیگری از پیام‌های خود گفت که در گذشته توئیتر قبل از تعلیق حساب‌های کاربری به آنها هشدار می‌داد ولی با توجه به بازبینی گسترده با هدف تشخیص هویت کاربران و جلوگیری از فعالیت حساب‌های جعلی، از این پس هشداری در کار نخواهد بود و هیچ موردی مستثنی نیست.

او افزود: «این موارد شروط الزامی برای دریافت نشانه آبی توئیتر است و هر گونه تغییری در نام ثبت شده کاربران به حذف موقتی این علامت که نشانه احراز هویت کاربر است منجر خواهد شد.»

شرکت توئیتر روز یکشنبه اپ خود در فروشگاه مجازی اپل را روزآمد کرد تا از این پس بتواند هشت دلار قيمت آبونه برای علامت آبی احراز هویت کاربرانی را که مایلند از آن استفاده کنند اخذ کند. یکی از اهداف این روش جدید افزایش درآمد شرکت توئیتر است.

شرکت توئیتر اعلام کرد که فواید افزودن این علامت به حساب کاربران انتشار ویدئوهای طولانی‌تر، ارجحیت در کنترل مضامین و دریافت نیمی از آگهی‌های تجاری است.

ولی روزنامه نیویورک تایمز روز یکشنبه گزارش داد که توئیتر راه‌اندازی علامت آبی احراز هویت کاربران را تا پایان انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا در روز سه‌شنبه به تاخیر انداخته است.

در مورد دیگری از سردرگمی و ابهامات پس از شروع ریاست ایلان ماسک در شرکت توئیتر خبرگزاری بلومبرگ نیز روز یکشنبه گزارش داد که این شرکت از ده‌ها نفر از کارکنانی که هفته گذشته اخراج شده‌اند خواسته است به کار برگردند.

از قرار معلوم برخی از این افراد به اشتباه اخراج شده و مدیریت جدید توئیتر پس از اخراج دسته‌جمعی نیمی از کارکنان خود اکنون متوجه شده است که به تجارب و قابلیت تعداد زیادی از آنها نیاز دارد.

شرکت توئیتر تاکنون در مورد بروز اشتباه در اخراج کارکنان و یا دعوت به بازگشت آنها اظهار نظر نکرده است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن
XS
SM
MD
LG