لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۵

تهدید ضمنی اروپا توسط حاجی‌زاده؛ «ان‌شالله ترامپ و پومپئو را می‌کشیم»


امیرعلی حاجی‌زاده
امیرعلی حاجی‌زاده

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در زمان اعلام تجهیز ایران به یک موشک دوربرد اروپا را هم تهدید کرد و گفت «قادریم تا دو هزار کیلومتر ناوهای آمریکایی را بزنیم که این دو هزار کیلومتر هم به احترام اروپایی‌هاست که امیدواریم احترام خود را نگه‌دارند».

امیرعلی حاجی‌زاده شامگاه جمعه، پنجم اسفند، در یک برنامه تلویزیونی صداوسیما افزود که نیروی هوافضا «دیگر هیچ موشک غیرنقطه‌زن نمی‌سازد».

او گفت موشک کروز جدید با نام «پاوه» که عملیاتی شده، ۱۶۵۰ کیلومتر برد دارد.

طبق ادعای این فرمانده ارشد سپاه،‌ وزن موشک‌های دوربرد ایران یک چهارم کاسته شده، کارآیی آن‌ها افزایش یافته و به‌ویژه کارآیی سرجنگی‌ موشک‌ها ده برابر شده، زمان آماده‌سازی یک ششم نسبت به گذشته شده و هزینه ساخت «خیلی پایین آمده است».

به ادعای وی، با ساخت «موشک جدید هایپرسونیک»، آمریکا «دیگر هیچ برتری نسبت به ایران ندارد».

در خصوص موشک ادعایی هایپرسونیک نیز امیرعلی حاجی‌زاده گفت این موشک با سرعت بیش از ۱۲ تا ۱۳ ماخ، در خارج از جو قادر به مانور است و تازه در ۳۰۰ کیلومتری هدف روشن می‌شود و «به نظر می‌رسد هیچ‌گاه نتوانند سامانه ضد آن را تولید کنند».

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران همچنین بار دیگر دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهور پیشین، مایک پومپئو، وزیر خارجه پیشین و ژنرال کنث مکنزی، فرمانده پیشین سنتکام، نیروهای مرکزی آمریکا، را تهدید کرد که به خاطر مسئولیت‌شان در کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران «باید کشته شوند».

هشدار امیرعلی حاجی‌زاده به اروپا که «احترام خود را نگه‌دارد»، در شرایطی عنوان شده که به پیروی از اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خارج از کشور بسیاری از سیاستمداران کشورهای اروپایی نیز از دولت‌های خود خواسته‌اند کلیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را سازمانی تروریستی بنامند.

پارلمان اروپا ماه گذشته در قطعنامه غیرالزام‌آور اما با رأی موافق اکثریت اعضا، از اتحادیه اروپا خواست سپاه را تروریستی اعلام کند.

در پاسخ به این نظر جمعی، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته است که تروریستی نامیدن سپاه به الزامات حقوقی نیاز دارد، و آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، نیز روز دوشنبه گذشته در پایان نشست شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت هنوز «مبنای حقوقی» برای تروریستی نامیدن سپاه فراهم نیست.

اظهارات خانم بائربوک واکنش تلویحی به تظاهرات ده‌ها هزار نفره ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی بود که آن روز در برابر ساختمان شورای اروپا تجمع کردند.

تهدید تلویحی فرمانده نیروی هوافضای سپاه به اروپا که موشک‌های دوربرد ایرانی قادر به رسیدن به خاک اروپا نیز خواهد بود احتمالا در زمینه رشته رویدادهای دیگری که روابط جمهوری اسلامی ایران و اروپا را متشنج کرده، بیان شده است.

همزمانی تجهیز روسیه به پهپادهای ساخت ایران، که به گفته رئیس‌ جمهور اوکراین و دولت آمریکا، روسیه با آن مردم اوکراین را می‌کشد، با سرکوب خشونت‌بار معترضان در داخل ایران در پنج ماه گذشته، زمینه‌ساز آن شد که کنفرانس امنیتی مونیخ هفته گذشته برای نخستین بار در چهار دهه اخیر به جای دعوت از نمایندگان رسمی جمهوری اسلامی ایران، میزبان سه شخصیت فعال اپوزیسیون ایران شود.

شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد و حامد اسماعیلیون در روزهای اخیر با حضور در نهادهای مهم اروپایی سخنرانی و با نمایندگان و سناتورهای قدرت‌های اروپایی دیدار کرده‌اند. این ملاقات‌ها در روزهای آتی نیز ادامه خواهد یافت.

همزمان با این تحولات، صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، یک فعال رسانه‌ای با تابعیت آلمانی، که نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران دو سال و نیم پیش او را در سفرش به منطقه ربودند، زمینه بروز بحران بیشتر در روابط آلمان و ایران را فراهم کرده است.

اعدام دو ماه پیش علیرضا اکبری، شهروند دوتابعیتی ایرانی- بریتانیایی در کنار تهدیدهای امنیتی از ناحیه ایران برای رسانه‌های فارسی‌زبان در خاک بریتانیا، نیز مناسبات تهران- لندن را با تنش روبه‌رو کرده است.

در حالی که مقامات جمهوری اسلامی ایران مدعی هستند که اقدامات مخالفان جمهوری اسلامی در خارج بی‌ارزش است و کنشگران ایرانی را مورد توهین شخصیتی قرار می‌دهند، حسین سلامی، فرمانده کل سپاه، دو روز پیش با اشاره به دیدار سران اروپا با چهره‌های مخالفان گفت «اروپا، رسمی و آشکارا وارد جنگ غیرسخت با ما شده است».

همزمان، جمهوری اسلامی ایران در پی انتشار گزارش‌هایی در رسانه‌ها از غنی ‌کردن اورانیوم با غلظت ۸۴ درصدی زیر فشار بیشتر اروپا قرار گرفته است.

وزیر خارجه اسرائیل ارزیابی کرد که غرب تا چند ماه دیگر «مکانیسم ماشه» را علیه ایران فعال می‌کند تا غیر از تحریم‌های آمریکایی، ایران دوباره زیر تحریم جهانی قرار گیرد.

بر اساس برجام، اعضای شورای امنیت سازمان ملل امکان وتوی مکانیسم ماشه را ندارند و لذا تهران نمی‌تواند به حمایت روسیه یا چین امیدوار باشد.

XS
SM
MD
LG