لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۲۳

«مزاحمت» قایق‌های سپاه برای کشتی تجاری؛ ناوگان‌های آمریکا و بریتانیا واکنش نشان دادند


تصویری که نیروی دریایی آمریکا از مانور قایق‌های سپاه پاسداران در اطراف این کشتی تجاری منتشر کرده‌ است
تصویری که نیروی دریایی آمریکا از مانور قایق‌های سپاه پاسداران در اطراف این کشتی تجاری منتشر کرده‌ است

نیروهای دریایی آمریکا و بریتانیا اعلام کردند که روز یکشنبه به درخواست کمک یک کشتی تجاری که با «مزاحمت» قایق‌های تندروی سپاه پاسداران در تنگه هرمز مواجه شده بود، پاسخ داده‌اند و پس از مداخله برای کمک به این کشتی، قایق‌های سپاه منطقه را ترک کرده‌اند.

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای گفت، خدمه این کشتی تجاری که تحت پرچم بین‌المللی در آب‌های بین‌المللی تنگه هرمز در حال حرکت بود ساعت ۴ و ۵۶ دقیقه عصر یک‌شنبه در تماسی برای درخواست کمک، گفتند که سه قایق تندروی سپاه پاسداران با پرسنل مسلح به آنها نزدیک شده و در حال تعقیب این کشتی تجاری از فاصله نزدیک هستند.

در این بیانیه آمده است که ناوشکن یواس‌اس مک فال نیروی دریایی آمریکا و همچنین ناوچه اچ‌ام‌اس لنکستر نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا که در منطقه حضور داشتند هر دو پس از دریافت درخواست کمک این کشتی تجاری، به آن پاسخ دادند. ناوچه بریتانیایی یک هلی‌کوپتر و ناوشکن یواس‌اس مک فال یک هواپیمای گشت دریایی را به محل حرکت این کشتی اعزام کردند.

بنابر اعلام ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، یک ساعت پس از اقدامات نیروهای آمریکایی و بریتانیایی، کشتی تجاری در تماسی اعلام کرد که قایق‌های تندرو از تعقیب آن دست کشیده و از منطقه خارج شده است.

ناوگان پنجم ایالات متحده افزود که این کشتی تجاری پس از کمک نیروهای آمریکایی و بریتانیایی، بدون حادثه به عبور خود از تنگه هرمز ادامه داده است.

در این بیانیه، ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده تاکید کرد که با شرکای خود در حال تقویت نیروهای دفاعی خود در اطراف تنگه هرمز برای حفظ امنیت و ثبات این منطقه کلیدی است که ۲۰ درصد از صادرات نفت جهان از آن عبور می‌کند.

در بیانیه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به نام کشتی تجاری که قایق‌های تندروی سپاه پاسداران برای آن ایجاد «مزاحمت» کرده‌اند اشاره نشده است اما داده‌های شرکت مارین ترافیک حاکی از آن است که این کشتی تجاری، یک «کشتی فله‌بر با پرچم جزایر مارشال» بوده که در زمان حادثه و حین عبور از تنگه به طور نامنظم مسیر خود را تغییر داده است.

همزمان ای‌بی‌سی نیوز گزارش داد که این حادثه دریایی پس از مجموعه‌ای از حوادث دریایی مرتبط با ایران رخ داده است که به ویژه پس خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ افزایش یافته است.

این گزارش همچنین به توقیف نفتکش سوئز راجان پس از افشای مشارکت آن در انتقال نفت ایران، به دستور مقامات آمریکایی اشاره کرد و افزود که ایران نیز نفتکش‌های «ادونتج سوئیت» و «نیووی» را توقیف کرده است.

با استفاده از گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس؛ ش.ر/س.ن
XS
SM
MD
LG