در پی انتشار بازداشت تعدادی از اطرافیان مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، یک رسانه نزدیک به سپاه پاسداران این بازداشتها را تایید و بازداشتشدگان را به «تشویش اذهان عمومی» متهم کرد.
خبرگزاری تسنیم روز سهشنبه ششم تیر مدعی شد که گزارشهای اخیر مبنی بر توطئه ترور مولوی عبدالحمید «شایعه» بوده و تایید کرد که «چند نفر» به اتهام انتشار این «شایعه» دستگیر شدند.
این خبرگزاری نزدیک به سپاه به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «طی روزهای گذشته خبری مبنی بر ترور بیولوژیکی و مسمومیت امامجماعت مسجد مکی زاهدان در فضای مجازی منتشر شد که از اساس کذب بود.»
تسنیم مدعی شد: «در تحقیقات اولیه مشخص شد که این افراد بدون استناد و داشتن مدارک قانونی و صرفا با هدف ایجاد التهاب و آشوب در استان سیستان وبلوچستان دست به انتشار این شایعه زده بودند که پرونده قضایی برای آنها تشکیل شده است.»
کمی قبل از آن، پایگاه خبری «حالوش» از بازداشت «همراه با خشونت» نوه مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، بهدست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی خبر داد.
این پایگاه خبری که خبرهای استان سیستانوبلوچستان را پوشش میدهد گزارش داد که عبدالنصیر شهبخش روز سهشنبه ششم تیر بهدست نیروهای لباس شخصی بازداشت و «به مکان نامعلومی» منتقل شد.
بر اساس این گزارش، آقای شهبخش در مسیر حوزه علمیه دارالعلوم مسجد مکی که تولیت آن را مولوی عبدالحمید برعهده دارد، به خانهاش بازداشت شده است.
عبدالنصیر شهبخش نوه دختری مولوی عبدالحمید و از کارکنان دارالعلوم مسجد مکی زاهدان است. حالوش اضافه کرده که او مدتی پیش نیز به اداره اطلاعات زاهدان احضار و بازجویی شده بود.
این پایگاه خبری هفته گذشته از بازداشت فردی خبر داد که به همکاری با سازمان اطلاعات سپاه پاسداران برای «ترور» مولوی عبدالحمید متهم شده است.
دفتر امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز روز ۲۹ خرداد در بیانیهای، بازداشت یک نفر در مسجد مکی را تایید کرد و گفت که این فرد به «برخی نهادها وابستگی دارد.»
در این بیانیه آمده بود: «فرد مظنون اظهارات و اعترافات مختلفی کرده است؛ این اعترافات در دست تحقیق و بررسی هستند.»
پس از آن، فشارهای حکومت علیه اطرافیان مولوی عبدالحمید افزایش یافته و موجی از بازداشتها در این زمینه به راه افتاده است.
حالوش روز سهشنبه همچنین از بازداشت اسامه شهبخش ۲۳ ساله و فیلمبردار و عکاس مسجد مکی توسط نیروهای امنیتی خبر داد.
روز سوم تیرماه نیز یکی اعضای کلیدی انتظامات مسجد مکی به نام عبدالواحد شهلیبر، پس از احضار به دادسرا بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
مولوی عبدالحمید در آخرین سخنرانی خود، تهدیدها علیه جانش را بیتاثیر دانست. او روز دوم تیر گفت: «تا جایی که نفس ما در بدن است ما منافع مردم ایران را دنبال میکنیم و در این راستا هر تهدیدی را به جان میخریم.»
اما پیش از انتشار خبر خنثی شدن توطئه ترور علیه مولوی عبدالحمید نیز، فشارهایی علیه او وجود داشت.
به عنوان نمونه، دفتر امامجمعه اهل سنت زاهدان روز ۲۹ خرداد با صدور این بیانیه، ادعای خبرگزاری تسنیم مبنی بر «استفاده از سند و فیش جعلی» برای سفر حج از سوی مولانا عبدالحمید را «بیاساس و کاملا دروغ» خواند.
در جریان اعتراضات سراسری ایران، مولوی عبدالحمید یکی از حامیان اصلی معترضان بود.
اما بولتنهایی که با هک خبرگزاری فارس افشا شد، عنوان میکرد علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، خواستار «بیآبرو کردن» مولوی عبدالحمید شده بود.
همچنین محمدجواد لاریجانی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، از مواضع مولوی عبدالحمید به تندی انتقاد کرده و خواهان برخورد با او شده بود.