لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۹
۰۰:۱۳ ۱۷.۵.۱۴۰۲

دیدار علی باقری کنی و سرگئی ریابکوف در تهران

خبرگزاری ایسنا در واپسین دقایق روز دوشنبه ۱۶ مرداد، از دیدار معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه در تهران خبر داد. ایسنا می‌گوید «مناسبات دوجانبه، آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، و مذاکرات رفع تحریم» از جمله موضوعاتی است که علی باقری کنی و همتای روس او سرگئی ریابکوف در دیدار روز دوشنبه در مورد آنها تبادل نظر کردند.

جمهوری اسلامی، مذاکرات مربوط به احیای احتمالی برجام را که مدت‌هاست بی‌نتیجه مانده و طرف‌های غربی از به نتیجه رسیدن آن ناامید شده‌اند، «مذاکرات رفع تحریم» می‌نامد. روسیه پیشتر در تیرماه امسال از زبان وزیر خارجه‌اش گفته است که در شرایط فعلی، رسیدن به هرگونه توافقی برای احیای برجام «غیرواقع‌بینانه» به نظر می‌رسد.

۰۱:۲۲ ۱۷.۵.۱۴۰۲

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی هفت نفر از اعضای مسجد مکی زاهدان

پایگاه خبری حال‌وش که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش می‌دهد روز دوشنبه در گزارشی از تداوم بازداشت و بلاتکلیفی هفت نفر از کارکنان و اعضای مسجد مکی در زاهدان خبر داده است.

عبدالمجید مرادزهی، عبدالباسط شاهوزهی، عبدالنصیر شه بخش، اسامه شه بخش (نارویی)، گل احمد شاهوزهی، یونس نهتانی و ابراهیم حسن زهی افرادی هستند که حال‌وش می‌گوید در ارتباط با وقایع مسجد مکی زاهدان بازداشت و همچنان در زندان بسر می برند.

مولوی عبدالمجید مرادزهی، مشاور و از اعضای دفتر مولوی عبدالحمید، در ۱۰ بهمن ماه پارسال، توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات به اتهام «تشویش اذهان عمومی و مصاحبه با رسانه های خارجی» بازداشت شده است.

عبدالباسط شاهوزهی، از اعضای انتظامات مسجد مکی که هشتم خرداد سال جاری توسط ماموران امنیتی در منزلش بازداشت شده است و پس از گذشت ۷۰ روز همچنان در وضعیت نامشخصی بسر می برد.

عبدالنصیر شه بخش، فرزند عبدالرحیم ، نوه مولوی عبدالحمید، از کارکنان حوزه دارالعلوم و عکاس مسجد مکی که در ۶ تیرماه ، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است و با گذشت ۴۱ روز کماکان در وضعیت بلاتکلیفی بسر می برد.

به دنبال انتشار گزارش‌ها در خصوص تلاش برای «ترور » مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان٬ دفتر او در روز ۲۹ خرداد در بیانیه‌ای، بازداشت یک نفر در مسجد مکی را تایید کرده و گفته بود که این فرد به «برخی نهادها وابستگی دارد.»

در این بیانیه آمده بود: «فرد مظنون اظهارات و اعترافات مختلفی کرده است؛‌ این اعترافات در دست تحقیق و بررسی هستند.»

چند روز بعد از بیانیه دفتر مولوی عبدالحمید، حال‌وش از بازداشت «همراه با خشونت» نوه مولوی عبدالحمید و چند نفر از تیم رسانه‌ای او به‌دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی خبر داده بود.

در پی انتشار این خبر، یک رسانه نزدیک به سپاه پاسداران این بازداشت‌ها را تایید و بازداشت‌شدگان را به «تشویش اذهان عمومی» متهم کرد.

مولوی عبدالحمید در جریان اعتراضات سراسری ایران، یکی از حامیان اصلی معترضان بوده و اظهارات او در قالب خطبه‌های نماز جمعه که هفته‌هاست ادامه دارد خشم مقام‌ها و رسانه‌های حکومتی را برانگیخته است.

۰۲:۳۹ ۱۷.۵.۱۴۰۲

ابراز نگرانی جمعی از هنرمندان نسبت به تداوم بازداشت مهدی اعتمادسعید، بازیگر تئاتر و تسهیلگر

جمعی از اهالی تئاتر و هنرهای نمایشی در بیانیه‌ای از تداوم بی خبری از مهدی اعتمادسعید، تسهیلگر مهارت‌های فردی، بازیگر و نمایش‌پرداز، «نزدیک به دو ماه» پس از بازداشت ابراز نگرانی کرده‌اند.

در این بیانیه که روز دوشنبه ۱۶ مرداد در شبکه های اجتماعی منتشر شده ، آمده است: «نزدیک به دو ماه است که همسر و کودک دوساله مهدی اعتمادسعید از او بی خبر هستند. ما نمی‌دانیم مهدی، بازیگر تئاتر و تسهیلگر کودکان دقیقا به چه اتهامی بازداشت شده، محله نگهداری اش کجاست؟ و چرا بعد از هشت هفته همچنان وضعیت اش برای همکاران و خانواده گنگ و مبهم است؟»

علی رفیعی، احترام برومند، سید محمد مساوات، محمد عاقبتی، ساناز بیان، علی شمس، هانیه توسلی، شهاب آگاهی، نغمه ثمینی و اصغر دشتی از جمله امضاء کنندگان این نامه هستند.

در این بیانیه تصریح شده است: «ما همکاران مهدی ضمن محکوم کردن این گونه برخوردها، خواستار مشخص شدن سریع ابهامات درباره وضعیت او و آزادی‌اش هستیم.»

گزارش‌ها حاکی است که نیروهای امنیتی ۱۹ خردادماه سال جاری مهدی اعتمادسعید را در حضور همسر و فرزند دو ساله اش بازداشت کردند. نیروهای امنیتی در همین روز پیشتر برنامه بازی مهدی اعتمادسعید با جمعیت زیادی از کودکان را در پارک لاله تهران برهم زده بودند.

گفته می‌شود، مهدی اعتمادسعید از زمان بازداشت تاکنون از دسترسی به وکیل محروم بوده است.

هنوز هیچ نهاد امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی در خصوص بازداشت این بازیگر تئاتر و تسهیلگر کودکان توضیحی ارائه نکرده است.

۰۹:۵۳ ۱۷.۵.۱۴۰۲

انتقاد از حضور گشت ارشاد در جزیره کیش

یک مخاطب رادیوفردا می‌گوید در جزیره کیش، مسافر و گردشگر کم، اما گشت ارشاد فراوان است:

۱۲:۲۱ ۱۷.۵.۱۴۰۲

پیش‌ثبت‌نام ۷۷۰۰ نفر برای انتخابات آتی مجلس

سخنگوی ستاد انتخابات کشور از پیش‌ثبت‌نام ۷۷۰۰ نفر برای انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت این آمار تا ساعت ۱۸ روز دوشنبه و پس از پایان مهلت اولین روز پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس ثبت شده است.

پیش‌ثبت‌نام انتخابات مجلس شورای اسلامی از طریق ثبت اطلاعات هویتی در یک سامانه اینترنتی، به مدت هفت روز تا ۲۲ مرداد ادامه خواهد داشت.

به گفته محسن اسلامی، آمار تفکیک‌شده داوطلبان در این مرحله، بر اساس ویژگی‌هایی مانند سن و جنسیت پس از جمع‌بندی آمارها اعلام می‌شود.

قرار است دور دیگری از انتخابات مجلس شورای اسلامی در پایان سال جاری برگزار شود. این در حالی است که در دوره پیشین انتخابات، بر اساس اطلاعات رسمی، بیش از نیمی از واجدین رای‌دهی در کشور در انتخابات شرکت نکردند.

۱۲:۲۲ ۱۷.۵.۱۴۰۲

یک نفر بر اثر طوفان و صاعقه در تهران جان باخت

مرکز اورژانس استان تهران از جان باختن یک نفر و زخمی شدن هشت نفر دیگر بر اثر طوفان و صاعقه در استان تهران خبر داد.

این مرکز روز سه‌شنبه اعلام کرد که یک مورد مرگ ناشی از طوفان و صاعقه شامگاه گذشته در شهرستان رباط‌کریم به ثبت رسیده است.

بر اساس گزارش اورژانس، از میان آسیب‌دیدگان نیز چهار نفر به دلیل شدت جراحات، به مراکز درمانی منتقل شدند.

پیشتر سازمان هواشناسی ایران نسبت به وقوع طوفان در ۹ استان کشور، از جمله استان تهران هشدار داده و سخنگوی صنعت آب کشور نیز از مردم خواسته که رودخانه‌ها در برخی استان‌های ایران از جمله تهران فاصله بگیرند.

۱۲:۳۱ ۱۷.۵.۱۴۰۲

انتقاد عضو شورای شهر در زمینه جمع‌آوری فضای بیرونی کافه‌ها در مشهد

یک عضو شورای شهر مشهد روز دوشنبه ضمن تایید این که این اقدام با «تصمیم قرارگراه حجاب و عفاف» انجام شده از این که شورا از این تصمیم بی‌خبر مانده انتقاد کرد.

مجید دبیریان گفت: «این که در یک قرارگاه عفاف و حجاب این تصمیم گرفته شده باشد و به ما از طرف فرمانداری اطلاع دهند که باید آن‌ها جمع شوند خیلی کار جالبی نبود.»

طرح «جمع‌آوری فضای بیرونی رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها» در مشهد از اوایل هفته دوم مرداد آغاز شد.

این طرح پس از ابلاغ نامه مدیر عامل سازمان ‌ساماندهی مشاغل شهری شهرداری مشهد، به بهانه «اتمام تاریخ بهره‌برداری از فضای پیاده‌رو در پایان سال ۱۴۰۱» و «تغییر سیاست‌های شهری» اجرا می‌شود.

۱۲:۴۱ ۱۷.۵.۱۴۰۲

هشت سال زندان برای نویسنده روس به دلیل انتقاد از تهاجم روسیه به اوکراین

دیمیتری گلوخوفسکی، نویسنده سرشناس روس، به دلیل انتقاد از حمله روسیه علیه اوکراین، از سوی دستگاه قضایی روسیه به صورت غیابی به هشت سال زندان محکوم شد.

آقای گلوخوفسکی از سوی دستگاه قضایی روسیه به «انتشار اطلاعات نادرست درباره ارتش روسیه» متهم شده است، اتهامی که مسکو علیه منتقدان تهاجم علیه اوکراین به کار می‌برد.

نویسنده رمان پرفروش «مترو ۲۰۳۳» که اکنون خارج از روسیه زندگی می‌کند، پیشتر از سوی حکومت این کشور به عنوان یک «عامل خارجی» معرفی شده بود.

روسیه از همان آغاز تهاجم خود علیه اوکراین، مجازات‌های سنگینی را برای سرکوب هرگونه انتقاد و اعتراض به این تهاجم اعمال کرده است.

آقای گلوخوفسکی در اولین سالگرد این تهاجم نوشت: «همچون یک سال گذشته، کاملا متقاعد شده‌ام که این جنگ به همان اندازه که برای روسیه و مردم ما ویرانگر است، برای کشوری که دوستش دارم، اوکراین، هم مرگبار و ویرانگر است.»

دیمیتری گلوخووسکی
دیمیتری گلوخووسکی
۱۴:۲۳ ۱۷.۵.۱۴۰۲

ادعای رئیسی در روز خبرنگار: آزادی بیان و قلم را تضمین کرده‌ایم

در حالی که فقط در کمتر از یک سال گذشته، حدود یک‌صد روزنامه‌نگار و خبرنگار در ایران بازداشت شده‌اند، ابراهیم رئیسی مدعی شد که جمهوری اسلامی «آزادی بیان و قلم را تضمین» کرده است.

رئیسی روز سه‌شنبه در جریان اختتامیه «جشنواره ملی رسانه‌های ایران» گفت: «از افتخارهای نظام اسلامی آزادی قلم و بیان است. آزادی بیان و قلم را تضمین کرده‌ایم و این به برکت خون شهداست. آزادی‌های مشروع در کشور تضمین شده است.»

این ادعا در حالی است که بر اساس گزارش‌های بین‌المللی، ایران به دلیل سانسور اعمال شده از سوی جمهوری اسلامی، در ردیف‌های آخر رتبه‌بندی آزادی مطبوعات در جهان قرار دارد.

همزمان با هفدهم مردادماه که در ایران «روز خبرنگار» نام‌گذاری شده، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران نیز با اشاره به بازداشت بیش از یک‌صد خبرنگار و روزنامه‌نگار پس از آغاز اعتراضات در ایران، تاکید کرد که «دوران سیاه روزنامه‌نگاری» همچنان ادامه دارد.

ابراهیم رئیسی روز سه‌شنبه همچنین از برخی خبرنگاران در داخل ایران به دلیل تلاش «برای مقابله با جریان خبری و رسانه‌ای دشمن» تشکر کرد. او بار دیگر این ادعای مقام‌های جمهوری اسلامی را تکرار کرد که حکومت ایران هدف «جنگ رسانه‌ای و جنگ شناختی دشمن» قرار دارد.

رئیسی از خبرنگاران ایرانی خواست که «پیشرفت‌های این کشور را» نادیده نگیرند و ادعایی را تکرار کرد که تاکنون سندی از آن منتشر نشده است: «حداقل ۱۰ رئیس جمهوری کشورهای مختلف متعجب هستند ما با همه تحریم‌ها چه پیشرفت‌هایی داشته‌ایم.»

ایران در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های گسترده‌ در رابطه با نقض حقوق بشر و دیگر فعالیت‌های نگران‌کننده نظامی و هسته‌ای خود، دچار بحران‌های اقتصادی و اعتراضات گسترده شده است. اما مقام‌های جمهوری اسلامی با انکار این بحران‌ها، به سرکوب گسترده معترضان، منتقدان و روزنامه‌نگاران پرداخته‌اند.

۱۴:۵۷ ۱۷.۵.۱۴۰۲

نظر خبرنگار داخل ایران درباره روز خبرنگار

مریم شکرانی، خبرنگار در ایران، در پیامی توییتری به مناسبت روز خبرنگار نوشت: «روز خبرنگار چه معنی دارد وقتی قلم در خفقان است؟!»

بیشتر

XS
SM
MD
LG