شرکت تویوتا مدل جدید تویوتا لندکروز را معرفی کرد. این خودرو یکی از مهمترین خودروهای بیراههنوردی (آفرود) جهان است و در خطوط طراحی با یک انقلاب روبهرو شده است. توقف تولید سری ۶ بامو، بازگشتامجی به ایران، احتمال خداحافظی با موتور قدیمی پژو و کاهش فروش خودروهای چینی در ایران دیگر موضوعات این شماره از مجلۀ خودرو است.
تویوتا لندکروز جدید
تویوتا لندکروز ۲۰۲۴ در حالی رسماً معرفی شده که طراحی بدنه آن دچار تحول شده و خط طراحی تویوتا به فورد برانکو یا لندرور دیفندر جدید نزدیک شده است.
این خودرو که مدتی در بازار آمریکا شمالی حضور نداشته، با مدل جدید خود به بازار آمریکا بازگشته است.
لندکروز جدید موسوم به سری ۲۵۰ است و به صورت استاندارد با سیستم چهار چرخ محرک فروخته خواهد شد و دارای دیفرانسیل عقب قفلشونده و دیفرانسیل لغزش محدود خودکار است.
این خودرو به آپشنهای خاص بیراههنوردی (آفرود) مانند خزیدن در مسیر با سرعت کم مجهز است. سری ۲۵۰ به سامانهای مجهز است که خودرو را در شیبهای تند در مسیرهای بیراهه کنترل میکند.
این خودرو در بازار آمریکا به موتور ۲.۴ لیتری چهار سیلندر مجهز است که با یک موتور الکتریکی به صورت هیبریدی درآمده و با این ترکیب ۳۲۶ اسب بخار قدرت دارد. نیروی مجموعه موتور توسط جعبهدنده هشتسرعتۀ اتوماتیک به چرخها منتقل میشود.
قیمت پایۀ این خودرو از حدود ۵۰ هزار دلار آغاز میشود.
توقف تولید سری شش دوستداشتنی بامو
شرکت بامو اعلام کرد تولید سری ۶ گرنتوریسمو را متوقف میکند. دلیل توقف تولید این مدل از بامو که طرفداران زیادی دارد، به شروع تولید نسل جدید سری ۵ بازمیگردد و به همین دلیل تولید این خودرو برای همیشه متوقف خواهد شد.
سری ۶ برای طرفداران ایرانی بامو سری خاطرهانگیزی است، چراکه یکی از مدلهای سری ۶ توسط طراح ایرانی آن زمان بامو یعنی نادر فقیهزاده طراحی شده بود.
هماکنون تقاضا در بازار اروپا برای سری شش کاهش یافته و مشتریان بیشتر به دنبال خرید سری ۸ یا سری ۵ به جای سری ۶ هستند، به همین دلیل بامو تولید این مدل را کنار میگذارد.
بازگشتامجی به ایران
شرکت امجی قصد دارد دوباره محصولات خود را در بازار ایران عرضه کند و این کار با واردات توسط گروه بهمن انجام خواهد شد. این برند که در گذشته بریتانیایی بود، در پی ورشکست شدن به صاحب چینی رسید و هماکنون از باکیفیتترین خودروهای تولیدشده در چین محسوب میشود.
براساس گزارش رسانههای خودرویی ایران، گروه بهمن قصد عرضۀ سه محصول از برند امجی را در ایران دارد که مهمترین آنها امجی پنج است.
این خودرو در بازار چین معادل حدود ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و با موتورهای ۱.۵ لیتری با قدرتها مختلف عرضه میشود.
امجی پنج با گیربکسهای پنجسرعتۀ دستی و هشتسرعتۀ اتوماتیک (شبیهساز) CVT عرضه میشود.
گروه بهمن پس از خروج مزدا از ایران بهدلیل تحریمهای آمریکا همچنان نتوانسته است یک شریک مناسب برای همکاری پیدا کند.
احتمال خداحافظی با موتور قدیمی پژو
رسانههای ایران از احتمال توقف تولید موتور پژو در ایران خبر دادهاند.
موتور خانوادۀ ایکس یو با خودرو پژو ۴۰۵ وارد ایران شد، اما پس از نیم قرن از طراحی این موتور همچنان در ایران در حال تولید است.
این موتور با آب هوای ایران همخوانی ندارد و بهدلیل گرمای زیادی که تولید میکند، آمار خرابی زیادی دارد؛ از طرفی مصرف و آلودگی آن هم بالاست.
آخرین نسل این موتور که در ایران تولید میشود، ایکس یو پی نام دارد و در خودرو پژو پارس و وانت آریسان استفاده میشود.
براساس اعلام رسانههای خودرویی ایران، این موتور فقط تا سال ۱۴۰۴ میتواند استاندارد مصرف سوخت را پاس کند. هرچند این موتور قادر به پاس کردن استاندارد آلایندگی خواهد بود، اما به نظر میرسد این پیشرانه به پایان عمر خود نزدیک شده است.
مدتهاست که انتقادهای فراوانی به تولید سه موتور قدیمی «تیبا»، «ایکس یو» و «تیو سه»، که فناوری آنها مدل قدیمی هشت سوپاپ است، مطرح میشود. این موتورها که در بیش از نیمی از محصولات صنعت خودرو ایران استفاده میشوند، هم آلودگی بالایی دارند و هم مصرف سوخت آن با استاندارد جهانی فاصله دارد.
کاهش فروش خودروهای چینی در ایران
بازار خودرو ایران در حال رکود به سر میبرد و بازار منتظر واردات خودرو نو و دست دوم است. این عامل سبب کاهش تقاضا برای خودروهای چینی در ایران شده است.
براساس گزارش رسانههای خودرویی ایران، ریزش قیمت خودرو از اواخر اردیبهشت ماه و با رکود بازار که در پی عوامل مختلفی روی داد، شروع شده است. در این فاصله برخی خودروهای چینی حتی بیش از یک میلیارد تومان نیز ریزش قیمت داشتند.
خودرو فونیکس تیگو هشت پرومکس با ریزش بیش از یک سوم قیمت و کاهش یک و نیم میلیارد تومانی و رسیدن قیمت به کمتر از دو میلیارد ۸۵۰ میلیون تومان همچنان در ایران مشتری ندارد.
خودروسازان خصوصی ایران در چند سال اخیر که واردات خودرو ممنوع بوده است، ماشینهای درجه دو چینی را در ایران مونتاژ میکنند و با چندین برابر قیمت چین در ایران میفروشند.