لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۳
۲۳:۴۶ ۱۱.۶.۱۴۰۲

تازه‌های ایران و جهان در روز شنبه ۱۱ شهریور را اینجا بخوانید.

۲۳:۴۷ ۱۱.۶.۱۴۰۲

بنیاد نوبل دعوت از ایران و روسیه و بلاروس را پس می‌گیرد

بنیاد نوبل روز شنبه در پی انتقادها اعلام کرد که دعوت خود از سفرای سه کشور ایران، روسیه و بلاروس برای شرکت در مراسم امسال جایزه نوبل در استکهلم پس گرفته است.

بنیاد نوبل پیشتر اعلام کرده بود که ایران، روسیه و بلاروس را بعد از یک سال محرومیت به دلیل مشارکت در جنگ اوکراین و نقض حقوق بشر، بار دیگر به ضیافت جوایز نوبل در شهر استکهلم دعوت کرده، اما این تصمیم بلافاصله با انتقادهایی مواجه شد.

برندگان جایزه نوبل اوایل اکتبر معرفی می‌شوند. از شش جایزه نوبل نیز پنج مورد آن در سوئد اهدا می‌شود و نوبل صلح هم در نروژ.

۰۳:۳۷ ۱۲.۶.۱۴۰۲

لیگ برتر فوتبال ایران؛ تراکتور با یک گل استقلال خوزستان را شکست داد

تراکتور تبریز روز شنبه در دیدار معوقه از هفته سوم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال توانست با نتیجه یک بر صفر استقلال خوزستان را شکست دهد.

تراکتور در نیمه اول این بازی توپ میدان را در اختیار داشت، اما در نهایت این نیمه بدون گل به پایان رسید. در نیمه دوم سرعت بازی افزایش یافت و در تهایت تراکتور در دقیقه ۳+۹۰ موفق شد توسط گوستاو واگنین دروازه استقلال خوزستان را باز کند.

تراکتور با این پیروزی شش امتیازی شد و به رده ششم جدول لیگ برتر صعود کرد. استقلال خوزستان نیز با یک امتیاز در رتبه پانزدهم ایستاد.

۰۵:۳۰ ۱۲.۶.۱۴۰۲

کره‌شمالی می‌گوید با شلیک دو موشک «حمله تاکتیکی هسته‌ای» را شبیه سازی کرده است

رسانه‌های دولتی کره شمالی بامداد روز یکشنبه اعلام کردند که این کشور در یک مانور نظامی٬ با شلیک دو موشک دوربرد «حمله تاکتیکی هسته‌ای» را شبیه سازی کرده است.

خبرگزاری دولتی کره شمالی می‌گوید، در این مانور بامداد روز شنبه دو موشک دوربرد کروز با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای شلیک شده است. همزمان کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، از یک کارخانه ساخت کشتی بازدید کرد.

این خبرگزاری تاکید کرده است این مانور نظامی هشداری به «دشمنان» بود که کره شمالی در صورت وقوع جنگ هسته‌ای آماده خواهد بود، زیرا پیونگ یانگ خود را متعهد می داند که بازدارندگی نظامی در برابر آمریکا و کره جنوبی را تقویت کند.

طبق این گزارش، این دو موشک به سمت دریای غربی شلیک شدند و مسافت ۱۵۰۰ کیلومتری را پرواز کردند.

این مانور در حالی برگزار شد که رزمایش مشترک ۱۱ روزه کره جنوبی و آمریکا که کره شمالی آن را یک تهدید جدی تلقی کرده است روز پنجشنبه به پایان رسید.

در بخشی از این مانور مشترک، بمب افکن‌های آمریکایی «بی-۱بی» (راکول بی‌-۱ لنسر) در رزمایش هوایی جداگانه‌ای با مشارکت نیروهای هوایی کره جنوبی و ژاپن به پرواز درآمدند.

شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه‌های مربوط به مهار فعالیت‌های هسته‌ای و تسلیحاتی کره شمالی، شلیک و آزمایش‌های موشکی این کشور را ممنوع کرده است.

۰۶:۲۸ ۱۲.۶.۱۴۰۲

آغاز به کار سفیر جدید ایران در عربستان سعودی

علیرضا عنایتی، سفیر جدید ایران در عربستان سعودی در آستانه سفر به محل ماموریت خود با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه دیدار کرده است.

به گزارش روز شنبه خبرگزاری دولتی ایرنا، حسین امیرعبداللهیان در این دیدار با تاکید «بر توسعه و تعمیق سیاست همسایگی، تحکیم رابطه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی را با توجه به فرصت‌های همکاری در حوزه‌های دوجانبه و چند جانبه با اهمیت دانست.»

علیرضا عنایتی نخستین سفیر ایران است که پس از هشت سال به عربستان می‌رود. او پیشتر معاون سفارت ایران در ریاض. سفیر ایران در کویت و دستیار وزیر و مدیرکل خلیج فارس بوده است.

به دنبال حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد در ۱۲ دی ماه سال ۱۳۹۴، ریاض روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد.

این در حالی است که ایران و عربستان سعودی در نوزدهم اسفند ۱۴۰۱ با میانجی‌گری چین بعد از هفت سال اعلام کردند که روابط‌شان را سر می‌گیرند و سفارتخانه‌های خود را بازگشایی می‌کنند.

از آن زمان تاکنون دو کشور گام‌هایی برای روابط بین دو کشور برداشته‌اند.

علاوه بر بازگشایی سفارت خانه های دو کشور ، وزیران خارجه ایران و عربستان از تهران و ریاض دیدار کرده‌اند.

۰۷:۳۱ ۱۲.۶.۱۴۰۲

درگیری طرفداران و مخالفان حکومت اریتره‌ در تل‌آویو بیش از ۱۰۰ مجروح برجای گذاشت

گزارش‌ها حاکی است که بیش از ۱۰۰ نفر روز شنبه در جریان درگیری همراه با خشونت مخالفان و موافقان حکومت اریتره در تل آویو زخمی شدند.

خبرنگاران رویترز می‌گویند، پلیس اسرائیل کوشید تا با تیراندازی هوایی، پرتاب گاز اشک ‏آور و نارنجک‌های صوتی مانع از درگیری دو طرف شود. اما تظاهرکنندگان با پرتاپ سنگ به سوی پلیس و ایجاد موانع در خیابان‌ها و آتش زدن سطل‌های زباله با پلیس مقابله کردند.

مقامات بیمارستانی اسرائیل گفته‌اند که بیش از ۱۱۴ نفر از جمله حدود ۳۰ نیروی پلیس در این درگیری مجروح شده و تحت مداوا قرار گرفتند.

طبق این گزارش، درگیری به دنبال اقدام سفارت اریتره در تل‌آویو برای برگزاری جشنی به مناسبت «روز انقلاب» و آغاز جنگ استقلال اریتره علیه اتیوپی در اول سپتامبر ۱۹۶۱، آغاز شد. پیشتر مخالفان حکومت اریتره خواستار لغو این مراسم شده بودند.

ایسایاس آفورکی از زمان استقلال اریتره در سال ۱۹۹۳ ٬ قدرت را در این کشور در دست داشته است و سازمان‌های او را به نقض گسترده حقوق بشر در این کشور متهم می‌کنند.

به گزارش رویترز در حدود ۲۵ هزار پناهجوی اریتره‌ای در اسرائیل زندگی می‌کنند.

۰۹:۰۸ ۱۲.۶.۱۴۰۲

«بدترین نتیجه» تاریخ بسکتبال ایران در جام‌ جهانی

در پی کسب رتبه ۳۱ بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۳ از سوی تیم ملی بسکتبال ایران، رسانه‌ها این رتبه را «بدترین نتیجه» تاریخ بسکتبال ایران در جام جهانی توصیف کردند.

این رتبه در حالی رقم خورد که در کل ۳۲ تیم در جام‌ جهانی بسکتبال حضور داشتند.

تیم ملی ایران در آخرین بازی خود در این رقابت‌ها، روز شنبه به مصاف لبنان رفت و با نتیجه ۷۳ - ۸۱ شکست خورد. این پنجمین باخت متوالی تیم ملی بسکتبال ایران در این رقابت‌ها بود و پیشتر از برزیل، ساحل‌ عاج، اسپانیا و فرانسه نیز شکست خورده بود.

تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۰ از بین ۲۴ تیم نوزدهم شده بود، در جام جهانی ۲۰۱۴ از بین ۲۴ تیم در جایگاه بیستم ایستاد و در جام جهانی ۲۰۱۹ هم که با حضور ۳۲ تیم برگزار شد، در رتبه بیست و سوم قرار گرفت.

۱۲:۲۰ ۱۲.۶.۱۴۰۲

وکلای سمنان و مازندران تجمع اعتراضی برگزار کردند

وکلای دادگستری در دو استان دیگر کشور نیز در اعتراض به مصوبهٔ جدید مجلس که صدور مجوز وکالت را از کانون‌های وکلا سلب کرده، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مجلس روز ۲۹ مرداد تصویب کرد که کانون‌های وکلای کشور دیگر از حق صدور مجوز وکالت برخوردار نباشند و وزارت اقتصاد و دارایی این مجوزها را صادر کند، اما بسیاری از وکلای دادگستری قرار گرفتن کانون‌های وکلا ذیل یکی از نهادهای تابعه وزارت اقتصاد را تشدید محدودیت علیه فعالیت خود دانستند.

وکلای مازندان روز شنبه ۱۱ شهریور در مجمع عمومی کانون وکلای استان در شهر ساری حضور یافتند و با اعتراض به مصوبه مجلس، آن را «نقض‌کنندهٔ استقلال وکیل» خواندند. هم‌زمان وکلای دادگستری سمنان نیز در مقابل ساختمان کانون وکلای این استان تجمع کردند تا مخالفت خود را با مصوبه مجلس نشان دهند.

حسن محسنی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و وکیل دادگستری، هفته قبل در روزنامه شرق نوشته بود مصوبه مجلس با هیچ شکل از تنظیم‌گری دولت بر نهاد وکلا و این شغل سازگاری ندارد و ادعای انحصار کانون‌های وکلا باطل و بی‌اساس است.

از زمان آغاز اعتراضات یک سال گذشته در ایران در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، فشار بر وکلای خانواده‌های دادخواه تشدید شده و از جمله صالح نیک‌بخت، وکیل خانواده مهسا امینی، هفته گذشته به اتهام «فعالیت تبلیغی عیه نظام» و براساس شکایت وزارت اطلاعات محاکمه شد.

۱۳:۰۰ ۱۲.۶.۱۴۰۲

افزایش دوبرابری مهاجرت پزشکان به خارج از کشور

سخنگوی سازمان نظام پزشکی می‌گوید میزان مهاجرت نسبت به سال‌های قبل از کرونا تقریباً افزایش دو برابری داشته و «به پنج قاره دنیا، به جز آفریقا، داریم نیرو صادر می‌کنیم».

رضا لاری‌پور در گفت‌وگو با وب‌سایت جماران گفت این سازمان نمی‌تواند «آمار قطعی مهاجرت» را اعلام کند، چون «نمی‌توان گفت هر کسی گواهی حسن سابقه دریافت می‌کند، الزاما به خارج از کشور می‌رود». این مقام سازمان نظام پزشکی در عین حال از گستردگی طیف مهاجرت در جامعه پزشکی و درمانی اظهار نگرانی کرد.

به‌گفتهٔ آقای لاری‌پور، علاوه بر پزشک متخصص، فوق تخصص و پزشکان عمومی، سایر شاغلین حرفه‌های پزشکی نظیر داروساز، ماما، بینایی‌سنج، شنوایی‌سنج، فیزیوتراپ و سایر رشته‌های پزشکی هم الان در حال مهاجرت به کشورهای خارجی هستند

سخنگوی نظام پزشکی افزود بخش عمدهٔ مهاجرت‌ها به کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشورهای آمریکایی مثل کانادا یا کشورهای اروپایی انجام می‌شود و استرالیا هم در حال اضافه شدن به این فهرست است؛ «یعنی تقریباً به پنج قاره دنیا، به جز آفریقا، داریم نیرو صادر می‌کنیم».

مهم‌ترین دلیل مهاجرت پزشکان و نیروی درمانی کشور «مشکلات معیشتی» است. به‌گفتهٔ لاری‌پور «کمتر از یک درصد جامعهٔ پزشکی درآمدهای میلیاردی دارند. در این میان، صد هزار نفر از ۱۵۰ هزار نفر جامعه پزشکی نیز تقریباً درآمدی بین ۱۱ تا ۱۵ میلیون تومان دارند و زیر خط فقر هستند».

طی ماه‌های گذشته، گزارش‌های زیادی از سیل مهاجرت نخبگان علمی، اقتصادی، پزشکان و شرکت‌های داروسازی ایران به کشورهای همسایه به خاطر تشدید بحران اقتصادی، فساد دولتی و سرکوب‌های جمهوری اسلامی منتشر شده است.

در همین زمینه، هفتهٔ گذشته رئیس صندوق توسعه ملی ایران نسبت به رشد سریع کشورهای منطقه و تبدیل ایران به «جزیرهٔ خالی از فرصت‌ها» هشدار داد.

۱۳:۱۰ ۱۲.۶.۱۴۰۲

درگذشت بیل ریچاردسون، سیاستمدار آمریکایی و مذاکره‌کننده با ایران

بیل ریچاردسون، سیاستمدار، فرماندار و عضو پیشین کنگره آمریکا که در دوره‌هایی با دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران، سران لیبی، صدام حسین و شمار دیگری از رهبران حکومت‌ها مذاکره کرده بود، روز شنبه ۱۱ شهریور در ۷۵ سالگی در خانه خود در ایالت ماساچوست و در خواب درگذشت.

سخنگوی «مرکز مشارکت جهانی ریچاردسون» با اعلام خبر فوت او گفت «جهان قهرمانی را از دست داد که برای آزادی افراد به ناحق گرفته‌شدهٔ آمریکایی در خارج تلاش کرده بود».

رویترز دربارهٔ بیل ریچاردسون نوشت که او با استفاده از مهارت خود در مذاکره براساس ایجاد رابطهٔ صمیمانه با سران و مقامات کشورهایی مانند کره شمالی، میانمار، سودان، عراق و ایران در انجام مأموریت‌هایی با اهداف بشردوستانه موفق بود.

نام این سیاستمدار آمریکایی برای ایرانی‌ها از دیدارهایش با وزیر خارجه وقت ایران آشناتر شد. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه در دولت حسن روحانی، در سفرهایش به آمریکا با بیل ریچاردسون بر سر تبادل زندانیان میان دو کشور ملاقات و گفت‌وگو کرده بود.

دیدارهای او و وزیر خارجه ایران در اواخر سال ۱۳۹۸ بر سر شرایط تبادل سیروس عسگری و مجید طاهری، دو ایرانی زندانی در آمریکا در برابر مایکل ری‌رایت، آمریکایی زندانی در ایران، انجام شد. آن معامله خرداد سال ۱۳۹۹ عملی شد.

تمایل بیل ریچاردسون در مذاکره با رهبران حکومت‌های بدنام انتقادهایی را نیز در محافل سیاسی آمریکایی و خارجی از او در پی داشت؛ ازجمله ملاقاتش با رهبران حکومت نظامی میانمار دو سال پیش از سوی مخالفان به عنوان مشروعیت بخشیدن به حاکمان نظامی آن کشور تعبیر شد.

بیل ریچاردسون، زادهٔ مادری مکزیکی و پدری آمریکایی، در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی عضو دموکرات مجلس نمایندگان بود و در ادامه، بیل کلینتون، رئیس‌جمهور وقت او را ابتدا به پست سفارت در سازمان ملل و سپس وزارت انرژی منصوب کرد. او همچنین هشت سال فرماندار نیومکزیکو و یکی از رقبای ناکام باراک اوباما در مرحله مقدماتی تعیین نامزد حزب دموکرات برای ریاست‌جمهوری سال ۲۰۰۸ بود.

بیشتر

XS
SM
MD
LG