حماس خواستار آزادی «شش هزار فلسطینی» در ازای آزادی گروگانهای اسرائیلی شد
رئیس دفتر سیاسی حماس در خارج از سرزمینهای فلسطینی عصر دوشنبه خواستار آزادی «شش هزار زن و مرد فلسطینی» زندانی در زندانهای اسرائیل در ازای رهایی گروگانهای اسرائیلی شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، خالد مشعل گفت گروگانهای اسرائیلی گروه حماس شامل افسران عالیرتبه از لشکر غزه هستند.
سخنگوی گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، نیز همزمان اعلام کرد که این گروه حدود ۲۰۰ گروگان اسرائیلی در اختیار دارد و بقیه، حدود ۵۰ نفر دیگر، در دست سایر گروهای شبهنظامی فلسطینی هستند.
ابوعبیده در یک ویدئوی ضبطشده افزود «گروگانهای یاد شده در نوار غزه و دیگر نقاط هستند ولی ۲۲ نفر از آنها در بمبارانهای اسرائیل کشته شدند».
او مدعی شد که حماس با گروگانهای خود مطابق قوانین اخلاقی و بشردوستانه رفتار میکند.
ارتش اسرائیل پیشتر اعلام کرده بود که ۱۹۹ اسرائیلی توسط این گروه ربوده و به نوار غزه ربوده شدهاند.
این افراد در جریان حملات مرگبار حماس در روز ۱۵ به شهرها و شهرکهای اسرائیلی به گروگان گرفته شدند. دستکم ۱۳۰۰ اسرائیلی در این حملات کشته و بیش از چهار هزار نفر نیز زخمی شدند.
سخنگوی گردانهای عزالدین قسام در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: «ما گروگانهایی از ملیتهای دیگر را در اختیار داریم که مهمان ما هستند و هر زمان که شرایط اجازه دهد آنها را آزاد میکنیم».
ابوعبیده در مورد احتمال حمله زمینی اسرائیل به نوار غزه گفت که «این موضوع ما را نمیترساند و ما برای آن آماده هستیم».
ایران: احتمال «اقدام پیشدستانه» جبهه مقاومت در ساعات آینده وجود دارد
وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه به تلویزیون دولتی ایران گفت که احتمال «اقدام پیشدستانه» علیه اسرائیل در ساعات آینده وجود دارد و هشدار داد که اسرائیل دست به هر اقدامی که در غزه بزند با عواقب آن مواجه خواهد شد.
حسین امیرعبداللهیان اظهار داشت: «همه گزینهها و سناریوهای ممکن در مقابل حزب الله قرار دارد. رهبران مقاومت اجازه نخواهند داد که رژیم صهیونیستی هر اقدامی را در منطقه انجام دهد. هر اقدام پیشدستانه در ساعتهای پیش رو متصور است.»
این مقام دولت ایران سپس عنوان کرد که «اگر امروز از غزه دفاع نکنیم فردا باید در بیمارستانهای خودمان با بمبهای فسفری رژیم [اسرائیل] مقابله کنیم.»
وزیر خارجه ایران پیش از این از احتمال گشوده شدن جبهههای جدید علیه اسرائیل در جنگ کنونی سخن گفته بود. با این حال ایالات متحده و اسرائیل به تهران هشدار دادهاند که در این جنگ دخالت نکند. دولت جو بایدن حتی تاکید کرده که هدف از ارسال ناوهای هواپیمابر ایالات متحده به شرق دریای مدیترانه هشدار به ایران بوده است.
اتحادیه اروپا از ایران خواست با استفاده از نفوذ خود مانع گسترش جنگ در منطقه شود
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه از گفتوگوی خود با وزیر خارجه ایران خبر داد و از تهران خواست که از نفوذ خود برای جلوگیری از گسترش تنشها در منطقه استفاده کند.
آقای بورل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که با حسین امیرعبداللهیان درباره شرایط غزه گفتوگو کرده است.
وی در ادامه عنوان کرد: «موضع اتحادیه اروپا در محکوم کردن تروریسم واضح است و همینطور درباره حفاظت از غیرنظامیان در هر زمانی.»
آقای بورل افزود: «جلوگیری از گسترش [این جنگ] در منطقه به نفع همه است. از ایران خواستم که از نفوذ خود برای جلوگیری از تشدید تنشها در منطقه استفاده کند.»
در همین روز وزیر امور خارجه ایران از احتمال «اقدام پیشدستانه» حزبالله علیه اسرائیل در ساعات آینده سخن گفت و تاکید کرد که «رهبران مقاومت اجازه نخواهند داد که رژیم صهیونیستی هر اقدامی را در منطقه انجام دهد.»
این مقام دولت ایران سپس عنوان کرد: «ما به نیروهای مقاومت در منطقه دستور نمی دهیم آنها خود تصمیم میگیرند. اگر تداوم جنایات جنگی متوقف نشود و فورا توقف جنایات را جهان شاهد نباشد، جبهه های دیگر گشوده خواهد شد.»
گروه شبهنظامی حزبالله ز هدفگیری و انهدام دوربینهای نظارتی اسرائیل در مرز با لبنان خبر داد. همزمان فرانسه وضعیت در مرزهای لبنان و اسرائیل را «هشدارآمیز و خطرناک» توصیف کرد.
پایگاه خبری حزبالله روز دوشنبه ۲۴ مهرماه ویدیویی از شلیک تکتیراندازهای اعضای حزبالله به دوربینهای نظارتی اسرائیل در پنج نقطه مرزی با لبنان در شهر «متولا» و از کار انداختن آنها منتشر کرد.
آسوشیتدپرس مینویسد به نظر میرسد حزبالله که تحت حمایت ایران قرار دارد، با هدف قرار دادن دوربینهای نظارتی اسرائیل در صدد پنهان نگاه داشتن تحرکات نظامی خود در مرز با اسرائیل است.
طی روزهای گذشته و با شدت گرفتن درگیری حماس و اسرائیل، حزبالله نیز درگیریهای جسته گریختهای با اسرائیل داشته است. این درگیریها منجر به کشته شدن هفت نفر، از جمله چهار نیروی حزبالله در داخل خاک لبنان شده است.
گزارش زیر را بخوانید:
بایدن روز چهارشنبه به اسرائیل سفر میکند
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده که در تلآویو به سر میبرد اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهور این کشور روز چهارشنبه به اسرائیل سفر میکند.
به گفته او، آقای بایدن در این سفر با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، دیدار و تصریح خواهد کرد که اسرائیل حق دفاع از خود را دارد.
سفر آقای بایدن به اسرائیل در اوج جنگ این کشور با حماس در غزه و تنشها در منطقه انجام میشود. رسانهها این سفر را نشانه حمایت قاطع رئیس جمهوری آمریکا از اسرائیل در این جنگ دانستهاند.
آقای بایدن ضمن اعلام حمایت واشینگتن از اسرائیل گفته است که اشغال غزه توسط اسرائیل اشتباه بزرگی خواهد بود. وی در عین حال به ایران و حزب الله لبنان نسبت به ورود به این جنگ هشدار داده است.
شورای امنیت پیشنویس قطعنامه روسیه درباره غزه را رد کرد
شورای امنیت سازمان ملل متحد شامگاه دوشنبه قطعنامه پیشنهادی روسیه را که خشونت و تروریسم علیه غیرنظامیان را بدون اشاره به نام حماس محکوم میکرد، رد کرد.
تنها چهار کشور چین، امارات متحده عربی، موزامبیک و گابن به این قطعنامه رای موافق دادند. در مقابل، چهار کشور ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و ژاپن نیز با آن مخالفت کردند. شش کشور باقیمانده هم به آن رای ممتنع دادند.
تصویب قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد دستکم به ۹ رای موافق از میان ۱۵ رای ممکن نیاز دارد.
باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت که نادیده گرفتن بزرگترین حمله تروریستی در تاریخ اسرائیل در این شورا «بر خلاف وجدان خواهد بود.»
حملات حماس به اسرائیل حدود هزار و ۳۰۰ کشته بر جای گذاشته است. اسرائیل نیز به تلافی این رخداد نوار غزه را هدف حملات هوایی خود قرار داده که این حملات تاکنون به کشته شدن دو هزار و ۷۵۰ نفر انجامیده است.
واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه، قبل از رایگیری در مورد پیشنویس قطعنامه، خواستار حمایت از آن شد و گفت که این قطعنامه پاسخی به «تشدید بی سابقه بحران کنونی» و افزایش سریع شمار کشتهشدگان و مجروحان است.
او اما پس از رایگیری، مدعی شد که شورای امنیت «گروگان نیات خودخواهانه بلوک کشورهای غربی شده است».
تأکید نخستوزیر مالزی بر ضرورت آتشبس فوری در غزه
نخستوزیر مالزی بار دیگر بر «حمایت خدشهناپذیرش از مردم فلسطین» تأکید کرد.
انور ابراهیم این موضوع را در گفتوگویی تلفنی با اسماعیل هنیه، رئیس شاخه سیاسی حماس، اعلام کرد.
آقای ابراهیم با انتشار مطلبی روی ایکس، توئیتر سابق، نوشته: «با توجه به شرایط دهشتناک حاکم بر غزه، خواستار توقف فوری بمبارانها، و برقراری مسیری برای کمکهای بشردوستانه از طریق رفح هستم.»
نخستوزیر مالزی در ادامه نوشته: «همچنین ضروریاست که اسرائیل، سیاست سلب مالکیت را کنار گذاشته، بلافاصله با حماس اعلام آتشبس کرده، و راهی واقعی برای پایان دادن به بحران جاری را پیگیری کند.»
انور ابراهیم در پایان، از عزم کشورش برای ارائه کمکهای بشردوستانه، بخصوص غذا و دارو، به کسانی که به آن نیاز دارند، خبر دادهاست.
جاستین ترودو: حتی جنگ هم قواعدی دارد
نخستوزیر کانادا خواستار بازشدن یک مسیر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه شد.
جاستین ترودو با اشاره به وخامت فزاینده وضعیت در منطقه محاصرهشده غزه، از نیاز فوری به کمکرسانی سخن گفت.
آقای ترودو در ادامه گفت: «کانادا از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت میکند، اما حتی جنگ هم قواعدی دارد».
نخستوزیر کانادا در پارلمان کشورش گفت: «تروریسم، هرگز قابل دفاع نیست و هیچچیزی نمیتواند رفتار حماس را توجیه کند....این گروه، مردم فلسطین و آرزوهای مشروعشان را نمایندگی نمیکند.»
در جریان حمله حماس به اسرائیل، پنج شهروند کانادا کشته شدند و سه نفر هم هنوز مفقودند.
کمک ۱۰ میلیون دلاری ژاپن برای مردم غزه
وزیر خارجه ژاپن میگوید ۹۰۰ شهروند این کشور در اسرائیل و اراضی فلسطینی حضور دارند.
یوکو کومیکاوا همچنین ضمن تأیید حضور چند ژاپنی در نوار غزه، از تخصیص کمک ۱۰ میلیون دلاری کشورش به غیرنظامیان این منطقه تحت محاصره خبر داد.
تأکید مارتین گریفیتس بر اهمیت رعایت قواعد جنگ، امدادرسانی و دسترسی
مارتین گریفیتس مسئول هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد هم خواستار دسترسی امن امدادرسانها به منطقه تحت محاصره غزه شد.
آقای گریفیتس با انتشار پیامی ویدئویی در شبکه ایکس، توئیتر سابق، ضمن محکومکردن اقدام حماس در گروگانگرفتن غیرنظامیان، از اسرائیل خواست در پاسخ به این اقدام، قواعد جنگ در مورد مسائل بشری را رعایت کند.
این مقام سازمان ملل متحد، خواستار توقف آوارهکردن اجباری مردم غزه شد و بر ضرورت ایجاد مسیرهای امن برای کمکرسانی به غیر نظامیان این منطقه تأکید کرد.
آقای گریفیتس با اشاره به مذاکرات فشردهای که با سرای منطقه در جریان است، و ضمن تمجید از تلاشهای وزیر خارجه آمریکا، از برنامهاش برای سفر و حضور مستقیم در مذاکرات خبر داد.