گزارشی از تخلیه شهر مرزی کریات شمونا
فرنوش رام، خبرنگار رادیوفردا در اسرائیل، از تخلیه شهر مرزی کریات شمونا در شمال این کشور گزارش میکند:
ارتش اسرائیل میگوید طرحهایی برای گسترش عملیات تصویب شده است
پس از دو هفته تهدیدات احتمالی حمله زمینی به غزه، ارتش اسرائیل میگوید طرحهایی برای «گسترش فعالیتهای عملیاتی» تصویب شده است.
نیروی دفاعی اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد سربازان اسرائیلی، از جمله نیروهای ذخیره، در تمرینات میدانی، شرکت کردهاند، به گفته سرتیپ ولوژینسکی، فرمانده تیپ ۱۸۸، نیروهای این تیپ «در همین لحظه» در نزدیکی نوار غزه آماده هستند.
یونیسف ۴۴ هزار بطری آب آشامیدنی به غزه فرستاد
یونیسف، نهاد سازمان ملل که مسئول ارائه کمکهای بشردوستانه و اضطراری به کودکان در سراسر جهان است، میگوید ۴۴ هزار بطری آب آشامیدنی به غزه ارسال کرده که بخشی از کاروان ۲۰ کامیونی کمکهای ارسالی است که از مرز مصر با غزه عبور کردهاند.
این میزان آب تنها میتواند نیازهای ۲۲ هزار نفر را به آب آشامیدنی برآورده کند.
در عین حال کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف در بیانیهای گفت که «این اولین محموله محدود آب، جان انسانها را نجات میدهد، اما نیازها فوری و بسیار زیاد است، نه فقط به آب، بلکه به غذا، سوخت، دارو، و کالاها و خدمات ضروری».
او افزود: «تا زمانی که نتوانیم به طور مداوم تدارکات بشردوستانه را فراهم کنیم، با خطر واقعی شیوع بیماریهای کشنده مواجه هستیم».
وزارت بهداشت غزه گفته است که کل کاروان کمکهای ارسالی، فقط سه درصد از نیاز روزانه غیرنظامیان را شامل میشود و هیچ سوختی در آن وجود ندارد.
کاروان کمکها پس از تخلیه محموله خود در غزه به مصر بازگشتند
شبکه خبری سیانان، گزارش داده که کامیونهای مصری حامل کمکهای بشردوستانه، پس از تخلیه محمولههای خود، به سمت مصری گذرگاه مرزی رفح با غزه بازگشتهاند.
گذرگاه رفح صبح شنبه برای مدت کوتاهی باز شد تا اولین کاروان کمکرسانی وارد نوار غزه شود.
سیانان گزارش کرده که در حالی که بحران در غزه وخیمتر میشد، کمکهای بشردوستانه برای روزها در مصر مانده بود. آین گزارش میگوید غذا، آب، سوخت و تجهیزات پزشکی در منطقه غزه به سرعت رو به اتمام است.
پیشتر شبکه خبری بیبیسی به نقل از خبرنگار میدانی خود گزارش کرده بود که سازمان ملل مسئول توزیع کمکهایی است که روز شنبه از طریق مرز رفح وارد غزه شد.
خبرنگار میدانی بیبیسی گفته بود که خودروهای سازمان ملل، این کاروان را تا انباری در خان یونس همراهی کردهاند، و کارکنان سازمان ملل درباره نحوه توزبع این کمکها که احتمالاً به مدارس و بیمارستانها ارسال میشود، تصمیم خواهند گرفت.
گذرگاه رفح روز شنبه تنها به مدت محدودی، برای عبور این کاروان کمکهای بشردوستانه باز شده بود.
هشدار برنامه جهانی غذا در مورد «فاجعهبار» بودن اوضاع غزه
پس از آنکه اولین محموله کمکهای بشردوستانه، صبح شنبه از طریق گذرگاه رفح به غزه رسید، برنامه جهانی غذا میگوید که تحویل کمکها به غزه نباید متوقف شود.
کاروانی متشکل از ۲۰ کامیون صبح شنبه از گذرگاه رفح عبور کردند تا کمکهای بشردوستانه را به انباری در جنوب منطقه تحت مصاحره غزه منتقل کنند.
این کمکها از جمله شامل ۴۴ هزار بطری آب است که نیاز ۲۲ هزار تن را تنها برای یک روز برآورده میکند.
اکنون مدیر اجرایی برنامه غذایی غذا، به سیانان گفته است که گرسنگی در غزه «بیداد میکند» و سازمانها باید به ارسال کمکهای بیشتر به این منطقه ادامه دهد تا «به میلیونها نفری برسد که به معنای واقعی کلمه از گرسنگی میمیرند».
سیندی مککین همچنین وضعیت غزه را به دلیل کمبود غذا، آب، برق و سوخت «فاجعهبار» توصیف کرده و گفته است که شرایط در غزه«مانند یک طوفان کامل از فاجعه انسانی است».
مککین گفت: «این نمیتواند آخرین کاروان کمک باشد، زیرا جان افراد زیادی در خطر است».
افزایش شمار کشتهشدگان در غزه به چهار هزار و ۳۸۵ نفر
رویترز به نقل از وزارت بهداشت فلسطینی غزه گزارش داد که شمار کشتهشدگان در غزه، از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۱۵ مهرماه، به چهار هزار و ۳۸۵ نفر رسیده است.
این گزارش میگوید هزار و ۷۵۶ کودک، و ۹۷۶ زن هم در شمار کشتهشدگان هستند.
وزارت بهداشت فلسطینی همچنین گفته است که در این مدت ۱۳ هزار و ۶۵۱ تن نیز زخمی شدهاند.
تأکید رؤسای جمهور اوکراین و ترکیه بر «لزوم تضمین حمایت از غیرنظامیان» در جنگ غزه
ولودیمیر زلنسکی، و رجب طیب اردوغان، رؤسای جمهور اوکراین و ترکیه، روز شنبه در تماسی تلفنی درباره جنگ اسرائیل و حماس، گفتوگو کردند.
بر اساس بیانیهای که در کانال تلگرام ولودیمیر زلنسکی منتشر شده، دو طرف در این گفتوگو بر «نیاز به تضمین حمایت از غیرنظامیان و احترام به قوانین بشردوستانه» تأکید کردهاند.
اردوغان خود را به عنوان یک میانجی بالقوه در هر دو مناقشه روسیه و اوکراین، و اسرائیل و حماس، معرفی میکند.
زلنسکی که مدتهاست به عنوان مدافع اسرائیل شناخته میشود، پیشتر گفته بود که میخواهد پس از تهاجم روسیه، اوکراین به یک «اسرائیل بزرگ»، با صنعت امنیتی پر رونق و ارتش قابل مشاهده، تبدیل شود.
به گفته سفارت اوکراین در اسرائیل، هفته گذشته ۲۰۷ شهروند اوکراینی، از جمله ۶۳ کودک از تلآویو به رومانی منتقل شدند.
تظاهرات «۱۰۰ هزار نفری» در حمایت از فلسطین در لندن برگزار شد
حدود ۱۰۰ هزار تن روز شنبه ۲۹ مهر در تظاهرات حمایت از فلسطین در مرکز لندن تجمع کردند و خواستار «آتشبس فوری» در نوار غزه، دو هفته بعد از حمله حماس به اسرائیل شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، تظاهرکنندگان که شعار «فلسطین را آزاد کنید» سر میدادند و پرچمهای فلسطین و پلاکاردهایی در حمایت از غزه داشتند، بعد از عبور از خیابانهای لندن، در خیابان داونینگ، اقامتگاه و دفتر کار نخستوزیر بریتانیا تجمع کردند.
پلیس لندن تخمین زده است که ۱۰۰ هزار نفر در «تظاهرات ملی فلسطین» که توسط کمپین همراهی با فلسطین برگزار شد، شرکت کردند.
بسیاری از شعارهای و پلاکاردها در این تجمع و راهپیمایی محتوای ضد اسرائیلی داشت، هرچند که پلیس هشدار داده بود هرکس حمایت خود را از حماس، که در بریتانیا سازمان تروریستی شناخته میشود، نشان دهد، بازداشت خواهد شد و همچنین با هر اتفاق شامل «نفرتپراکنی» برخورد خواهد شد.
بر اساس این گزارش، تظاهرات روز شنبه لندن در آرامش برگزار شده و خبری درباره بازداشت شرکتکنندگان منتشر نشده است.
امیدواری به آزادی گروگانهای بیشتر، پس از آزادی مادر و دختر آمریکایی
شبکه خبری انبیسی به نقل از یک دیپلمات مطلع نوشت که احساس امیدواری محتاطانهای بین مذاکرهکنندگان وجود دارد که آزادی دو آمریکایی که توسط حماس به اسارت گرفته شده بودند، «میتواند منجر به آزادی گروگانهای بیشتری شود».
این دیپلمات که مشروط به افشا نشدن نامش با انبیسی گفتوگو کرده، افزوده است: «اسرائیلیها تصریح کردهاند تا زمانی که همه گروگانها آزاد شوند، مایل به مذاکره نیستند. بنابراین شاید بهتر است حماس آنها را سریعتر آزاد کند، زیرا ممکن است به گفتوگو یا میانجیگری گستردهتر منجر شود».
این گزارش میافزاید مذاکرات منجر به آزادی با «فراز و نشیبهایی» همراه بود که سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، به دوحه، پس از توقف مذاکرات به دلیل انفجار بیمارستان غزه، تحولی مثبت در این زمینه بود.
انبیسی به نقل از دیپلماتها از آزادی جودیت رعنان و دخترش ناتالی، و نیز ورود کمکهای بشردوستانه به غزه، امیدواری به گامهای مثبت و تمایل بیشتر برای مذاکره تقویت شده است.
همزمان حماس از زبان سخنگوی خود، اسامه حمدان، در مورد سرنوشت «اسرای ارتش اسرائیل» اعلام موضع کرد.
آقای حمدان در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که «موضع ما در مورد اسرای ارتش اسرائیل روشن است؛ موضوع تبادل [احتمالی] اسرا تا زمانی که اشغالگران (اسرائیل) به تجاوزات خود به نوار غزه و مردم فلسطین پایان ندهد، مورد بحث قرار نخواهد گرفت».
تأکید وزیر خارجه آمریکا بر باز ماندن گذرگاه رفح برای ادامه انتقال کمکهای ضروری
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز شنبه در بیانیهای خواستار باز ماندن گذرگاه رفح برای ادامه انتقال کمکهای ضروری برای زندگی مردم غزه شد.
آقای بلینکن از مصر، اسرائیل، و نیز سازمان ملل به خاطر کمک به ارسال کاروان ۲۰ کامیونی که کمکهای بشردوستانه را به غزه منتقل کردند، تشکر کرد، و گفت این گذرگاه باید باز بماند.
او تأکید کرد: «زندگی غیرنظامیان باید محافظت شود و کمکها باید فوراً به نیازمندان برسد. ما به همکاری نزدیک با شرکای خود در منطقه ادامه خواهیم داد تا بر اهمیت پایبندی به قانون جنگ، حمایت از کسانی که در تلاش برای رسیدن به امنیت یا دریافت کمک هستند، و تسهیل دسترسی به غذا، آب، مراقبتهای پزشکی و سرپناه برای شهروندان، در هر کجای غزه باشند، تأکید شود.»
بلینکن همچنین گفت که ایالات متحده به کار خود برای خروج امن شهروندان آمریکایی از غزه ادامه خواهد داد.
جزئیات دیگری از بیانیه وزیر خارجه آمریکا را در اینجا بخوانید: