لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۰۸

عباس دریس، از معترضان آبان ۹۸، به اتهام «قتل عمد و نگهداری اسلحه» به ۱۴ سال حبس محکوم شد


عباس دریس
عباس دریس

وکیل عباس دریس، از معترضان بازداشت‌شده در جریان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ ماهشهر، از محکومیت موکل خود به ۱۴ سال حبس به اتهام «قتل عمد و حمل و نگهداری اسلحه» خبر داد و افزود که به این حکم اعتراض کرده است.

آن‌ طور که فرشته تابانیان در شبکه ایکس خبر داده، شعبه سوم کیفری یک استان خوزستان این حکم را صادر کرده و از این ۱۴ سال، ده سال قابل اجرا است.

به گفته خانم تابانیان، قاضی پرونده «عِلم خود» را به عنوان مستند و مدرک حکم معرفی کرده و «هیچ گونه اقراری و ادله‌ای که نشان بدهد» عباس دریس در قتل رضا صیادی، مأمور نیروی انتظامی، نقش داشته، وجود ندارد.

عباس دریس در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به همراه برادرش محسن در ماهشهر بازداشت و به «محاربه، اخلال در نظم و مشارکت در قتل رضا صیادی، یکی از نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی موسوم به نوپو» متهم شد.

سپس دادگاه انقلاب ماهشهر در آذرماه ۱۴۰۱ او را به اعدام محکوم کرد و شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نیز این حکم را تأیید کرد.

با این حال در مردادماه سال ۱۴۰۲، فرشته تابانیان خبر داد که «اعاده دادرسی موکلم عباس دریس در شعبه نهم دیوان عالی کشور ثبت شد. دستور توقف اجرای حکم به شعبه اول اجرای احکام ماهشهر ارسال شد.»

این حکم پس از آن بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت که موجی در حمایت از این متهم در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد و خانواده و فرزندانش در پیام‌هایی خواستار توقف حکم اعدام او شدند.

بر اساس گزارش‌ها در شبکه‌های اجتماعی، همسر آقای دریس پس از شنیدن خبر صدور حکم اعدام برای شوهرش، سکته کرده و جان باخته و سه پسر او با مادربزرگ سالمندشان زندگی می‌کنند.

وکیل آقای دریس همچنین خبر داده که اعاده دادرسی در مورد حکم اعدام موکلش هنوز در دیوان عالی کشور مفتوح است و ابراز امیدواری کرده که این حکم ناعادلانه نقض شود.

او همچنین نوشته امیدوار است که اتهام «محاربه» علیه موکلش نیز به زودی نقض شود.

بر اساس گزارش این وکیل دادگستری، محسن دریس، برادر عباس دریس نیز بابت «اتهام معاونت در قتل تبرئه شد و بابت اتهام نگهداری اسلحه به دو سال حبس محکوم شد. محسن دریس از سال نود و هشت تا حدود یک ماه پیش در زندان بود.»

به گفته این وکیل، بنا به درخواست عباس دریس، موکلانش از زندان سپیدار اهواز به زندان ماهشهر منتقل شدند.

ماهشهر و شهرک‌های حاشیه‌ای آن از کانون‌های اصلی اعتراضات آبان ۱۳۹۸ بود که تا امروز روایت‌های متعددی از شدت سرکوب در آن، به‌خصوص به رگبار بستن معترضان در نیزارهای این شهر منتشر شده است.

شدت سرکوب در ماهشهر به گونه‌ای بود که بر پایه برخی روایت‌ها، مانند گزارش نیویورک‌تایمز، بین ۴۰ تا صد نفر در این شهر و شهرک‌های حاشیه‌ای آن کشته شدند.

سازمان عفو بین‌الملل در روز ۲۵ آبان سال جاری با انتشار اطلاعیه‌ای جدید، شمار قربانیان اعتراضات آبان ۱۳۹۸ را که مستند کرده است به ۳۲۴ نفر افزایش داد که ۲۰ مورد بیشتر از گزارش‌های پیشین این سازمان است.

خبرگزاری رویترز دی‌ماه سال ۱۳۹۸ در گزارشی بر اساس منابع خود شمار کشته‌ها اعتراضات آبان ۹۸ را حدود ۱۵۰۰ نفر ارزیابی کرده بود.

با استفاده از گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG