سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل اعلام کرد نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی به تازگی هرچه بیشتر از شهروندان اسرائیلی و پلتفرمهای آنلاین برای گردآوری اطلاعات درباره مقامات و شخصیتهای بانفوذ در جامعه اسرائیل استفاده میکنند.
بر اساس بیانیه شین بِت، نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی از جمله شهروندان را به گرفتن عکس و فیلم از محل زندگی مقامات و افراد بانفوذ اجتماعی کشاندهاند، بدون آنکه این افراد از عوامل پشت پرده ماجرا آگاه باشند.
شین بت در بیانیه خود نوشته که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در پلتفرمهای آنلاین اسرائیلی نفوذ کرده و خود نیز با ایجاد پلتفرمهای مجازی فعالیتهای مربوط به خانواده اسرائیلیهای ربوده شده به غزه را تبلیغ میکنند.
براساس این بیانیه، نهادهای اطلاعاتی ایران از جمله پیشنهاد تجمع در نزدیکی محل زندگی خانوادههای گروگانها و حتی ارسال دسته گل و پیام محبت به این خانهها را دادهاند.
این بیانیه مدعی است که در پشت پرده فعالیت دستکم یک چهارم از پلتفرمهای مجازی در دوره اخیر در اسرائیل، دستگاه اطلاعاتی ایران قرار دارد.
به گزارش هاآرتص در روز ۲۶ دی، شینبت نوشته است یکی از پلتفرمهای «ساخت ایران» با نام عبری «اشکهای جنگ»، ظاهراً بر آزادی سریع گروگانهای باقیمانده در اسارت حماس تمرکز دارد اما هدف آن، «ملتهب کردن و رادیکالیزه کردن» جامعه اسرائیل است.
این بیانیه ایجاد گروههای واتساپ از طریق پروفایلهای دروغین در پلتفرمهای مختلف را از اقدامات دستگاه اطلاعاتی ایران نامیده و افزوده است گردآوری اطلاعات از مقامات ارشد دفاعی و حتی از تظاهرکنندگان، از اهداف ایران بوده است.
این بیانیه مدعی است آن دسته از مقامات اسرائیلی که بهویژه در رسانههای کشورشان علیه ایران سخن میگویند، در صدر اهداف این کارزار بودند.
به نوشته سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل، جمهوری اسلامی از جمله با سرقت نام کان، شبکه رسانهای ملی اسرائیل، یک پلتفرم با اسم کان پلاس ایجاد کرده که از نظر ظاهر و گرافیک کاملاً شبیه رسانه کان است و از طریق آن در صدد انتشار نظرسنجیهای جعلی و بدست آوردن اطلاعات شخصی افراد بود.
گروه دیگری که اسرائیل ایجاد آن را به دستگاه اطلاعاتی ایران نسبت داده، پلتفرمی با عنوان «اسرائیل دوم» است. این عبارتی است که چند سالی است برخی از تحلیلگران اجتماعی در جامعه اسرائیل در مورد بخشی از مردم شرقیتبار ساکن این کشور، که به گفته آنها از برتریطلبی یهودیان غربیتبار در رنج هستند، به کار میبرند.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز سهشنبه نوشت هدف از این کارزار جمهوری اسلامی از جمله در وضعیت جاری تشدید تنش و اصطکاکهای داخلی در جامعه اسرائیل در میانه ناخشنودی افکار عمومی از رسیدگی دولت به بحران گروگانهای اسرائیلی در غزه و گسترش درگیری میان اسرائیلیهای مذهبی با غیرمذهبیهای این کشور است.
بخش سایبری دولتی اسرائیل با کمک دادستانی این کشور از آغاز جنگ ارتش با گروه افراطی حماس درخواست داده که بیش از ۳۴ هزار قطعه محتوا، صفحه کاربری و حساب در پلتفرمهای آنلاین حذف شود.
گروه افراطی حماس در فهرست گروههای تروریستی آمریکا و اروپا قرار دارد.
بر اساس این گزارش، بیشترین درخواستهای حذف دولتی به ترتیب از فیسبوک، تیکتاک، شبکه ایکس، اینستاگرام، تلگرام و یوتیوب بوده است.
با این اوصاف، به نوشته هاآرتص، مخاطرات ناشی از شبکههای خارجی با هدف نفوذ در افکار عمومی اسرائیل یکی دیگر از عرصههایی بود که نشان داد اسرائیل برای رویارویی با آن آمادگی نداشت.
ایران که از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل حمایت کرده و حمله این گروه به شهرکهای اسرئیلی را یک عملیات مستقل فلسطینی نامیده، هنوز به اتهامات جدید وارده از سوی سازمان امنیت داخلی اسرائیل واکنش نشان نداده است.