لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۵۹
۱۳:۴۹ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

مقام امنیتی پاکستان: به هر ماجراجویی از طرف ایران با قدرت پاسخ می‌دهیم

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه، ۲۸ دی‌ماه، با تأیید گزارش‌ها از حمله نظامی به مواضعی در داخل خاک ایران اعلام کرد که این حملات علیه «مخفیگاه‌های تروریست‌ها» در استان سیستان‌ و‌ بلوچستان ایران انجام شده است.

این کشور که پیش از این اعلام کرده بود حق پاسخگویی متقابل به حمله ایران به دو مقر «جیش‌العدل» در این کشور توسط سپاه پاسداران را برای خود محفوظ می‌داند، همچنین مدعی شد که به تمامیت ارضی ایران احترام می‌گذارد.

همزمان روز پنج‌شنبه خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امنیتی پاکستان نوشت که این کشور به «هر گونه ماجراجویی» از طرف ایران «با قدرت» پاسخ خواهد داد. به گفته این مقام نظامی ارشد، نیروهای این کشور هم‌اکنون در بالاترین سطح آماده‌باش قرار دارند.

وزارت خارجه پاکستان صبح روز پنج‌شنبه اعلام کرد که این «مجموعه‌ حملات نظامی بسیار هماهنگ و دقیق» بر اساس «اطلاعات موثق از فعالیت‌های تروریستی در مقیاس بزرگ و قریب‌الوقوع» انجام شده است.

این وزارتخانه در بیانیه خود از کشته‌ شدن شماری از افرادی که آنها را «تروریست» نامیده خبر داده و تأکید کرد که «به حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران احترام می گذارد».

۱۳:۵۱ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

ترکیه خواستار خویشتنداری ایران و پاکستان شد

وزارت خارجه ترکیه روز پنجشنبه، ۲۸ دی از ایران، عراق و پاکستان خواست پس از تشدید تنش‌ها در منطقه، از خود خویشتنداری و مسئولیت‌پذیری نشان دهند.

در بیانیه این وزارتخانه آمده که «ما معتقدیم مشکلات باید با درک، دوستی و برادری بر اساس احترام متقابل به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها حل شود.»

پیش از این چین از دو کشور درخواست مشابهی را مطرح کرده بود.

این درخواست پس از آن مطرح شده که ایران به بهانه وجود یک مرکز جاسوسی موساد در اربیل اقلیم کردستان عراق، به این منطقه و به بهانه انهدام تأسیسات گروه حکومت اسلامی، داعش، وگروه حیات تحریر الشام به سوریه حمله کرد.

یک روز پس از این حملات که با محکومیت بین‌المللی و شکایت عراق به شورای امنیت از ایران منجر شد، جمهوری اسلامی اعلام کرد که به دو «مقر گروه جیش‌العدل» در پاکستان حملات موشکی و پهپادی کرده است.

پاکستان نیز به تلافی این اقدام ایران، بامداد پنج‌شنبه به مناطقی در استان سیستان‌و‌بلوچستان ایران حمله کرد که بر اساس آمار رسمی، دست‌کم ۹ کشته بر جا گذاشته است.

مقام‌های حکومت ایران و رسانه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی به طور مکرر تأکید می‌کنند که کشته‌شدگان «تبعه خارجی» هستند.

۱۳:۵۴ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

۱۴:۰۸ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

بیانیه ارتش پاکستان درباره حمله به خاک ایران: عملیات موفقیت‌آمیز بود

ارتش پاکستان در بیانیه‌ای تأیید کرد که در ساعات اولیه بامداد روز پنج‌شنبه، ۲۸ دی به خاک ایران حمله و عملیات «موفقیت‌آمیزی» انجام داده است.

در این بیانیه آمده ارتش «پاکستان حملات مؤثری را علیه مخفیگاه‌های داخل ایران که توسط تروریست‌های مسئول حملات اخیر در پاکستان مورد استفاده قرار می‌گرفت، انجام داد.»

این بیانیه افزوده که «این حملات دقیق با استفاده از پهپاد، راکت و موشک و مهمات پرسه زن انتحاری انجام شد.»

ارتش پاکستان در بیانیه خود ادعا کرده که در این حملات، «حداکثر مراقبت برای جلوگیری از واردشدن آسیب‌های جانبی انجام شد.»

این در حالی است که بر اساس اعلام مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی، در این حملات دست‌کم ۹ نفر کشته شدند که پنج تن از آنها کودک بودند.

ارتش پاکستان اضافه کرده که این عملیات را علیه «مخفیگاه‌های مورد استفاده سازمان‌های تروریستی از جمله ارتش آزادیبخش بلوچستان و جبهه آزادیبخش بلوچستان و با نام رمز "مرگ بر سرمچر"» انجام داده است.

سرمچر در زبان محلی به معنی چریک یا شورشی است.

۱۴:۰۸ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

۱۴:۲۷ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

طالبان خواستار گفت‌و‌گو میان ایران و پاکستان شد

وزارت خارجه حکومت طالبان نیز از ایران و پاکستان خواست تا مسائل مورد مناقشه را از طریق دیپلماسی و گفت‌وگو حل و فصل کنند.

این درخواست پس از حمله متقابل پاکستان به مناطقی از استان سیستان و بلوچستان ایران، به‌دنبال حمله موشکی و پهپادی سپاه پاسداران به دو «مقر گروه جیش‌العدل» در این کشور صورت گرفته بود.

حمله سپاه پاسداران به «مقرهای جیش‌العدل» پس از آن صورت گرفت که این گروه مسئولیت حمله ۲۰ دی‌ماه به یک پاسگاه نیروی انتظامی در راسک در استان سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت. در این حمله یک عضو نیروی انتظامی کشته شد.

درخواست طالبان در شرایطی صورت می‌گیرد که روابط این گروه و حکومت پاکستان به تازگی بر سر موضوع اخراج مهاجران افغان از این کشور بحرانی شده بود.

دولت پاکستان در ماه‌های اخیر، هزاران افغان را که بسیاری از آنها در پاکستان متولد وبزرگ شده، از این کشور اخراج کرد و حتی اداره خروج دارایی‌های‌ آنها از پاکستان را نیز به این افراد نداد.

دولت طالبان در کابل اعلام کرده که سیاست اخراج پناهجویان، معادل «آزار و اذیت» شهروندان است.

۱۴:۲۸ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

۱۴:۳۱ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

گزارش‌هایی از قطع اینترنت در دست‌کم سه شهر سیستان‌ و‌ بلوچستان

حساب کاربری «فیلتربان» در شبکه ایکس که به تحقیق و گزارش برای حقوق دیجیتال و حق دسترسی به اینترنت می‌پردازد، از «قطع دسترسی به اینترنت» در سراوان سرباز و ایرانشهر در پی حمله پهپادی و موشکی پاکستان به استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

بر اساس این گزارش، «خط تلفن و پیامک بدون مشکل کار می‌کند اما دیتای موبایل بر روی شبکه‌های ایرانسل و همراه اول قطع شده است.»

این گزارش در عین حال خبر داده که «هم‌زمان دسترسی به فیلترشکن‌ها نیز در این استان به شدت محدود شده است.»

۱۴:۴۱ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

دیپلمات ارشد چینی: آماده میانجیگری میان ایران و پاکستان هستیم

خبرگزاری آلمان به نقل از یک دیپلمات ارشد چینی مستقر در پاکستان روز پنجشنبه نوشت که پکن آماده میانجیگری برای آرام کردن اوضاع میان ایران و پاکستان است.

چین روز چهارشنبه و پس از حملات موشکی و پهپادی سپاه پاسداران ایران به خاک پاکستان نیز خواستار خویشتنداری طرفین شده بود.

یان یوندونگ، رئیس کنسولگری چین در شهر جنوبی کراچی به رسانه‌ها گفت که کشورش مایل است «نقش سازنده‌ای برای حل و فصل اختلافات» میان دو کشور همسایه ایران و پاکستان ایفا کند.

۱۴:۵۰ ۲۸.۱۰.۱۴۰۲

انتقاد کاربران فضای مجازی از تأکید مقام‌های رسمی بر «غیرایرانی‌» بودن کشته‌شدگان

در حالی که مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی و رسانه‌های وابسته به حکومت به طور مکرر تأکید می‌کنند که افراد کشته‌شده در حملات نظامی پاکستان به استان سیستان و بلوچستان ایران، «اتباع غیرایرانی» بودند، کاربران بسیاری در فضای مجازی فارسی‌زبان نسبت به طرح این موضوع انتقاد می‌کنند.

با آنکه پاکستان از کشته‌ شدن چند «تروریست‌» در خاک ایران خبر داده، منابع رسمی جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند که «در این حمله دو مرد، سه زن و چهار کودک غیر ایرانی کشته شدند.»

وب‌سایت حال‌وش که اخبار مربوط به سیستان‌ و‌ بلوچستان ایران را پوشش می‌دهد نیز نوشته که «بیشتر کشته‌شدگان از خانواده‌های اعضای گروهای استقلال‌طلب بلوچ و ساکنین روستا‌های مرزی در شهرستان سراوان بوده که در بین‌شان دست‌کم پنج کودک و چهار زن به همراه یک مرد جان باخته و یک زن به همراه یک مرد دیگر مجروح شده‌اند.»

با این حال کاربرانی با انتشار تصاویر کودکان کشته‌شده در این حملات، نوشته‌اند که چهره‌های آنها غیرایرانی به نظر نمی‌رسد.

باتوجه به موضوع شناسنامه‌نداشتن هزاران نفر از شهروندان استان سیستان و بلوچستان، کاربران دیگری هم نوشته‌اند که نمی‌توان به اظهارات مقام‌های رسمی اطمینان کرد.

کمپین فعالان بلوچ بهمن ماه سال ۱۴۰۱ در گزارشی با اشاره به «فقر و بیکاری شدید» شدید شهروندان استان سیستان‌ و‌ بلوچستان، از وجود بیش از «۵۵ هزار» کودک بی‌شناسنامه بلوچ خبر داده بود.

خبرگزاری بسیج دانشجویی پیش از این جمعیت افراد بدون شناسنامه کودک و بزرگسال در زاهدان و شهرهای سیستان و بلوچستان را بسیار بیشتر از «۱۰۰ هزار تن» اعلام کرده بود.

کاربران دیگری نیز نوشته‌اند جمهوری اسلامی با طرح این نوع اظهارات، سعی در آرام‌کردن فضا دارد و موضوع تعرض پاکستان به تمامیت ارضی ایران را نادیده گرفته است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG