مقام محلی استانداری: در حال بررسی چگونگی سکونت کشتهشدگان در ایران هستیم
خبرگزاری تسنیم به نقل از معاون استاندار سیستان و بلوچستان، جزئیات جدیدی را از حملات صبح امروز پاکستان به یکی از روستاهای مرزی اعلام کرد.
علیرضا مرحمتی گفته در این حمله، «چهار منزل تخریب شده و ۱۰ نفر کشته شدهاند که همگی پاکستانی هستند.»
او افزوده: «در حال بررسی هستیم که چگونه ایران افراد در این روستا ساکن شدهاند.»
روسیه با هشدار به ایران و پاکستان، خواستار خویشتنداری آنها شد
وزارت خارجه روسیه از ایران و پاکستان خواست حداکثر خویشتنداری را در اختلاف بهوچود آمده، از خود نشان دهند و مسائل خود را از طریق دیپلماسی حل کنند.
روسیه همچنین به دو کشور هشدار داده که بالاگرفتن تنش میان آنها خطر مداخله کسانی که میخواهند منطقه را به هرج و مرج بکشانند، افزایش میدهد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد: «مایه تاسف است که این اتفاق بین کشورهای دوست سازمان همکاری شانگهای که ما در حال توسعه روابط با آنها هستیم، رخ می دهد. تشدید بیشتر اوضاع به نفع کسانی است که علاقهای به صلح، ثبات و امنیت در منطقه ندارند.»
اتحادیه اروپا از افزایش تنشها میان کشورهای منطقه ابراز نگرانی کرد
اتحادیه اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد که پس از حملات ایران و پاکستان به خاک یکدیگر، عمیقاً نگران «دور باطل خشونت در خاورمیانه و فراتر از آن» است.
پیتر استانو، سخنگوی اتحادیه اروپا با اشاره به حملات ایران به خاک عراق و پاکستان و حمله متقابل پاکستان به ایران، گفت: «این حملات برای اتحادیه اروپا بسیار نگران کننده است، چرا که حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها را نقض میکند و همچنین تأثیر بیثباتکنندهای بر منطقه دارد.»
ایران به بهانه حمله به یک مرکز «جاسوسی موساد» به خاک عراق و به بهانه حمله به گروه داعش، به سوریه حملاتی کرد و پس از آن نیز «دو مقر گروه جیشالعدل» در پاکستان را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داد.
پاکستان نیز حمله متقابلی به ایران انجام داد که همه این حملات، منجر به مرگ شماری از غیرنظامیان شده که در میان آنها کودکان نیز قرار دارند.
نخستوزیر و وزیر خارجه پاکستان سفرهای خارجی خود را نیمهتمام گذاشتند
منابع خبری پاکستان روز پنجشنبه گزارش دادند بهدنبال بروز تنش بین تهران و اسلامآباد و حملات متقابل نظامی دو کشور، نخستوزیر موقت و وزیر خارجه پاکستان سفرهای خارجی خود را نیمهتمام گذاشتند.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، در این زمینه گفت انورالحق کاکر، نخستوزیر موقت، که برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به سر میبرد، بهدلیل «تحولات جاری» سفر خود را نیمه تمام گذاشت و به کشور بازگشت.
جلیل عباس جیلانی، وزیر خارجه پاکستان، نیز که برای شرکت در یک نشست غیرمتعهدها در اوگاندا به سر میبرد، به همین دلیل به کشور برگشته است.
تظاهرات علیه حمله جمهوری اسلامی ایران به خاک پاکستان
فعالان جوان تشکیلات «طلبه محاز» پاکستان با در دست داشتن پلاکاردی که در آن پرچمهای ایران، اسرائیل و هند به آتش کشیده شده است، علیه حمله موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران به این کشور شعار میدهند.
واکنش فوری و چندجانبهٔ پاکستان به حمله موشکی ایران چه پیامی دارد؟
در پاسخ به موشکپرانی سپاه پاسداران به سه کشور عراق (اقلیم کردستان)، سوریه (ادلب) و پاکستان، واکنش این سه کشور به این حملهها متفاوت بوده است.
سوریه مطلقاً سکوت اختیار کرده چراکه مناطق تحت تصرف شبهنظامیان مخالف رژیم بشار اسد هدف قرار گرفته است. عراق بهشدت این حمله را محکوم کرده و گفته که شکایت رسمی به سازمان ملل خواهد برد. اما پاکستان در کمتر از ۲۴ ساعت پنج اقدام فوری به عمل آورده و لازم ندیده که شکایت به سازمان ملل ببرد. این واکنشها چه پیامی برای ایران دارد؟
سر دادن «الله اکبر» همزمان با شلیک موشکهای پاکستانی به سوی ایران
در تصاویری که ارتش پاکستان از لحظۀ شلیک موشکهایش به سوی ایران منتشر کرده است صدای فریاد «الله اکبر» شنیده میشود.
از سوی دیگر، در حالی که معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان مدعی شده که حمله ارتش پاکستان به سراوان با «سه فروند پهپاد» انجام شده، در این تصاویر شلیک موشکها به وضوح دیده میشود.
وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه با تأیید گزارشها از حمله نظامی به مواضعی در داخل خاک ایران اعلام کرد که این حملات علیه «مخفیگاههای تروریستها» در استان سیستان و بلوچستان ایران انجام شده است.
اسلامآباد که پیش از این اعلام کرده بود حق پاسخگویی متقابل به حمله ایران به دو مقر «جیشالعدل» در این کشور توسط سپاه پاسداران را برای خود محفوظ میداند، همچنین مدعی شد که به تمامیت ارضی ایران احترام میگذارد.
خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه تصاویری از معترضان پاکستانی در اسلامآباد، پایتخت، را منتشر کرد که علیه حملات سپاه پاسداران به خاک این کشور دست به راهپیمایی زده و شعارهایی علیه ایران سردادند.
یکی از معترضان به خبرگزاری فرانسه میگوید «پاکستان یک قدرت اتمی است و حمله به این کشور قدرتمند، برای کل جهان خطرناک است.»
این راهپیمایی در اعتراض به حملات موشکی سپاه در روز ۲۷ دیماه برگزار شد. چنانچه خبرگزاریهای حکومتی ایران در شامگاه این روز خبر دادند، سپاه پاسداران با استفاده از موشک و پهپاد، «دو مقر گروه جیشالعدل» را در خاک پاکستان هدف حمله قرار داد و آنها را «منهدم» کرد.
پاکستان در پاسخ به این حملات، نقاطی را در خاک ایران، در اطراف سراوان هدف قرار داد.
معاون امنیتی-انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان میگوید در این حمله «هفت غیر ایرانی» کشته شدهاند.
سرپرست وزارت اطلاعات منطقه بلوچستان پاکستان روز پنجشنبه بهدنبال حمله موشکی ارتش این کشور به مواضعی در خاک ایران گفت: همه مردم پاکستان در کنار نیروهای مسلح خود هستند.
جان اچکزئی با انتشار مطلبی روی شبکه ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «مردم بلوچستان تشکر عمیق خود را از ارتش پاکستان بهدلیل حمایت خدشهناپذیرش از آنها ابراز میکنند.»
این چهره سیاسی پاکستان در ادامه نوشته است: «خیالتان آسوده باشد: همه تروریستهای عضو جبهه آزادی بلوچستان و ارتش آزادیبخش بلوچستان به سختی و با قاطعیت سرکوب خواهند شد؛ چه بخواهند از داخل مرزها اقدامی کنند و چه قصد نفوذ به کشور را داشته باشند.»
رئیسجمهور پاکستان: اسلامآباد در زمینه امنیت ملی خود کوتاه نمیآید
رئیسجمهور پاکستان میگوید کشورش در زمینه امنیت ملی و یکپارچگی سرزمینی خود کوتاه نمیآید و برای دفاع از خاکش، از هر تدبیر ضروری استفاده خواهد کرد.
بر اساس بیانیه دفتر ریاستجمهوری پاکستان، عارف علوی ضمن تقدیر از «رفتار حرفهای نیروهای مسلح » کشورش تاکید کرد که حملات ارتش بدون آسیب زدن به غیرنظامیان، «مخفیگاههای تروریستها» را در استان سیستان و بلوچستان ایران هدف قرار داد.
این ادعا در حالی است که در این حملات دستکم ۹ نفر کشته شدند که اکثر آنها زن و کودک هستند.
رئیس جمهور پاکستان همچنین تروریسم را چالشی مشترک خواند که رفع آن را نیازمند تلاشهای جهانی دانست.
در این بیانیه همچنین از آقای علوی نقل شده که «پاکستان تمامیت ارضی و حق حاکمیت همه کشورها را محترم میشمارد و متقابلا انتظار دارد که سایر کشورها هم با پایبندی به حقوق بینالملل، تمامیت ارضی پاکستان را محترم بشمارند.»
او با اشاره به حوادث اخیر در نواحی مرزی ایران و پاکستان، دو کشور را «برادر» خواند و گفت لازم است دو طرف مشکلات را از راه گفتوگو و مشورت با هم حل کنند.