لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۱۰

دور جدید «برخورد خشن» مأموران با زنان و دختران در ایران بر سر حجاب اجباری


دست‌کم یک شهروند از شکسته شدن شیشه خودروی خود توسط مأموران حجاب اجباری خبر داده است
دست‌کم یک شهروند از شکسته شدن شیشه خودروی خود توسط مأموران حجاب اجباری خبر داده است

در پی اعلام فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی مبنی بر تحمیل شدیدتر حجاب اجباری از روز ۲۵ فروردین، شهروندان طی روزهای شنبه و یک‌شنبه از برخورد خشن مأموران با خود خبر داده‌اند.

برخی شهروندان از شکسته شدن شیشه خودروهای خود با باتوم مأموران و برخی دیگر از هجوم موتورسواران حکومتی به طرف خود خبر می‌دهند.

در همین زمینه روز شنبه خبر رسید که نفیسه لطیفیان و نگار عابدزاده، همسر و دختر احمدرضا عابدزاده، دروازه‌بان سابق و پیش‌کسوت ورزشی، جزو زنانی هستند که در همین روز در خیابان فرشته تهران به دلیل حجاب بازداشت شدند.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه، نوشت که «این دو نفر به دلیل ایجاد تنش و درگیری با مأموران بازداشت شدند.»

گزارش‌های بعدی حاکی است همسر و دختر احمدرضا عابدزاده پس از بازداشت موقت آزاد شدند.

شهروند دیگری روز یک‌شنبه در این باره نوشت: «مرا از مترو تجریش به بیرون پرت کرده و تهدید به بردن کردند. هفت هشت پلیس، دوربین به لباس و موبایل به دست. تند تند عکس و فیلم گرفتند.»

به گزارش خبرگزاری مهر، احمدرضا رادان درباره این تشدید برخوردها گفت که «در حوزه خودرو هم بار اول تذکر داده می‌شود و بار دوم خودرو به صورت الکترونیکی توقیف در محل و سپس توقیف در پارکینگ می‌شود.»

احمدرضا رادان نام این تشدید برخورد با شهروندان در رابطه با حجاب را «طرح نور» اعلام کرد و گفت: «این طرح در حوزه صنوف هم اجرا می‌شود و صنوفی که متصدیان‌شان کشف حجاب می‌کنند مورد توجه جدی قرار می‌گیرند، البته در وهله اول تذکر و برای بار دوم پلمب می‌شوند.»

او ادعا کرد که «اجرای این طرح درخواست مردم متدین بوده است.»

خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران در روزهای اخیر در وب‌سایت خود، «پویش» بازگشت گشت ارشاد راه‌اندازی کرد و در تازه‌ترین خبر خود در این باره نوشت که از میان مخاطبان این خبرگزاری، تنها «حدود هشت هزار نفر حمایت خود را از این پویش اعلام کرده‌اند.»

این خبرگزاری در روزهای اخیر همچنین خواهان محروم کردن دوباره زنان از ورود به ورزشگاه‌ها شده است.

برخوردهای تازه نیروی انتظامی با شهروندان در حالی شروع شده که «لایحه حجاب و عفاف» هنوز از سوی شورای نگهبان تأیید نشده است.

لایحه موسوم به «حجاب و عفاف» که در واکنش به موج مخالفت زنان با حجاب اجباری سال گذشته در مجلس بدون طرح در صحن علنی به تصویب رسید، همچنان بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در رفت‌وآمد است و ایراداتی که شورای نگهبان به این مصوبه پرحاشیه گرفته، هنوز مرتفع نشده است.

این خبرها پس از دستور علی خامنه‌ای در سخنرانی نماز عید فطر مبنی بر لزوم برخورد با «هنجارشکنی دینی» در جامعه منتشر می‌شود.

خامنه‌ای روز ۱۵ فروردین نیز در یک سخنرانی برای مسئولان حکومتی با اذعان تلویحی به کاهش شدید رعایت حجاب اجباری از سوی شهروندان گفت: «کسانی نشستند برنامه‌ریزی کردند تا حجاب یک مسئله در کشور شود درحالیکه چنین مسئله‌ای در کشور وجود نداشت و مردم با شکل‌های مختلف زندگی می‌کردند. هم از دیدگاه فقهی باید به این موضوع نگاه کرد و هم دیدگاه قانونی و هم ملاحظات جانبی.»

او بدون ارائه مدارکی مدعی شد که در زمینه حجاب «عده‌ای را استخدام کردند در جامعه هنجارشکنی کنند وقتی دست بیگانه در مسئله‌ای دخالت می‌کند نباید به بیگانه کمک کرد.»

پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ که با جان‌ باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شد، مخالفت علنی با حجاب اجباری در ایران، ابعاد گسترده و بی‌سابقه‌ای پیدا کرده است.

طی این مدت علاوه بر شهروندان عادی، بسیاری از چهره‌های سرشناس، بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی حاضر شدند یا در شبکه‌های اجتماعی با دفاع از آزادی پوشش، تصاویر بدون حجاب خود را منتشر کردند.

XS
SM
MD
LG