لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۹

وزیر دفاع ایالات متحده تأیید کرد توقف ارسال مهمات به اسرائیل تصمیم جو بایدن بود


وزیر دفاع آمریکا با تأیید رسمی گزارش‌ها درباره توقف ارسال مهمات برای اسرائیل، گفت این اتفاق با تصمیم جو بایدن رخ داده و دلیل آن برنامه اسرائیل برای حمله به رفح است که واشینگتن مخالفت خود با آن بدون ارائه برنامه حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی را اعلام کرده است.

لوید آستین روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در یک جلسه استماع در مجلس سنای آمریکا گفت: «ما بسیار واضح از ابتدا گفته‌ایم که اسرائیل نباید بدون بررسی و حفاظت از غیرنظامیان در محیط نبرد، حمله نظامی گسترده به رفح را آغاز کند.»

او خبر داد در حالی که آمریکا وضعیت را بررسی می‌کند، ارسال یک «محموله بزرگ مهمات» برای اسرائیل را متوقف کرده است.

وزیر دفاع آمریکا افزود: «هنوز تصمیم نهایی درباره چگونگی اقدام درباره این محموله را اتخاذ نکرده‌ایم.»

او همچنین درباره توقف ارسال این محموله گفت که آمریکا در حال حاضر برخی کمک‌های امنیتی کوتاه‌مدت را بررسی می‌کند.

آقای آستین در عین حال تصریح کرد که تعهد آمریکا به دفاع از اسرائیل «آهنین» باقی مانده و تصمیم درباره توقف ارسال مهمات به این کشور نهایی نیست.

در واکنش به این تصمیم، سفیر اسرائیل در سازمان ملل گفت او باور نمی‌کرده آمریکا تأمین مهمات و سلاح برای اسرائیل را متوقف کند و افزود تصمیم به توقف «بسیار مأیوس‌کننده» است.

گیلاد اردان در گفت‌وگو با کانال ۱۲ اسرائیل گفت که جو بایدن نمی‌تواند بگوید در هدف اسرائیل برای نابودی حماس همراه است و «از سوی دیگر در ارسال ابزار لازم برای نابودی حماس تأخیر ایجاد کند.»

این در حالی است که ساعاتی پیش‌تر، سی‌بی‌اس نیوز، شریک رسانه‌ای بی‌بی‌سی جهانی در آمریکا، به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد ایالات متحده هفته گذشته پس از اینکه اسرائیل نتوانست به «نگرانی‌های» واشینگتن در مورد تهاجم برنامه‌ریزی شده به شهر رفح غزه رسیدگی کند، محموله بمب‌های ارسالی به اسرائیل را «متوقف» کرد.

این مقام دولت بایدن که خواست نامش فاش نشود، گفت که این محموله شامل ۱۸۰۰ بمب ۲۰۰۰ پوندی (۹۰۷ کیلوگرمی) و ۱۷۰۰ بمب ۵۰۰ پوندی بود.

این مقام افزود که اسرائیل به نگرانی‌های آمریکا در مورد نیازهای بشردوستانه غیرنظامیان در رفح «به‌طور کامل رسیدگی نکرده است».

به گفته این مقام ارشد آمریکایی گفتگوها بین اسرائیل و آمریکا درباره ضرورت رفع نگرانی‌ها درباره وضعیت غیرنظامیان پناه‌گرفته در رفح، در صورت حمله به این منطقه ادامه دارد، اما هنوز نگرانی‌های کاخ سفید به طور کامل برطرف نشده است.

اولین بار،‌ پایگاه خبری اکسیوس روز ۱۶ اردیبهشت از دو منبع اسرائیلی نقل کرد که دولت جو بایدن از انتقال محموله‌های تسلیحاتی ساخت آمریکا به اسرائیل ممانعت کرده ‌است.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در ماه آوریل به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هشدار داده بود که سیاست آمریکا در قبال غزه بستگی به نحوه رفتار اسرائیل با غیرنظامیان دارد. این نخستین باری است که دولت بایدن به مسائل مربوط به این هشدار عمل می‌کند.

رسانه‌های اسرائیل با استناد به گزارش‌های مالی وزارت دارایی اسرائیل اعلام کرده‌اند که حدود نیمی از تسلیحاتی که ارتش این کشور در جنگ جاری در غزه به کار برده، از آمریکا خریداری شده است.

با گذشت ۲۱۵ روز از جنگ غزه، ارتش اسرائیل روز ۱۸ اردیبهشت ورود زمینی نیروهایش به بخش شرقی شهر رفح در جنوب باریکه غزه را کلید زد و در بامداد این روز کنترل کامل بخش شرقی گذرگاه رفح از سمت غزه را در دست گرفت.

سازمان ملل متحد و هم‌پیمان سرسخت اسرائیل، ایالات متحده، هر دو بسته شدن دو گذرگاه را محکوم کردند.

مقام‌های اسرائیلی اما روز چهارشنبه اعلام کردند که گذرگاه مرزی کرم شالوم را برای کمک‌های بشردوستانه به غزه باز کرده‌اند.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای گفت که «کامیون‌های مصری حامل کمک‌های بشردوستانه از جمله غذا، آب، تجهیزات سرپناه، دارو و تجهیزات پزشکی اهدایی جامعه بین‌المللی در حال حاضر به گذرگاه کرم شالوم می‌رسند.»

جنوب غزه، در حال حاضر بیش از ۱.۳ میلیون فلسطینی را که از شمال این منطقه به رفح پناه آورده‌اند، در خود جای داده‌ است.

در همین حال، یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، هشدار داده است که اگر مذاکرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس شکست بخورد، ارتش این کشور عملیات نظامی در رفح را «تشدید» خواهد کرد.

این در حالی است که رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی دوشنبه شب با بنیامین نتانیاهو خواهان خودداری اسرائیل از ادامه عملیات در شرق رفح شده بود.

با استفاده از سی‌بی‌اس، بی‌بی‌سی جهانی و خبرگزاری فرانسه؛ پ.پ ./ ب.ب. ع.م
XS
SM
MD
LG