لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۱

ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، و هیئت همراه در سقوط بالگرد کشته شدند


از آخرین تصاویر گرفته شده از ابراهیم رئیسی پیش از سقوط بالگرد. از این جمع فقط مهرداد بذرپاش (نفر سوم از چپ) در بالگرد حضور نداشت
از آخرین تصاویر گرفته شده از ابراهیم رئیسی پیش از سقوط بالگرد. از این جمع فقط مهرداد بذرپاش (نفر سوم از چپ) در بالگرد حضور نداشت

رسانه‌های ایران روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت به طور رسمی اعلام کردند ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران، و هیئت هشت نفره همراه او شامل حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه، در پی حادثه سقوط بالگرد کشته شدند.

خبرگزاری‌های ایران ۱۸ ساعت پس از سانحه برای این بالگرد که هنگام عزیمت از نقطه مرزی ایران با جمهوری آذربایجان سقوط کرد، با یافتن لاشه آن پایان عملیات جست‌وجو و نجات و خبر کشته شدن رئیس دولت و وزیر خارجه ایران را تایید کردند.

در پی اعلام این خبر، هیئت دولت نیز در بیانیه‌ای نوشت: «رئیس جمهور پرتلاش و خستگی‌ناپذیر مردم ایران که در راه اعتلا و پیشرفت کشور جز خدمت به مردم بزرگ ایران سر از پا نمی‌شناخت، بر سر عهد خود ایستاد و جان خود را فدای ملت کرد.»

همزمان، عده زیادی از کاربران مخالف جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی از مرگ ابراهیم رئیسی ابراز خوشحالی کرده و او را «قاتل» و مسئول مرگ بسیاری در دهه ۱۳۶۰ معرفی کردند.

با ناکامی گروه‌های امدادی ایران در شناسایی محل سقوط این بالگرد، کشورهای منطقه از جمله ترکیه و روسیه با اعزام امدادگران و تجهیزات هوایی به کمک جمهوری اسلامی شتافتند که در نهایت پهپاد آکینجی ترکیه محل حادثه را که در نزدیکی روستایی کوهستانی به نام «طویل» در استان آذربایجان شرقی است، تشخیص داد.

هنوز ابهامات بسیاری پیرامون این حادثه وجود دارد، اما چاک شومر، رهبر جناح اکثریت در سنای ایالات متحده، با استناد به ارزیابی‌ مقامات اطلاعاتی آمریکا گفته که «هیچ شواهدی دال بر خرابکاری در دست نیست»، اگرچه بررسی‌ها همچنان ادامه دارد.

گزارش‌ها حاکی از بارندگی و مه شدید در منطقه به هنگام سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور اسلامی ایران و هیئت همراه او بوده است.

محمدعلی آل هاشم، امام جمعه تبریز، حسین مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر، از جمله سرنشینان این بالگرد بودند.

ابراهیم رئیسی ۶۳ ساله، در سال ۱۴۰۰ در یکی از غیررقابتی‌ترین انتخابات‌ ریاست‌جمهوری ایران به پیروزی رسید، انتخاباتی که نسبت به تمام انتخابات ریاست‌جمهوری در تاریخ جمهوری اسلامی کمترین میزان مشارکت مردمی را داشت.

او هشتمین رئیس جمهور اسلامی ایران بود.

طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، معاون اول او با موافقت رهبر جمهوری اسلامی اختیارات و مسئولیت‌های رئیس‌جمهور را برعهده می‌گیرد.

XS
SM
MD
LG