اسرائیل از کشتهشدن فرمانده اصلی شاخهٔ نظامی حماس خبر داد
ارتش اسرائیل و شباک، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، روز پنجشنبه ۱۱ مرداد تأیید کردند که در عملیات این نیروها در سه هفته پیش در خان یونس در نوار غزه، محمد ضیف، فرمانده اصلی شاخه نظامی حماس کشته شد.
گروه افراطی حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا تروریستی شناخته شده است.
ارتش و سازمان امنیت داخلی اسرائیل از بعد از حمله به خان یونس در روز ۲۳ تیر اطلاعاتی گردآوری میکردند تا بهطور قطعی تعیین کنند که آیا محمد ضیف در بمباران اسرائیلی کشته شده یا جان بدر برده است.
به نوشته هاارتص، جنگندههای ارتش اسرائیل محلی را که محمد ضیف از تونلها بیرون آمده و در نزدیکی چادر آوارگان در منطقه المواصی در آن با رافع سلامه، فرمانده تیپ خان یونس در گروه افراطی حماس جلسه برگزار کرده بود، بمباران کردند.
حماس تنها مرگ رافع سلامه را در آن عملیات اسرائیلی تأیید کرده بود.
حماس پس از اعلامیه روز پنجشنبه اسرائیل در مورد قطعی بودن مرگ ضیف نیز هنوز این امر را تأیید نکرده است.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنجشنبه در پیامی در شبکه ایکس نوشت «از بین بردن ابرقاتل محمد ضیف، که «بن لادن غزه» بود، در عملیات روز ۱۳ جولای سال ۲۰۲۴، یک گام بزرگ در مهار حماس به عنوان یک سازمان نظامی و حکومتی، و دستآوردی در تحقق اهدافی است که از جنگ تعیین کرده بودیم».
صالح العاروری، مروان عیسی و شمار دیگری از مهرههای اصلی حماس در دوره اخیر در عملیات اسرائیل کشته شدند.
خبر قطعیت مرگ محمد ضیف دو روز پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در حمله منتسب به اسرائیل در تهران اعلام شد. اسرائیل مسئولیتی در مورد مرگ هنیه برعهده نگرفته است.
رویترز: ایران و گروههای نیابتی در ارتباط با ترور هنیه تشکیل جلسه میدهند
خبرگزاری رویترز پنجشنبه به نقل از منابع خود نوشت جمهوری اسلامی ایران و فرماندهان گروههای نیابتی برای انتقامی «راهبردی» از اسرائیل تشکیل جلسه خواهند داد.
نیویورک تایمز چهارشنبه شب به نقل از «سه منبع ایرانی»، شامل دو نیروی سپاه پاسداران، نوشته بود علی خامنهای به نشست اضطراری شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی که روز چهارشنبه ساعاتی پس از ترور اسماعیل هنیه تشکیل شد، دستور داد مستقیم از ایران به اسرائیل حمله شود.
به نوشته نیویورک تایمز، ترکیبی از حملات از ایران و گروههای نیابتی از منطقه علیه اسرائیل در دستور کار تهران قرار گرفته است.
واشینگتن پست: آمریکا ۱۲ ناو جنگی در خاورمیانه مستقر کرده است
روزنامه واشینگتن پست پنجشنبه ۱۱ مرداد به نقل از یک مقام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، خبر داد که در بحبوحه تشدید اوضاع امنیتی در خاورمیانه پس از کشته شدن رهبر حماس در ایران در بامداد چهارشنبه و هدف قرار دادن فؤاد شُکر، فرمانده ارشد نظامی حزبالله در حمله هدفمند ارتش اسرائیل در غروب سهشنبه، آمریکا دستکم ۱۲ ناو جنگی از جمله ناو یواساس تئودور روزولت و کشتیهای جنگی همراه این ناو را در منطقه مستقر کرده است.
این گزارش حاکی است آمریکا بیش از ۴ هزار تفنگدار دریایی و ملوان و تیمهای جنگی آبی- خاکی را به منطقه فرستاده است.
این ناوها در خلیج فارس و بخش شرقی دریای مدیترانه در نزدیکی اسرائیل و لبنان مستقر شدهاند.
روز چهارشنبه گزارش شده بود که ناو یواساس تئودور روزولت و شش کشتی جنگی در خلیج فارس مستقر شدند. چهارشنبه همچنین سه کشتی جنگی با تیم آبی- خاکی و دو ناو دیگر آمریکا در منطقه رصد شده بودند.
این گزارش حاکی است که شماری از کشتیهای جنگی آمریکا از حوزه دریای سرخ، جایی که این کشور با نیروهای حوثی شورشی مورد حمایت ایران مقابله میکند، منتقل شدهاند.
نیویورک تایمز: هنیه با انفجار بمب پنهانشده در اقامتگاهش در تهران کشته شد
نیویورک تایمز به نقل از هفت منبع از جمله دو ایرانی و یک مقام آمریکایی میگوید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، با انفجار بمبی که مخفیانه به محل اقامتش در تهران برده شده بود، کشته شد.
این روزنامه آمریکایی روز پنجشنبه ۱۱ مرداد اعلام کرد این بمب «حدود دو ماه پیش» در مهمانخانه متعلق به سپاه پاسداران مخفی شده بود و بامداد چهارشنبه از راه دور فعال شد.
در این گزارش آمده پنج منبع گفتهاند وقتی حضور اسماعیل هنیه در این ساختمان تأیید شد، بمب منفجر شد و باعث مرگ او و محافظش و آسیب به ساختمان شد.
این در حالی است که ایران ابتدا اعلام کرد یک «پرتابه» باعث کشته شدن رئیس دفتر سیاسی حماس شده و سپس معاون اسماعیل هنیه در نشستی خبری در تهران گفت اصابت یک «موشک» هنیه را از پا درآورده است.
دو منبع ایرانی که نیویورک تایمز آنها را اعضای سپاه پاسداران خوانده است، گفتهاند ترور رئیس دفتر سیاسی حماس یادآور استفاده از تیربار هدایتشونده از راه دور است که اسرائیل با استفاده از آن محسن فخریزاده، معاون وزیر دفاع و دانشمند ارشد هستهای ایران، را در سال ۹۹ کشت.
اسرائیل درباره نقش احتمالی خود در کشته شدن اسماعیل هنیه سکوت کرده است.
نیویورک تایمز میگوید پنج منبع در خاورمیانه خبر دادهاند مقامهای اطلاعاتی اسرائیل بلافاصله بعد از انجام علمیات علیه هنیه، ایالات متحده و دیگر دولتهای غربی را در جریان گذاشتند.
این روزنامه همچنین میگوید چند مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، به این ارزیابی رسیدهاند که اسرائیل مسئول ترور اسماعیل هنیه بوده است.
اسرائیل از شهروندانش در خارج از کشور خواست «احتیاط» کنند
شورای امنیت ملی اسرائیل به شهروندان این کشور هشدار داد هنگام سفر خارجی احتیاط بیشتری به خرج دهند، چون ایران و متحدانش شامل گروه افراطی حماس و حزبالله لبنان ممکن است به اسرائیلیها و موسسات یهودی حمله کنند.
این هشدار در قالب بیانیهای از دفتر نخستوزیر اسرائیل در حالی روز پنجشنبه ۱۱ مرداد منتشر شده است، که بیم ناشی از حملات تلافیجویانه تهران و گروههای نیابتیاش به دلیل کشته شدن یک فرمانده مهم حزبالله و رئیس دفتر سیاسی حماس افزایش یافته است.
اسرائیل مسئولیت حمله به فؤاد شُکر، از فرماندهان حزبالله، در بیروت را برعهده گرفته است اما درباره ترور اسماعیل هنیه سکوت اختیار کرده است.
از سوی دیگر حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، روز پنجشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت پاسخ این گروه به کشته شدن فواد شکر «قطعی» است.
او تهدید کرد پاسخ حزبالله به اسرائیل «واقعی» خواهد بود، نه «نمایشی».
اکسیوس میگوید موساد در «اتاق» محل اقامت هنیه در تهران بمب گذاشته بود
وبسایت اکسیوس روز پنجشنبه به نقل از دو منبع آگاه خبر داد موساد، سازمان اطلاعات و عملیات خارجی اسرائیل، با منفجر کردن بمبی که پیشتر در محل اقامت اسماعیل هنیه کار گذاشته بود، او را در تهران کشته است.
پیشتر نیویورک تایمز نیز به نقل از هفت منبع گفته بود بمبی که «دو ماه پیشتر» به شکل مخفیانه به اقامتگاه متعلق به سپاه پاسداران منتقل شده بود، پس از ورود رئیس دفتر سیاسی حماس از راه دور منفجر و باعث مرگ او شده است.
حالا اکسیوس میگوید انفجار این بمب سهشنبه شب در تهران رخ داد، اما به شکل رسمی چند ساعت بعد و در بامداد چهارشنبه اعلام شد.
منابع اکسیوس گفتهاند موساد از قبل دریافته بود هنیه که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به تهران رفته بود، در چه ساختمانی و کدام اتاق در تهران اقامت خواهد داشت و بمب در همان اتاق مخفی شده بود.
بر اساس این گزارش، مأموران موساد که داخل خاک ایران بودند، بعد از دریافت اطلاعات مبنی بر حضور اسماعیل هنیه در همان اتاق، بمب را از راه دور منفجر کردند.
اکسیوس همچنین میگوید اسرائیل به آمریکا و دیگر متحدان خود پیش از اجرای این ترور اطلاع نداده بود.
نتانیاهو: برای هر سناریویی آمادهایم
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز پنجشنبه گفت که این کشور برای مقابله با هرگونه «تجاوز» احتمالی به خاک خود به بهانه انتقام کشتهشدن رهبران گروه افراطی حماس و حزبالله لبنان، آماده است.
آقای نتانیاهو در بیانیهای اعلام کرد: «اسرائیل در سطح بالایی از آمادگی برای هر سناریویی، قرار دارد.»
اظهارات او در حالی بیان شد که حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، پنجشنبه تاکید کرد که گروه حزبالله به قتل فؤاد شکر، فرمانده ارشد نظامی خود، پاسخ اسرائیل را میدهد.
در همین حال ییسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس خطاب به حسن نصرالله نوشت: «قبل از اینکه بهای سنگینی بپردازی، رجز خوانی، تهدید و دروغ را متوقف کن.»
گفتوگوی بایدن و نتانیاهو درباره تنش بین اسرائیل و ایران
دو مقام ارشد آمریکایی میگویند، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل درباره تشدید تنشها بین اسرائیل با ایران و حزبالله صحبت کرده است.
اکسیوس و جروزالم پست روز پنجشنبه به نقل از مقامات ارشد آمریکایی از گفتوگوی رهبران ایالات متحده و اسرائیل خبر دادند.
این نخستین تماس تلفنی جو بایدن با بنیامین نتانیاهو پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران است.
به دنبال کشته شدن یک فرمانده مهم حزبالله و رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران نگرانی از گسترش جنگ در خاورمیانه افزایش یافته است.
اسرائیل مسئولیت حمله به فؤاد شُکر، از فرماندهان حزبالله، در بیروت را برعهده گرفته اما درباره ترور اسماعیل هنیه سکوت اختیار کرده است.
بایدن بر تعهد آمریکا نسبت به دفاع از اسرائیل تاکید کرد
کاخ سفید اعلام کرد، جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا با بنیامین نتانیاهو٬ نخستوزیر اسرائیل درباره تنش بین اسرائیل با ایران و حزبالله صحبت کرده است.
در بیانیه کاخ سفید تصریح شده است که جو بایدن در این تماس تلفنی بار دیگر بر تعهد ایالات متحده نسبت به امنیت اسرائیل در برابر همه «تهدیدات ایران از جمله گروههای تروریستی نیابتی آن مانند حماس، حزب الله و حوثیها تاکید کرد.»
طبق این گزارش، رئیسجمهور آمریکا همچنین درباره چگونگی «حمایت از اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تهدیدها، از جمله موشکهای بالستیک و پهپادها، و همچنین استقرار نیروهای دفاعی جدید ایالات متحده بحث و رایزنی کرد.»
کاخ سفید اضافه کرده است: «رئیسجمهور آمریکا ضمن تاکید بر تعهد به دفاع از اسرائیل، بر اهمیت تلاشهای مستمر برای کاهش تنشهای گستردهتر در منطقه تاکید کرد.»
این نخستین تماس تلفنی جو بایدن با بنیامین نتانیاهو پس از ترور اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس در تهران است.
به دنبال کشته شدن یک فرمانده مهم حزبالله و رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران نگرانی از گسترش جنگ در خاورمیانه افزایش یافته است.
اسرائیل مسئولیت حمله به فؤاد شُکر، از فرماندهان حزبالله، در بیروت را برعهده گرفته است اما درباره ترور اسماعیل هنیه سکوت اختیار کرده است.
خبرگزاری فارس گزارش نیویورکتایمز درباره چگونگی ترور هنیه را رد کرد
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، گزارش نیویورک تایمز درباره چگونگی ترور اسماعیل هنیه٬ رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس، در تهران را رد کرد.
این خبرگزاری نوشته است در حالی که بررسیها نشان میدهد که ترور اسماعیل هنیه توسط اسرائیل با اصابت پرتابه انجام شده، «نیویورک تایمز برای تبرئه» دولت اسرائیل از «جرم تجاوز به خاک ایران و جلوگیری از پاسخ متقابل» این گزارش را منتشر کرده است.
نیویورک تایمز به نقل از هفت منبع از جمله دو ایرانی و یک مقام آمریکایی میگوید اسماعیل هنیه با انفجار بمبی که مخفیانه به محل اقامتش در تهران برده شده بود، کشته شد.
این روزنامه آمریکایی اعلام کرد این بمب «حدود دو ماه پیش» در مهمانخانه متعلق به سپاه پاسداران مخفی شده بود و بامداد چهارشنبه از راه دور فعال شد.