در حالی که نرخ دلار در بازار آزاد ایران به ۷۰ هزار تومان نزدیک شده است، رئیسجمهور اسلامی ایران محمدرضا فرزین را در پست ریاست بانک مرکزی ابقا کرد.
مسعود پزشکیان روز چهارشنبه ۹ آبان در حکم ابقای آقای فرزین ابراز امیدواری کرده که او در «تحقق اهداف دولت و حل مشکلات کشور مجدانه بکوشد».
محمدرضا فرزین دیماه سال۱۴۰۱ در دولت ابراهیم رئیسی ریاست بانک مرکزی را بر عهده دارد و در دوره ریاستش، هر دلار آمریکا از ۴۰ هزار تومان به نزدیک ۷۰ هزار تومان اوج گرفته است.
نرخ دلار آمریکا از زمان دومین حمله موشکی ایران به اسرائیل در ۱۰ مهرماه تا حمله تلافیجویانه اسرائیل به ایران در پنجم آبان، از حدود ۶۰ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان رسیده بود، اما در روز حمله اسرائیل به اهداف محدود نظامی در ایران، دوباره به زیر ۶۶ هزار تومان رسید.
بهرغم برطرف شدن خطر حمله احتمالی اسرائیل به زیرساختهای انرژی ایران، نرخ دلار از ششم آبان دوباره سیر صعودی گرفته و روز چهارشنبه به ۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.
انتقادها از بانک مرکزی در زمان ریاست فرزین، تنها به ناتوانی این نهاد مالی در تثبیت نرخ ارز بازنمیگردد، بلکه میزان نقدینگی در کشور نیز از ۶۷۰۰ تریلیون تومان در دیماه ۱۴۰۱ به بالای ۹ هزار تریلیون تومان در شهریور امسال افزایش یافت.
کارشناسان، نقدینگی را مهمترین عامل تورم در کشور عنوان کردهاند و مهمترین عامل اوجگیری نقدینگی نیز چراغ سبز بانک مرکزی به دولت برای استقراض گسترده از نظام بانکی کشور است.
از زمان روی کار آمدن محمدرضا فرزین، بدهی دولت به بانک مرکزی دو برابر شده و به نزدیک ۵۰۰ تریلیون تومان اوج گرفته است. دو برابر این رقم نیز بدهی دولت به دیگر بانکهای کشور است که آن هم از زمان روی کار آمدن آقای فرزین در پست ریاست بانک مرکزی، دو برابر شده است.