لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۱۵

ادعای پزشکیان: «سه برابر» کشورهای اروپایی مصرف برق داریم


رئیس‌جمهور ایران با درخواست صرفه‌جویی مردم در انرژی، مدعی شده است که در ایران سه برابر کشورهای اروپایی برق مصرف می‌شود.

مسعود پزشکیان روز شنبه ۲۶ آبان گفت: «این منطقی نیست که حدود سه برابر کشورهای اروپایی در کشور ما برق مصرف می‌شود.»

او درباره راه‌حل مدنظر خود برای صرفه‌جویی اعلام کرد: «خود من در خانه از لباس گرم استفاده می‌کنم. دیگران هم می‌توانند این کار را انجام دهند».

ادعای او درباره مصرف سه برابری برق شهروندان ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی در حالی است که سرانه مصرف برق خانگی در ایران کمتر از ۱۲۰۰ کیلووات ساعت در سال است که ۳۳ درصد کمتر از کشورهای اروپایی است.

آمارهای اتحادیه اروپا نشان می‌دهد سرانه مصرف خانگی برق اعضای این اتحادیه حدود ۱۶۰۰ کیلووات ساعت در سال است و حتی شهروندان کشورهایی مانند فرانسه، سوئیس، فنلاند و نروژ چندین برابر شهروندان ایرانی مصرف برق دارند.

همچنین راه‌حل آقای پزشکیان برای مدیریت مصرف گاز و برق با پوشیدن لباس گرم در حالی است که بنابر آمار رسمی خود ایران، همچنین آمارهای بانک جهانی و آژانس بین‌المللی انرژی، سالانه بیش از ۲۸ میلیارد متر مکعب گاز تولیدی و ۴۰ تراوات ساعت برق تولیدی ایران در همان مرحله تولید، انتقال و توزیع تلف می‌شود که این ارقام معادل ۴۰ درصد از کل مصرف برق و گاز خانوارهای ایرانی است.

صادرات گاز و نفت

آقای پزشکیان در بخش دیگری از ادعای خود گفته است شرایط ناترازی انرژی کشور را «صادقانه» با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفه‌جویی است.

ادعای صداقت در اظهار ناترازی انرژی کشور در حالی است که اخیرا مقامات دولتی «قطع مازوت‌سوزی به منظور مبارزه با آلودگی هوا» را عامل توقف فعالیت چند نیروگاه کشور و آغاز خاموشی‌ها در کشور عنوان کردند.

اما در پی افشای کاهش چشمگیر ذخایر سوخت نیروگاه‌ها در رسانه‌های داخلی و خارجی، نهایتا به کمبود مازوت، گازوئیل و گاز مورد نیاز نیروگاه‌های برقی اذعان کردند.

مقامات دولت پزشکیان هنوز هم توضیح نمی‌دهند چرا به رغم کمبود سوخت، صادرات سالانه ۶.۵ میلیون تن گاز مایع (ال‌پی‌جی) به چین و ۱۲ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به عراق و ترکیه ادامه دارد و چرا دولت در بودجه سال آینده خورشیدی حتی صادرات ۱۶ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی را گنجانده و به رغم اعمال خاموشی‌ها به بخش خانگی، صادرات برق ایران به عراق کماکان ادامه دارد.

اگر ایران صادرات گاز طبیعی و مایع خود را که پاک‌ترین سوخت‌های فسیلی هستند، متوقف کند، کلا نیازی به مصرف سوخت‌های آلاینده مازوت و گازوئیل در نیروگاه‌ها نیست.

ایران همچنین می‌تواند همین سوخت‌های آلاینده را حتی با قیمتی بالاتر از گاز طبیعی و مایع صادر کند تا با گوگردزدایی و افزایش کیفیت آن، به مصرف سوخت کشتی‌ها برسد.

آقای پزشکیان در بخش دیگری از ادعاهای خود، از افزایش تولید نفت خام در طی سه ماه گذشته خبر داده است؛ موضوعی که در تضاد با آمارهای سازمان‌های بین‌المللی است.

اوپک در تازه‌ترین گزارش‌ ماهانه خود که هفته گذشته منتشر کرد، میزان تولید نفت خام ایران در ماه گذشته را سه میلیون و ۲۶۰ هزار بشکه عنوان کرده‌ که ۴۰ هزار بشکه کمتر از ماه اوت (سه ماه پیش) است.

گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی نیز موید این موضوع است.

XS
SM
MD
LG