معاون اجرایی رئیس جمهور ایران میگوید اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی مخالف «رفع فیلترینگ» هستند و آن را به صلاح نمیدانند.
محمدجعفر قائمپناه روز یکشنبه ۱۸ آذر در مراسم روز دانشجو در تبریز با اشاره به اینکه «۶۰ درصد مردم با فیلترینگ مخالف هستند» گفت که در شورای عالی فضای مجازی «۱۵ عضو» شامل اعضای حقیقی فعلا رفع فیلترینگ را «به صلاح نمیدانند».
آقای قائمپناه افزود باید اعضای شورای عالی فضای مجازی را قانع کرد که فیلترینگ حتی امنیت کشور را به هم میریزد چرا که به گفته او مردم هر سال «۲۰ هزار میلیارد تومان» هزینه فیلترینگ میکنند و دشمنان با همین ابزارهای فیلترینگ به اطلاعات مردم دست مییابد.
شورای عالی فضای مجازی از شوراهای حاکمیتی ایران است که به فرمان علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی تشکیل شده و در حال حاضر ریاست آن به عهده مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران است.
عزتالله ضرغامی، رسول جلیلی، سعیدرضا عاملی، حمید شهریاری، مسعود ابوطالبی، رضا تقیپور، مهدی اخوان بهابادی، کامیار ثقفی، محمد سرافراز و محمد حسن انتظاری ۱۰ عضو حقیقی این شورا هستند.
علاوه بر روسای سه قوه و چند وزیر، مسئولان دیگری مانند رئیس سازمان صداوسیما، فرماندهکل سپاه پاسداران، فرماندهکل نیروی انتظامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اعضای حقوقی این شورا هستند، اما آقای قائمپناه به هویت مخالفان رفع فیلترینگ اشاره نکرده است.
علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور چندی پیش در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، با اشاره به خسارت سالانه یک میلیارد دلاری فیلترینگ برای مردم، به نقد شدید سیاست فیلترینگ پرداخت و آن را بیفایده دانست.
حالا معاون اجرایی مسعود پزشکیان گفته که دولت تلاش میکند با «تعامل سازنده» به سمت حرکت کند که برای حفظ منافع کشور، فیلترینگ رفع شود.
حدود سه هفته پیش، مجید انصاری معاون حقوقی رئیسجمهور مدعی شده بود که فروشندگان فیلترشکن «به دلیل درآمد هنگفت، با تمام توان جلوی رفع فیلترینگ ایستادهاند».
مسعود پزشکیان یکی از منتقدان فیلترینگ است و «رفع فیلترینگ» نیز از اصلیترین وعدههای انتخاباتی او که با گذشت چهار ماه از روی کار آمدن دولتش هنوز عملی نشده است.
آقای پزشکیان چند روز پیش در گفتوگو با مجریان تلویزیون، از جمله درباره این وعده به سوالهایی پاسخ داد و تاکید کرد که درباره «رفع فیلترینگ» در جلسه سران سه قوه یک «توافق» انجام گرفته اما در شورای عالی فضای مجازی «با وجود نگاههای خاص، کار کارشناسی دیگری در حال انجام است».
او به جزئیات این «کار کارشناسی دیگر» در شورای عالی فضای مجازی اشاره نکرد اما گفت که تلاش میکنیم این موضوع با «وفاق» حل شود.