لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۱۸

« گلایه» عباس پالیزدار از برخی مقامات اجرایی


عباس پاليزدار که خود را دبير کميته تحقيق و تفحص مجلس معرفی کرده بود، پس از ايراد اتهام های سنگين در زمينه فساد اقتصادی به مقام های جمهوری اسلامی، بازداشت شد.(عکس: RFE/RL)
عباس پاليزدار که خود را دبير کميته تحقيق و تفحص مجلس معرفی کرده بود، پس از ايراد اتهام های سنگين در زمينه فساد اقتصادی به مقام های جمهوری اسلامی، بازداشت شد.(عکس: RFE/RL)


رمضان حاجی مشهدی، وکيل مدافع عباس پاليزدار، در گفت و گو با خبرگزاری کار، ايلنا، اعلام کرد: چهارشنبه گذشته با موکل خود در زندان اوين ملاقات و در مورد پرونده اش گفت و گو کرده است.


اين ملاقات، به گفته اين وکيل مدافع، هفت ماه پس از بازداشت آقای پاليزدار انجام شده است.


عباس پاليزدار که خود را دبير کميته تحقيق و تفحص مجلس معرفی کرده بود، خرداد ماه ۱۳۸۷ و پس از ايراد اتهام های سنگين در زمينه فساد اقتصادی به مقام های جمهوری اسلامی، همراه با چند تن از دستياران و اقوام خود بازداشت شد.


وی طی دو سخنرانی در روزهای ۱۴ ارديبهشت و هفتم خرداد در دو دانشگاه، دستکم ۵۰ تن از مقامات ارشد و روحانيان با نفوذ جمهوری اسلامی را با ذکر نام، به «فساد اقتصادی»، «رانت خواری» و در برخی موارد، به «فساد اخلاقی» متهم کرده بود.


آقای پاليزدار در آن هنگام در گفت و گو با « راديو فردا»، سخنرانی های خود را تاييد کرد و گفت: « من مطالبی را مطرح کرده ام که درباره آن مدرک و سند داشتم. البته بسياری موارد ديگر هم وجود دارد که در آينده مطرح خواهم کرد.»


در پی آن، عباس پاليزدار در خرداد ماه سال جاری و بر اساس شکايت مدعي العموم، بازداشت شد.


رمضان حاجی مشهدی درباره پرونده موکل خود به راديو فردا گفت: « من هنوز کل پرونده را مطالعه نکرده ام، زيرا در گذشته که اين پرونده در دادسرای کارکنان دولت مطرح و رسيدگی می شد، به موجب قانون آيين دادرسی کيفری و ساير قوانين مرتبط، به عنوان وکيل، مجاز به مطالعه پرونده نبودم. »


او اضافه کرد: « بر اساس کيفرخواست ۷۱ صفحه ای که دادستان به دادگاه کيفری استان ارسال کرده، اتهام آقای پاليزدار افشای اسناد محرمانه، افترا و نشر اکاذيب و تحصيل مال به صورت متقلبانه است.»


سخنگوی قوه قضاييه ايران در پايان آبان ماه گفت: پرونده عباس پاليزدار در شرف صدور کيفرخواست است و به زودی به دادگاه ارسال مي شود.


اما عليرضا جمشيدی به جزييات بيشتری در اين زمينه، از جمله زمان برگزاری اين دادگاه، اشاره نکرد.


آقای حاجی مشهدی در مورد زمان برگزاری دادگاه موکل خود گفت:« من بايد منتظر تعيين شعبه دادگاه باشم تا بتوانم پرونده را مطالعه کنم و برای دفاع آماده شوم.»


او علاوه بر عباس پاليزدار، وکالت علی پاليزدار، مهدی حسنی (برادر زن پاليزدار)، سعيد آجيلی، پيمان‏حاج محمود عطار و عباس‏خجسته را بر عهده دارد.


رمضان حاجی مشهدی گفت: « اتهامات آنها معاونت و اختفای ادله جرم است» و افزود: علی پاليزدار و مهدی حسنی يک ماه پيش به قيد وثيقه، از زندان آزاد شده اند.


  • « ‏‏چرا کسانی که به من مجوز تحقيق وتفحص از قوه قضائيه را داده‏اند و بعضا‏ از مقامات اجرايی‏ هستند، از من در حال حاضر دفاع نکرده و موجبات آزادی مرا فراهم نمی ‏کنند؟»

عباس پالیزدار


اين وکيل مدافع در خصوص روند قضايی پرونده عباس پاليزدار و نيز رفتار با او در زندان گفت: « به عنوان وکيلی که سابقه زيادی در اين گونه پرونده ها داشته ام، می توانم با اطمينان بگويم که برخورد مقامات در چهارچوب موازين قانونی بوده است.»


« نمی دانم منظور آقای پالیزدار چه بوده است؟»


آقای حاجی مشهدی در گفت و گو با خبرگزاری ايلنا به نقل از موکل خود گفته بود: « ‏‏چرا کسانی که به من مجوز تحقيق وتفحص از قوه قضائيه را داده‏اند و بعضا‏ از مقامات اجرايی‏ هستند، از من در حال حاضر دفاع نکرده و موجبات آزادی مرا فراهم نمی ‏کنند؟»


وکيل مدافع عباس پاليزدار به اين پرسش راديو فردا که منظور موکلش چه کسانی بوده اند، پاسخ داد: « در اين خصوص متوجه نيت او نمی شوم و فقط اين مطلب را به نقل از آقای پاليزدار برای انعکاس به خانواده او نقل کردم و نمی دانم که منظور آقای پاليزدار از مقامات چه بوده است.»


برخی از تحليگران سياسی ايران، آقای پاليزدار را از وابستگان به دولت محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری می دانند و اين افشاگری ها را بخشی از رقابت درون جناحی اصولگرايان ارزيابی می کنند.


اين در حالی است که غلامحسين الهام، سخنگوی دولت ايران، در خرداد ماه با رد چنين اظهاراتی گفته بود: «موضوع پاليزدار، هيچ ربطی به دولت و صحبت هايی که آقای احمدی نژاد درباره مبارزه ريشه ای با مفاسد دارند، ندارد.»


  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG