لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۵

«ایتالیا دو سال دیگر ماهواره ایرانی مصباح را به فضا می فرستد»


موشک سفیر که با استفاده از آن در بهمن ماه سال گذشته ماهواره «امید» به فضا پرتاب شد.
موشک سفیر که با استفاده از آن در بهمن ماه سال گذشته ماهواره «امید» به فضا پرتاب شد.
رییس سازمان صنایع هوا فضاى جمهوى اسلامى ایران اعلام کرد، ماهواره ایرانى مصباح که پیشتر قرار بود توسط روسیه پرتاب شود، تا سال ۱۳۹۰ و توسط ایتالیا به فضا پرتاب مى‌شود.

مهدى فرحى روز سه‌ شنبه با اعلام این خبر افزود: «ماهواره مصباح در ارتفاع پایین در مدار زمین قرار مى گیرد و در طول مدت سه سال، اطلاعات را ذخیره و ارسال خواهد کرد.»

همچنین به گفته رییس سازمان هوا فضاى جمهورى اسلامى، ماهواره مصباح ۶۳ و نیم کیلوگرم وزن دارد و ناحیه سرویس دهى آن ایران است و داراى قابلیت رویت و سرویس دهى در اروپا و آمریکا نیز هست.

طراحى و ساخت ماهواره مصباح در سال ۱۳۵۶ و پیش از انقلاب اسلامى آغاز شد و پس از توقفى ۱۹ ساله در سال ۱۳۷۵ ساخت این ماهواره یک بار دیگر مورد توجه مقام‌هاى ایرانى قرار گرفت.

سرانجام وزارت ارتباطات ایران در سال ۱۳۷۷ قراردادى را با یک شرکت ایتالیایى براى ساخت این ماهواره امضا کرد.

مقام‌هاى ایرانى در تابستان سال ۱۳۸۴ اعلام کرده بودند، ماهواره مصباح و نیز ماهواره زهره تا پایان تابستان همان سال توسط روسیه به فضا فرستاده خواهد شد که تاکنون هیچکدام از این ماهواره‌ها به فضا پرتاب نشده‌اند.

پیشتر روسیه ماهواره ایرانى «سینا ۱» را به فضا پرتاب کرده است.

در اواخر سال ۱۳۸۷ و همزمان با سالگرد پیروزى انقلاب اسلامى، مقام‌هاى ایران از پرتاب نخستین ماهواره «ساخت داخل کشور» به نام «امید» خبر داده بودند.

انتشار اخبار مربوط به پرتاب ماهواره امید با استفاده از یک موشک ایرانى واکنش‌هاى گسترده‌اى از سوى کشورهاى غربى به دنبال داشت که نگران توسعه برنامه موشکى ایران هستند.

کارشناسان نظامی می گویند که براى پرتاب ماهواره به فضا از فن‌آورى پرتاب موشک‌هاى دوربرد استفاده مى‌شود، که براى شلیک موشک‌هاى نظامى نیز قابل استفاده است.

پیشتر نیز ایران در ۱۵ بهمن ۱۳۸۶ از آزمایش موشک ماهواره ‌بر «سفیر» خبر داده بود که این اقدام نیز با واکنش منفى روسیه و کشورهاى غربى روبرو شد.

کشورهاى غربى ایران را به تلاش براى ساخت جنگ‌افزارهاى کشتار جمعى و توسعه توان موشکى خود متهم مى‌کنند.
XS
SM
MD
LG