در سالروز ترور بینظیر بوتو، نخستوزیر پیشین پاکستان، سازمان ملل متحد اعلام کرد در صدد است کمیسیونی برای بررسی این ترور تشکیل دهد.
دفتر بان گیمون، دبیر کل سازمان ملل متحد، با صدور بیانیهای اعلام کرد: «دبیرکل امیدوار است با پیشرفت مباحثات [مطرح شده در این زمینه]، این کمیسیون بتواند در آینده نزدیک تشکیل شود.»
این بیانیه میافزاید که دفتر دبیرکل سازمان ملل درباره ساختار چنین کمیسیونی در حال بحث و رایزنی با اعضای شورای امنیت و همچنین پاکستان است.
در ۲۷ دسامبر سال ۲۰۰۷، پیش از انتخابات پارلمانی پاکستان، بینظیر بوتو درگرماگرم مبارزههای انتخاباتی بر اثر انفجاری در راولپندی به قتل رسید.
پس از این ترور و با افزایش فشارهای سیاسی، ژنرال پرویز مشرف از ریاست جمهوری پاکستان کنارهگیری کرد و آصفعلی زرداری، همسر خانم بوتو و رهبر حزب مردم، به ریاست جمهوری پاکستان رسید.
در همین حال روز شنبه دهها هزار نفر از هواداران خانم بوتو از سراسر پاکستان به زادگاه وی در نزدیکی لارناکا، واقع در ایالت سند، گرد آمدند تا در نخستین سالمرگ وی سوگواری کنند.
در بیانیهای که دفتر دبیرکل سازمان ملل صادر کرده آمده است: «در این سالگرد پردرد و رنج، دبیرکل با دولت و مردم پاکستان ابراز همبستگی میکند و اطمینان خاطر میدهد در مشارکت برای جستوجوی حقیقت و عدالت متعهد است.»
با این حال در بیانیه دفتر دبیرکل سازمان ملل هیچ اشارهای به مناسبات پرتنش هند و پاکستان نشده است. پس از حملههای تروریستی ماه گذشته مومبای (بمبئی) که ۱۶۰ کشته برجای گذاشت، مناسبات هند و پاکستان تیره شده است.
هند عناصری در داخل پاکستان را مسئول این حملهها اعلام کرده است و میگوید ۱۰ مردی که در حملههای تروریستی ماه گذشته شرکت داشتند در کشمیر تحت کنترل پاکستان آموزش دیده بودند.
از سوی دیگر، ارتش پاکستان اعلام کرده است نیروهایی از مناطق قبیلهنشین غرب این کشور به مرزهای هند گسیل شدهاند.
در واکنش به اخبار منتشر شده در زمینه تقویت نیروهای پاکستانی در مرزهای شرقی، سیتانشو کار، سخنگوی وزارت دفاع هند، روز جمعه اعلام کرد که هند نیروهای خود را در مرزهای پاکستان تقویت نکرده است. این مقام هندی همچنین از تقویت نیروهای پاکستانی در مرز این کشور ابراز بیاطلاعی کرد.