لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۵

جسد بی نظیر بوتو به زادگاهش منتقل شد


ساعاتی پس از ترور بی نظیر بوتو، جسد وی برای انتقال به زادگاهش از بیمارستان به فرودگاه رولپندی منتقل شد.
ساعاتی پس از ترور بی نظیر بوتو، جسد وی برای انتقال به زادگاهش از بیمارستان به فرودگاه رولپندی منتقل شد.

همزمان باانتقال جسد بی نظير بوتو، رهبر اپوزیسیون پاکستان، برای خاکسپاری به ایالت سند جنوبی، زاددگاهش، هواداران خشمگين وی در شهرهای مختلف این کشور دست به تظاهرات زدند که تا کنون یازده نفر در اين نا آرامی ها کشته شدند.

بی نظير بوتو، روز پنجشنبه بيست وهفتم دسامبر در پی شليک گلوله و بمبگذاری انتحاری در راولپندی کشته شد. خانم بوتو در يک راهپيمايی تبليغاتی در راولپندی با شليک گلوله مورد حمله قرار گرفت و پس از آن ضارب خود را منفجر کرد. در اين حادثه دست کم ۲۰ نفر کشته و ۵۶ نفر زخمی شدند.

تا کنون هیچ گروهی مسئولیت ترور خانم بوتو را برعهده نگرفته است، اما مقام های دولت پاکستان اسلام گرایان افراطی را عامل ترور وی می دانند.

ترور بی نظير بوتو باعث بروزموجی از نا آرامی ها در شهر های مختلف پاکستان شد. هواداران خشمگين بی نظير بوتو و حزب مردم پاکستان در شهر های مختلف، به ویژه در ایالت سند، به آتش زدن اتومبيل ها و حمله به مغازه ها دست زدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، نواز شريف، يکی ديگر از رهبران مخالف دولت پاکستان، خواستار «تحريم انتخابات پارلمانی» اين کشور در هشتم ژانويه شد، اين در حالی است که پرويز مشرف، رييس جمهوری پاکستان، درخصوص به تعويق انداختن زمان برگزاری اين انتخابات در ترديد به سر می برد.

پرويز مشرف در پيام تلويزيونی خود پس از ترور خانم بوتو گفت:«امروز، پس از اين رويداد تاسف بار، من می خواهم ازعزم قاطع خود بگويم. ما تا نابودی تروريست ها و ريشه کن کردن آنها از پای نمی نشينيم».

درپی ترور خانم بوتو، آقای مشرف سه روز عزای عمومی در اين کشور اعلام کرده است و نیرو های امنیتی به حالت اماده باش در آمده اند.

پس از ترور خانم بوتو، هواداران وی در مقابل بيمارستانی که وی به آن متنقل شده بود، تجمع کرده و اقدام به شکستن شيشه ها و پرتاپ سنگ کردند. اين هواداران خشمگين شعار می دادند«مشرف، قاتل است».

چهار نفر در درگيری ميان پليس و تظاهر کنندگان در شهر کراچی کشته شدند. در جريان درگيری ميان تظاهر کنندگان و پليس در شهر «تاندو الهيار» در ۱۹۰ کيلومتری شمال کراچی کشته شد. در شهرهای «سيند» و لاهور نيز چهارنفر کشته شدند.

در شهر تجاری کراچی، پس اعلام خبر ترور بی نظير بوتو مغازه ها بسته شده و تظاهر کنندگان با آتش زدن لاستيک در خيابان ها راه ها را مسدود کردند و پمپ بنزين ها را به آتش کشيدند.

نا آرامی ها در شهر های لاهور، پيشاور، مولتان و بسياری از شهر های پاکستان که خانم بوتو در آنها محبوبيت داشت روی داده است و تظاهر کنندگان خشمگين بانک ها وادارات دولتی را به آتش کشيدند.

در همين حال، يک مقام وزارت کشور پاکستان که نخواست نامش فاش شود، گفت آقای مشرف و مقام های بلند پايه پاکستان شامگاه روز پنجشنبه در جلسه ای اضطراری به بحث در باره چگونه مواجهه با پيامدها های ترور خانم بوتو و «برگزاری انتخابات» پرداختند.

آخرین سخنرانی

خانم بوتو در آخرین سخنرانی خود در روز پنجشنبه برای بيش از ۵۰ هزار هوادارش در شهر روالپندی در باره حضور نيروهای نظامی خارجی برای مقابله اسلام گرايان افراطی گفته بود:«چرا بايد نيروهای خارجی به کشور ما بيايند؟ ما خود از عهده اين کار بر می آييم . من و تو قادریم اين کار انجام بدهيم».

دقايقی پس از اين سخنرانی خانم بوتو در حال ترک تجمع کنندگان به سمت ماشين خود بود که حمله انتحاری رخ داد.

خانم بوتو پس از اين حمله به بيمارستان منتقل می شود. يک پزشک جراح اين بيمارستان به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است:«يک گلوله به چانه او و ديگری به سينه او اصابت کرده بود».

انتقال جسد بی نظیر بوتو

ساعاتی پس از ترورخانم بوتو، يک فروند هواپيمای نظامی حامل جسد وی اسلام آباد را به سوی سوکور در نزديکی شهر لارکانا، زادگاه او، ترک کرد. انتظار می رود پيکر بوتو شامگاه جمعه در کنار آرامگاه پدرش به خاک سپرده شود.

مقامات حزب مردم گفتند آصف زرداری، شوهر بوتو، که ساعاتی پيشتر از دوبی به اسلام آباد آمده بود، همراه با سه فرزندش فرصت کوتاهی يافتند تا پيش از آنکه هواپيما بلند شود، از جسد او ديدن کنند.

«مشرف عامل اصلی مشکلات»

از سوی ديگر نواز شريف نيز خواهان کناره گيری بی درنگ آقای مشرف شد. آقای شريف گفت:«آقای مشرف عامل اصلی همه مشکلات است و يکپارچگی پاکستان نمی تواند با حضور وی برمسند رياست جمهوری حفظ شود».

آقای شريف همچنين از مردم پاکستان خواست تا برای مجبور کردن آقای مشرف به کناره گيری از قدرت دست به اعتصاب سراسری بزنند.

بی نظير بوتو در سال ۱۹۸۸ ميلادی برای نخستين بار برای تصدی مقام نخست وزيری سوگند ياد کرد. او پس از ۲۰ ماه از قدرت برکنار شد، اما در سال ۱۹۹۳ ميلادی بار ديگر در انتخابات پيروز شد و تا سال ۱۹۹۶ ميلادی رياست دولت پاکستان را به عهده داشت.

خانم بوتو از سال ۱۹۹۸ ميلادی در تبعيدی خود خواسته در دبی به سر می برد و در روز ۱۸ اکتبر سال ۲۰۰۷ ميلادی به پاکستان بازگشته بود.

مرگ بوتو درست در چند کيلومتری جايی اتفاق افتاد که بيست و هشت سال پيش، پدرش به دار آويخته شده بود.

XS
SM
MD
LG