آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، میگوید: «نه آمریکا دخالتی در بروز رخدادهای ایران داشته و نه اسرائیل، بلکه حکومت پوسیده (جمهوری اسلامی ایران) است که تقلا میکند تا شکستهای خود را به گردن دیگران بیندازد».
وی روز سهشنبه در گفتوگو با رادیو اسرائیل افزود: ایران «میتوانست میلیاردها دلاری را که در سوریه و یمن و عراق خرج میکند، صرف اشتغالزایی کند اما این رژیم بنیادگرا ترجیح میدهد که میلیاردها دلار را صرف ماجراجویی کند».
وزیر دفاع اسرائیل آرزو کرد که از «شر این حکومت (ایران) راحت شویم».
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سهشنبه این احتمال را مطرح کرد که امکان دارد واشینگتن به دلیل سرکوب معترضان در ایران، نظام جمهوری اسلامی را مورد تحریمهای بیشتری قرار دهد.
به گزارش آسوشیتدپرس، هدر نیورت به خبرنگاران گفت: تحریم، یکی از ابزارهایی است که آمریکا در اختیار دارد که با آن بتواند به رفتار ایران واکنش نشان دهد.
وی افزود: «آمریکا به دقت اوضاع را زیر نظر دارد و احتمال هرگونه نقض حقوق بشر را بررسی میکند».
خانم نیورت همچنین از مردم ایران و حق آنها برای آزادی ابراز عقیده، حمایت کرد و معترضان را «دلیر و شجاع» خواند.
سخنگوی کاخ سفید روز سهشنبه گفت که اعتراضها در ایران، «جنبشی خودجوش و برخاسته از خواستههای شهروندان شجاع ایران است». وی افزود: «جامعه جهانی نمیتواند در قبال خشونت علیه آنها سکوت اختیار کند».
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سارا هاکبی سندرز گفت: «ایالات متحده آمریکا از مردم ایران حمایت میکند و ما از نظام (حاکم بر ایران) میخواهیم به خواست اساسی شهروندانش برای ابراز عقیده و اشتیاق برای تغییر، احترام بگذارد».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا هدف نهایی (حمایت از اعتراض مردم ایران) دنبال کردن تغییر نظام است یا نه، گفت: «آمریکا امیدوار است که ایران به حقوق مردمش احترام بگذارد و به حمایت از گروههای تروریستی هم پایان دهد».
سازمان دیدهبان حقوقبشر روز سهشنبه با انتشار بیانیهای درباره اعتراضهای سراسری ایران، خواستار توقف خشونت علیه معترضان٬ رفع محدودیتهای اینترنتی و احترام به حق برگزاری تجمعهای مسالمتآمیز شد.
در این بیانیه همچنین از جمهوری اسلامی خواسته شده است که درباره کشتهشدن ۲۱ تن در جریان تجمعهای اعتراضی تحقیق کند.
سارا هاکبی سندرز، سخنگوی کاخ سفید، روز سهشنبه در یک نشست خبری درباره اعتراضهای ایران گفت: «به نظرم پایان بازی این خواهد بود که شهروندان و مردم ایران به حقوق بنیادین بشر دست پیدا میکنند».
پاول دوروف، بنیانگذار و رئیس پیامرسان تلگرام، روز سهشنبه توئیت کرد: «در هر حالی که تلگرام و سیگنال از سوی مقامهای ایران مسدود شدهاند، واتساپ در ایران کاملا در دسترس است».
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، که در توئیتر فعال است برای نخستین بار ظرف پنج روز گذشته به توئیتهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، درباره اعتراضهای ایران واکنش نشان داده و نوشته است:
«امنیت و ثبات ایران متکی به مردم آن است که- برخلاف مردم برخی از حکومتهای دوست دونالد ترامپ در منطقه- حق رای و اعتراض دارند. از این حقوق که به سختی به دست آمده است محفاظت میشود و نفوذیها اجازه نخواهند یافت که با خشونت و تخریب به آنها آسیب وارد کنند».
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل، روز سهشنبه خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت درباره اعتراضات در ایران شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی گفت ادعای ایران مبنی بر اینکه اعتراضهای این کشور از سوی قدرتهای خارجی طراحی شده، «مضحک» است.
خانم هیلی تاکید کرد که این اعتراضها ناگهانی آغاز شد، و با ستایش از «شجاعت فوقالعاده» مردم ایران گفت که «آمریکا میخواهد صدای مردم ایران را تقویت کند».