پس از آن که خبرگزاری فرانسه از جلسهای پشت درهای بسته در سازمان ملل پیش از جلسه شورای امنیت خبر داد، خبرگزاری آلمان در گزارشی آن را نشانهای دانست از این که ممکن است جلسه شورای امنیت اصلا برگزار نشود.
در همین زمینه پیشتر در روز پنجشنبه خانم نیکی هیلی، نماینده آمریکا در این سازمان، هر کشوری را که «سعی کند جلو بحث [درباره اعتراضات ایران] در شورای امنیت را بگیرد» به حکومت جمهوری اسلامی تشبیه کرده بود که «از مردم خودش فرصت شنیده شدن صدایشان را میگیرد».
طبق گزارشها، روسیه خواستار جلسه پشت درهای بسته شده است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت هفتتپه در بیانیه مشترکی با اشاره به این که «همه کارگران و مردم محروم بیعدالتیهای گسترده» را تجربه کردهاند، خواستار عدم اِعمال خشونت در پاسخ به اعتراضهای جاری در ایران شدند.
در همین حال کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری هم در بیانیهای با اشاره به «سرکوب تظاهرات در ایران همراه با کشته شدن بیش از ۲۰ تن و بازداشت صدها تن» گفت که این امر باعث نخواهد شد که «نارضایتی اجتماعی و اقتصادی» در کشور برطرف شود.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به نقل از محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی، وعده داد که «شخصا این موضوع را تا رسیدن به نتیجه مطلوب دنبال میکنم».
دهها نویسنده، موسیقیدان، فیلمساز، محقق و هنرمند ایرانی ضمن حمایت از خواستهای مدنی، اجتماعی و اقتصادی مردم خواستههای معترضان روزهای اخیر را «بهحق» خوانده و «هر نوع سرکوب از جانب حکومت مستبد جمهوری اسلامی، خصوصا توسل به خشونت را شدیدا محکوم» کردند.
به گفته ۵۹ نویسنده این بیانیه، حكومت ایران نه تنها به قطع اينترنت، خطوط تلفن و برقراری «وضعيتی مشابه حكومت نظامی متوسل شده است»، بلكه «عده زیادی از معترضين به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته، بازداشت و دهها نفر کشته شدهاند».
این هنرمندان تاکید کردند که «در کنار مردم ایران ایستادهایم».
سعید شنبهزاده، آرش سبحانی، رضا خندان مهابادی، پرستو فروهر، شاهین نجفی، فاطمه اختصاری، هوشنگ اسدی، نوشابه امیری، آسیه امینی، سعید اویسی، آتوسا فرهمند، شاهرخ مشکینقلم، کامران ملکمطیعی، حسین نوشآذر و مانا نیستانی از جمله امضاکنندگان این نامهاند.
خبرگزاری فرانسه گزارش میدهد که روسیه که پیشتر با برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره اعتراضات ایران مخالفت کرده بود خواستار مذاکره «پشت درهای بسته» در این باره شده است.
پس از آن که اعلام شد شورای امنیت روز جمعه به درخواست آمریکا نشستی اضطراری درباره اعتراضات ایران برگزار میکند، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، تشکیل چنین نشستی را «مخرب و مضر» توصیف کرد.
پروانه سلحشوری، نماینده اصلاحطلب تهران در مجلس شورای اسلامی، روز جمعه به کانال «جامعه نو» در شبکه اجتماعی تلگرام گفت که تعداد دانشجویان بازداشتی در اعتراضات یک هفته گذشته «به ۹۰ نفر رسیده» است.
پیشتر آمار این دانشجویان حدود ۴۰ نفر اعلام شده بود.
خانم سلحشوری گفته است که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مسئول بازداشت این دانشجویان است.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به نقل از اداره کل اطلاعات استان لرستان خبر داد که صبح روز جمعه هسته «گروهک تروریستی منافقین» در شهر بروجرد «منهدم» شده است.
در این گزارش آمده است که تاکنون چهار نفر از اعضای این هسته تروریستی دستگیر و یک نفر از آنها نیز هنگام درگیری مجروح شده است.
در ادبیات جمهوری اسلامی، از سازمان مجاهدین خلق ایران با عنوان «گروهک منافقین» یاد میشود.
آیتالله احمد خاتمی، خطیب موقت نماز جمعه تهران، در واکنش به اعتراضات روزهای اخیر گفت: «مردم شعار مرگ بر گرانی میدهند، کیست که از گرانی خوشش بیاید، کارگری میگوید چندین ماه است که حقوق نگرفتهایم.»
به گفته آقای خاتمی که روز جمعه اعتراض را حق مردم دانست، «روحانیت و مراجع همراه محرومین و کارگران و افرادی که مشکل معیشت دارند، هستند؛ خواهش میکنم اینجا دیگر بازی جناحی درنیاورید، مردم آزادی میخواهند، صدای آنها شنیده نمیشود».
حمید ابوطالبی، مشاور حسن روحانی، رئیس جمهور، در واکنش به خطبههای نماز جمعه تهران و دیگر شهرها چند توییت منتشر کرد و در آنها هشدار داد که «دولتستیزکردن جامعه به نفع امنیت ملی نبوده، و راه حل مشکلات مزمن کشور، سوق دادن کنشها و لایههای نارضایتی به سمت دولت نیست».
به گفته آقای ابوطالبی، «ضرورت دارد بپذیریم که فعال شدن لایههای پیچیده اعتراضات اجتماعی، نمیتواند گزینشی و صرفا اقتصادی باشد؛ زیرا انرژی آزاد شده از کنشهای اجتماعی مبتنی بر نارضایتیهای چند دههایِ اقتصادی، عامل تحرک و گسترش دیگر لایههای کنشگری اجتماعی است».
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، در خطبههای نماز جمعه روز ۱۵ دیماه درباره اعتراضات یک هفته گذشته چنین اظهار نظر کرد که «اینها که این ساختارشکنی کردند پیادهنظام آمریکا و اسرائیل بودند، ولو شناسنامه ایرانی داشته باشند».