لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۰۰
تجمع ایرانیان مقیم اتریش در حمایت از اعتراض‌ها در ایران
تجمع ایرانیان مقیم اتریش در حمایت از اعتراض‌ها در ایران

پوشش همزمان رویدادهای مرتبط با اعتراضات سراسری در ایران

پوشش زنده اخبار و گزارش‌های مربوط به تجمع‌ها و تظاهرات در شهرهای ایران

  • محمود صادقی،‌ نماینده مجلس از تهران، در توئیتی با اعلام اینکه مرگ سینا قنبری، یکی از بازداشت شدگان تظاهرات اخیر در زندان اوین، تایید شده است، نسبت به تکرار وقوع آنچه «کهریزک دوم»‌نامید،‌ هشدار داد.
  • وزیر خارجه آلمان می‌گوید اتحادیه اروپا قصد دارد وزیر خارجه ایران را برای گفت‌وگو در مورد اعتراضات گسترده اخیر در ایران، دعوت کند.
  • منابع مطلع در اتحادیه اروپا به رادیواروپای آزاد/رادیو آزادی گفته‌اند سفر آقای ظریف به بروکسل محتمل است و در صورت انجام، روز آن پنجشنبه یا جمعه ( ۲۱ یا ۲۲ دی ماه) خواهد بود. این منابع مطلع که نخواستند نام‌شان فاش شود، افزوده‌اند که این دیدار در قالب دیدارها در زمینه توافق اتمی (برجام) انجام خواهد شد اما مسلما «سایر موضوعات» می‌تواند در آن مورد بررسی قرار گیرد.
  • کاخ سفید آمریکا می‌گوید رئیس‌جمهوری آن کشور و هم‌تای فرانسوی او در مورد اعتراضات ایران، تلفنی گفت‌وگو کرده‌اند.
  • رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اظهارات دادستان کل جمهوری اسلامی درباره دخالت این نهاد اطلاعاتی آمریکا در اعتراضات گسترده ایران را رد کرده و گفته‌است ایرانی‌ها از رژیم جمهوری اسلامی بریده‌اند.
  • وزرای اطلاعات و کشور و جانشین فرمانده کل سپاه در جلسه غیرعلنی مجلس٬ درباره اعتراض‌های سراسری در ایران٬ گزارش دادند. اما نماینده ایذه در مجلس،‌ می‌گوید: «نمایندگان از این گزارشات سطحی، راضی نشدند».
  • دادستان عمومی و انقلاب تهران می‌گوید ۷۰ نفر از بازداشتی‌های اعتراضات با تکمیل تحقیقات و اخذ ضمانت «آزاد شده‌اند».
  • ده‌ها تشکل دانشجویی در نامه ای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، خواستار پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشتی و آزادی بی‌قید و شرط آنان شدند.
۰۵:۱۶ ۱۷.۱۰.۱۳۹۶

روز شنبه شانزدهم دی ماه به وقت آمریکا جمعی از اعضای سازمان همبستگی جمهوری‌خواهان ایران در برابر دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در واشینگتن، پایتخت آمریکا اجتماع کردند و پشتیبانی خود را از اعتراضات در شهرهای مختلف ایران ابراز داشتند.

تجمع شماری از حامیان اعتراضات ایران در برابر دفتر سازمان ملل در واشینگتن
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:04 0:00
لینک مستقیم

۲۳:۲۳ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز شنبه به نقل از محمدقاسم میری، جانشین فرمانده انتظامی شهر بروجرد، گفت: «لیدرها و عوامل نقش‌آفرین اغتشاشات بروجرد که قصد ایجاد انفجار و تخریب را داشتند، دستگیر شدند.»

آقای میری درباره تعداد و هویت این افراد هیچ توضیحی نداده و فقط گفته است که آنها «توسط معاندین ساماندهی شده بودند».

۲۳:۱۹ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، ضمن تاکید بر این که بازداشت دانشجویان در «خارج از دانشگاه» اتفاق افتاده گفت: «در بعضی از رسانه‌ها عنوان شده که دانشجویان در داخل دانشگاه دستگیر شدند که این موضوع را تکذیب می‌کنم و حتی یک مورد بازداشت در داخل دانشگاه هم نداشتیم.»

وی با بیان این که بالای ده نفر همچنان در بازداشت به سر می‌برند، گفت: «تا جایی که اطلاع دارم هشت نفر از دانشجویان آزاد شدند، ولی آمار متغیر است.»

۲۳:۱۶ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

یک عضو شورای شهر شیراز روز شنبه به ایلنا گفت که «شنیده‌ها حاکی از آن است که هشت نفر از دانشجویان شیراز در بازداشت هستند که اسامی شش نفر از آنها برای ما مشخص است».

مهدی حاجتی، این عضو شورای شهر شیراز، همچنین ادعا کرده است که از این دانشجویان «در دو سه مورد» عکس‌هایی موجود است که آنها را «دست‌به‌سنگ در حال تخریب اماکن عمومی» نشان می‌دهد.

به گفته آقای حاجتی، دانشجویان مذکور «اتهام خود را پذیرفته‌اند» و به دلیل وجود این مدارک «طبیعتا آزادی این افراد پروسه سخت‌تری خواهد داشت».

او با این حال گفت: «دوستان اصلاح‌طلب و مقامات دانشگاهی و استانداری به شدت پیگیر آزادی این دانشجویان هستند.»

۲۳:۱۲ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز شنبه به نقل از فرمانده سپاه حضرت محمد تهران بزرگ از آغاز به کار عن‌قریب گشت‌ نیروهای بسیجی در محله‌های شهر خبر داد.

محمدرضا یزدی از این طرح به عنوان طرح «گشت‌های محله‌محور بسیج» یاد کرده و هدف از این اقدام تازه را «تامین امنیت شهر و شهروندان» عنوان کرده است.

این فرمانده سپاه همچنین گفته است که «در حال حاضر ایست و بازرسی‌‌های بسیج تقریبا به صفر رسیده است».

۲۲:۳۷ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

صدها نفر در آلمان به نشانه همبستگی با اعتراض‌ها و اعلام حمایت از تظاهرات مردم در ایران، روز شنبه در دو شهر برلین و هامبورگ تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، حدود ۱۳۰۰ نفر در دروازه براندنبورگ، در پایتخت آلمان، گرد هم آمدند و شعارهایی علیه رهبر جمهوری اسلامی و رئیس جمهوری ایران سر دادند.

۲۲:۳۵ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

پلیس هلند اعلام کرد که در پی حمله به ساختمان سفارت ایران در شهر لاهه و ورود مهاجمان به این ساختمان هشت نفر بازداشت شده‌اند.

بنا بر اعلام پلیس هلند، اتهام افراد بازداشتی ایجاد بلوا، اخلال در نظم عمومی، آتش‌افروزی و ورود غیرمجاز است.

۲۱:۵۰ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی، روز پنج‌شنبه هفته گذشته قطعنامه‌ای را به اتفاق سه سناتور دیگر در صحن سنای ایالات متحده ارائه کرد که در آن بر «حمایت از حقوق ملت ایران» برای آن که صدای خود را به گوش جهانیان برسانند و «محکومیت حکومت جمهوری اسلامی به دلیل سابقه طولانی‌اش در نقض حقوق بشر» تاکید شده است.

سه سناتور دیگر عبارتند از باب کورکر، هم‌حزبی آقای روبیو، و بن کاردین و باب منندز، هر دو از حزب دموکرات آمریکا.

در این قطعنامه همچنین از دولت آمریکا خواسته شده است که در راه تشکیل جلسات اضطراری در سازمان ملل برای محکومیت نقض حقوق بشر به دست حکومت ایران تلاش کند.

در همین زمینه روز جمعه گذشته جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مقر این سازمان در نیویورک تشکیل شد.

۲۰:۴۵ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز شنبه درباره خاستگاه اعتراضات یک هفته گذشته در ایران چنین اظهار نظر کرد که «شروع این حادثه از دو سال قبل کلید خورد و از وقتی بود که مسئول امنیت عربستان در پاریس به دیدار اعضای منافقین [مجاهدین خلق] رفت و تاکنون دو تا سه جلسه در این زمینه برگزار شده است».

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی به نقل از آقای رضایی، سرمنشاء اعتراضات تازه در ایران نشستی بوده است که چندی پیش در شهر اربیل کردستان برگزار شد: «چند ماه پیش در اربیل یک نشستی با حضور مایکل دی‌آندرا، مدیر اتاق عملیات ضدایران سازمان سیا، رئیس دفتر قصی صدام، پسر صدام، هانی طلفاح، برادر زن صدام، نمایندگانی از گروه بارزانی، منافقین و عربستان حضور داشتند و در آن تاریخ عملیات را تعیین کردند.»

پیشتر هم چند مقام دیگر جمهوری اسلامی از جمله رهبر و دبیر شورای عالی امنیت ملی از «دشمنان» و عربستان سعودی به عنوان «طراح» اعتراضات اخیر نام برده بودند.

۲۰:۳۲ ۱۶.۱۰.۱۳۹۶

وب‌سایت زیتون روز شنبه بیانیه جمعی از اعضای نهضت آزادی ایران را منتشر کرد که در آن آمده است:‌ «وقت آن رسیده است که قانون اساسی با ارزیابی نقاط قوت و ضعف آن در جهت توزیع عادلانه قدرت و ثروت و تضمین حقوق و آزادی‌ها و امنیت آحاد ملت اصلاح و اجرای آنها تضمین گردد.»

در این بیانیه همچنین آمده است: «مهم‌تر از مسائل اقتصادی موجود، عامل سیاسی پیدایش بحران‌های اقتصادی کنونی است؛ تمرکز مطلق قدرت سیاسی غیر جوابگو و سیاست نظارت استصوابی و برخورد خودی و غیر خودی... موجب نا امنی برای سرمایه‌گذاری و همچنین مهاجرت سیل‌آسای جوانان و اندیشمندان... از کشور گردیده و جامعه را از توانمندی‌ها و قابلیت‌های علمی، اقتصادی و معنوی آنان محروم کرده است.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG