صادق زیباکلام در تلگرام خود در واکنش به اظهارات اخیر علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، نامهای منتشر کرده و در بخشی از آن گفته است:
ایکاش برای یکبار هم که شده بود، بجای متوسل شدن به شهر فرنگ و پادشاه جنها و پناهبردن به توهمات توطئه و فرضیههای داییجانناپلئونی، از برج عاج خود فرود میآمدید و از مردمی که از سیاستهای شما به جان آمدهاند، میپرسیدید دردتان چیست؟
اگر بجای تهدید و ارعاب و نشان دادن قدرت، حاضر میشدید به دردشان گوش بدهید متوجه میشدید اکثرا جوانان دهه هفتادی هستند که سالهاست بیکارند؛ نه گذشته تابناکی داشتهاند و نه امیدی به آینده. بیست و چند ساله و سی و چند سالههایی هستند که سالهاست لیسانس و فوقلیسانس گرفتهاند اما همچنان بر سر سفره پدر و مادر نشستهاند. سرخورده از اصولگرایان و شریعتمداریشان، ناامید از اصلاحطلبان و لیبرالیسمشان و منزجر از روحانی و وعدههای توخالیاش. دستکم عدالتشان از من و شما خیلی بیشتر است، چرا که نسبت به همه ما به یک اندازه بیاعتمادند و متنفر.
رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران، در حساب کاربری خود در توئیتر نوشته است: جان باختن شماری از دلیرترین مردان و زنان وطن در اعتراضات سراسری و بازداشت عده زیادی دیگر، مردم ایران را در ادامه راهشان مصممتر میکند. از نیروهای نظامی و انتظامی میخواهم که همین امروز حساب خود را از مستبدان سرکوبگر جدا کنند و به صفوف ملت بپیوندند.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز چهارشنبه، ۱۳ دیماه، در گزارشی خبر داد که در پی اعتراضات اخیر در ایران که همچنان ادامه دارد عدهای از مردم سپردههای خود در بانکها را خارج کردهاند.
احمد وفادار، عضو هیئت امنای صنف طلا و جواهر ایران، در مورد افزایش نرخ ارز و سکه طی روزهای گذشته گفت که این اعتراضات «باعث شد تا برخی از مردم اقدام به خروج سپردههای خود از بانکها و خرید دلار و سکه کنند».
به گفته آقای وفادار، «به دلیل این که مردم پولهایخود را از بانکهای خصوصی خارج میکنند و بیشتر به سمت خرید سکه و دلار روی آوردهاند، قیمت طلا و دلار در روزهای اخیر بالا رفته است.»
دفتر سیاسی حزب اعتماد ملی در بیانیهای که روز چهارشنبه، ۱۳ دیماه، منتشر شد تاکید کرد که «صاحبان قدرت باید بپذیرند که انتقاد و اعتراض مسالمتآمیز حق مردم است».
به گزارش ایسنا، در این بیانیه آمده است: «صاحبان قدرت، از صدر تا ذیل، باید بدانند که مسئولیت ایجاد شرایط موجود کشور بر عهده آنهاست و همگی باید پاسخگو باشند، نه افراد و نهادهای خاص، شرایط کنونی نتیجه مدیریت آنان طی سه دهه گذشته است.»
حزب اعتماد ملی ایران در بیانیه خود همچنین هشدار داده است که «صاحبان قدرت بدانند که برخورد خشونتآمیز با مردم معترض پیامدهای ناگوارتری را به همراه خواهد داشت.»
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی درباره معترضان کمسنوسال به نقل از مقامهایی که نخواستهاند نامشان فاش شود وعده داد که دانشآموزان و افراد زیر ۲۰ سال که در جریان اعتراضات دستگیر شدهاند «تا روز پنجشنبه»، ۱۴ دیماه، آزاد شوند.
در میان قربانیان این اعتراضات که آمار ۲۱ تن برای آن اعلام شده دو دانشآموز از جمله یک دانشآموز ۱۳ ساله اهل خمینیشهر نیز بوده است.
بنا بر گزارشها، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه با همتای ایرانیاش، حسن روحانی دربارهٔ اتفاقات اخیر در ایران تماس تلفنی داشتهاند.
به نوشته جروزالمپست، منابعی در دفتر آقای اردوغان گفتهاند که روحانی در این گفتوگوی تلفنی به اردوغان گفته است که امیدوار است اعتراضات در ایران «طی چند روز» به پایان برسد.
آقای اردوغان هم در این تماس تلفنی گفته است که موضع روحانی مبنی بر اینکه معترضان نباید قانون را نقض کنند «موضع مناسبی» است.
نماینده خمینیشهر در مجلس، از کشته شدن یک نفر در این شهر خبر داد که با این حساب، شمار کشتهشدگان اعتراضات اخیر در ایران به ۲۲ نفر افزایش پیدا میکند.
به گزارش خبرگزاری «خانه ملت»، محمدجواد ابطحی گفت: «در جریان اعتراضات غیرقانونی که چند روز گذشته در خمینیشهر شکل گرفت فردی مورد اصابت گلوله یک تفنگ ساچمه قرار گرفت که منجر به فوت وی شد اما ضارب مشخص نیست.»
شاهدان عینی در تبریز در تماس با رادیو فردا از حضور سنگین نیروهای انتظامی در این شهر و فضای متشنج در نقاط مختلف تبریز خبر میدهند. به گفته این شاهدان، دهها نفر در این شهر بازداشت شدهاند اما اعتراضات روز چهارشنبه نیز ادامه یافته است.
به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا رزمحسینی ، استاندار کرمان روز چهارشنبه از دستگیری «تعداد محدودی در تجمعات اخیر» این شهر خبر داد.
او گفت که این افراد «در پشت صحنه برای شبکههای معاند نظام خوراک تهیه میکردند و یا لیدر و محرک آشوبهای اخیر بودهاند.»