دهها نویسنده، موسیقیدان، فیلمساز، محقق و هنرمند ایرانی ضمن حمایت از خواستهای مدنی، اجتماعی و اقتصادی مردم خواستههای معترضان روزهای اخیر را «بهحق» خوانده و «هر نوع سرکوب از جانب حکومت مستبد جمهوری اسلامی، خصوصا توسل به خشونت را شدیدا محکوم» کردند.
به گفته ۵۹ نویسنده این بیانیه، حكومت ایران نه تنها به قطع اينترنت، خطوط تلفن و برقراری «وضعيتی مشابه حكومت نظامی متوسل شده است»، بلكه «عده زیادی از معترضين به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته، بازداشت و دهها نفر کشته شدهاند».
این هنرمندان تاکید کردند که «در کنار مردم ایران ایستادهایم».
سعید شنبهزاده، آرش سبحانی، رضا خندان مهابادی، پرستو فروهر، شاهین نجفی، فاطمه اختصاری، هوشنگ اسدی، نوشابه امیری، آسیه امینی، سعید اویسی، آتوسا فرهمند، شاهرخ مشکینقلم، کامران ملکمطیعی، حسین نوشآذر و مانا نیستانی از جمله امضاکنندگان این نامهاند.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، به نقل از محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی، وعده داد که «شخصا این موضوع را تا رسیدن به نتیجه مطلوب دنبال میکنم».
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت هفتتپه در بیانیه مشترکی با اشاره به این که «همه کارگران و مردم محروم بیعدالتیهای گسترده» را تجربه کردهاند، خواستار عدم اِعمال خشونت در پاسخ به اعتراضهای جاری در ایران شدند.
در همین حال کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری هم در بیانیهای با اشاره به «سرکوب تظاهرات در ایران همراه با کشته شدن بیش از ۲۰ تن و بازداشت صدها تن» گفت که این امر باعث نخواهد شد که «نارضایتی اجتماعی و اقتصادی» در کشور برطرف شود.
پس از آن که خبرگزاری فرانسه از جلسهای پشت درهای بسته در سازمان ملل پیش از جلسه شورای امنیت خبر داد، خبرگزاری آلمان در گزارشی آن را نشانهای دانست از این که ممکن است جلسه شورای امنیت اصلا برگزار نشود.
در همین زمینه پیشتر در روز پنجشنبه خانم نیکی هیلی، نماینده آمریکا در این سازمان، هر کشوری را که «سعی کند جلو بحث [درباره اعتراضات ایران] در شورای امنیت را بگیرد» به حکومت جمهوری اسلامی تشبیه کرده بود که «از مردم خودش فرصت شنیده شدن صدایشان را میگیرد».
طبق گزارشها، روسیه خواستار جلسه پشت درهای بسته شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس از مقر سازمان ملل در نیویورک از آغاز جلسه اضطراری شورای امنیت درباره اعتراضات اخیر ایران خبر میدهد.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود از مقر سازمان ملل میگوید که نیکی هیلی، نماینده آمریکا، در جلسه شورای امنیت درباره ایران به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داده است که جهانیان آنها را زیر نظر دارند.
خانم هیلی به مقامات جمهوری اسلامی گفت: «جهان اعمال شما را زیر نظر دارد.»
نیکی هیلی همچنین در نشست شورای امنیت تاکید کرد که آمریکا در رابطه با رخدادهای ایران ساکت نخواهد ماند. وی گفت: «اکنون مردم ایران از حقیقت آگاهند و ما نیز از حقیقت آگاهیم. آنها تلاش میکنند که به خواستههای خود برسند. هیچ چیزی نمیتواند مانع آمریکاییها شود تا کنار آنها بایستند و با انها اعلام همبستگی کنند.»
گزارش ها حاکی است که واسیلی نبنزیا ، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد از طرح موضوع اعتراضات در ایران در جلسه شورای امنیت انتقاد کرده است.
واسیلی نبنزیا آمریکا را متهم کرده است که باعث سلب توجه شورای امنیت به مسایل اساسی می شود.
وی تاکید کرده است: شما به جای آن که انرژی شورای امنیت را صرف توجه به بحران های اساسی مانند؛ وضعیت در افغانستان، سوریه، لیبی، عراق ، یمن، کره شمالی و قاره افریقا بکنید، دارید دخالت در امور داخلی یک کشور را پیشنهاد می کنید.
سفیر روسیه همچنین گفته است: واضح است که ما متاسفیم از این که انسان ها جانشان را در این تظاهرات از دست دادند، تظاهرات هایی که مسالمت آمیز نبودند. اما اجازه بدهید ایران خودش، مسایلش را حل و فصل کند ؛ یعنی همان کاری که الان دارد انجام می دهد.
تصاویر از منتشر از بازی بازی تراکتورسازی و استقلال در تبریز نیز نشان می دهد که تماشاگران شعار «مردم آذربایجان ذلت نمیپذیرد» سر داده اند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در واکنش به نشست شورای امنیت درباره اعتراضات در ایران گفته است، این شورا تلاش آمریکا را ناکام گذاشت.
وزیر امور خارجه ایران در حساب کاربری توییتر خود نوشته است: شورای امنیت سازمان ملل متحد تلاش آمریکا برای منحرف کردن این شورا از وظایفش را ناکام گذاشت. اکثر (اعضای شورای امنیت) بر ضروت اجرای کامل توافق «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) و خودداری از مداخله در امور داخلی دیگر (کشورها) تاکید کردند. یک اشتباه دیگر سیاست خارجی دولت ترامپ.