یک عضو شورای شهر شیراز روز شنبه به ایلنا گفت که «شنیدهها حاکی از آن است که هشت نفر از دانشجویان شیراز در بازداشت هستند که اسامی شش نفر از آنها برای ما مشخص است».
مهدی حاجتی، این عضو شورای شهر شیراز، همچنین ادعا کرده است که از این دانشجویان «در دو سه مورد» عکسهایی موجود است که آنها را «دستبهسنگ در حال تخریب اماکن عمومی» نشان میدهد.
به گفته آقای حاجتی، دانشجویان مذکور «اتهام خود را پذیرفتهاند» و به دلیل وجود این مدارک «طبیعتا آزادی این افراد پروسه سختتری خواهد داشت».
او با این حال گفت: «دوستان اصلاحطلب و مقامات دانشگاهی و استانداری به شدت پیگیر آزادی این دانشجویان هستند.»
مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، در گفتوگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، ضمن تاکید بر این که بازداشت دانشجویان در «خارج از دانشگاه» اتفاق افتاده گفت: «در بعضی از رسانهها عنوان شده که دانشجویان در داخل دانشگاه دستگیر شدند که این موضوع را تکذیب میکنم و حتی یک مورد بازداشت در داخل دانشگاه هم نداشتیم.»
وی با بیان این که بالای ده نفر همچنان در بازداشت به سر میبرند، گفت: «تا جایی که اطلاع دارم هشت نفر از دانشجویان آزاد شدند، ولی آمار متغیر است.»
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز شنبه به نقل از محمدقاسم میری، جانشین فرمانده انتظامی شهر بروجرد، گفت: «لیدرها و عوامل نقشآفرین اغتشاشات بروجرد که قصد ایجاد انفجار و تخریب را داشتند، دستگیر شدند.»
آقای میری درباره تعداد و هویت این افراد هیچ توضیحی نداده و فقط گفته است که آنها «توسط معاندین ساماندهی شده بودند».
روز شنبه شانزدهم دی ماه به وقت آمریکا جمعی از اعضای سازمان همبستگی جمهوریخواهان ایران در برابر دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در واشینگتن، پایتخت آمریکا اجتماع کردند و پشتیبانی خود را از اعتراضات در شهرهای مختلف ایران ابراز داشتند.
سناتور بن کاردن، عضو ارشد حزب دمکرات آمریکا، از حق شهروندان ایران در انجام اعتراضات مسالمتآمیز حمایت کرده و از تلاشها برای تصویب تحریمهای حقوق بشری علیه مقامها و نهادهای حکومتی ایران خبر دادهاست.
سناتور کاردن در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «صدای آمریکا» تاکید کرده اعتراضات یک مسئله داخلی است ولی در عینحال افزوده که شهروندان «باید بتوانند حرفشان را بدون ترس و واهمه، بزنند» در حالیکه در ایران اینطور نیست. او میگوید «همه ما باید به شجاعت مردم ایران افتخار کنیم».
بن کاردن میگوید «بنابر این حق داریم که به خاطر موارد نقض حقوق بشر، تحریمهایی علیه ایران تصویب کنیم». او میگوید ایالات متحده پیشتر نیز تحریمهایی را علیه نقض حقوق بشر در ایران به اجرا گذاشته و اکنون نیز میتواند آنها را شدیدتر کند.
بنا بر گزارشها از ایران قرار است صبح امروز، یکشنبه ۱۷ دی ماه، «جلسهای مشورتی» میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزیران کشور و اطلاعات و نیز دبیر شورای عالی امنیت، در پیوند با اعتراضات گسترده اخیر، برگزار شود.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا برگزاری این نشست را تائید کردهاست.
نماینده مجلس در «کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه» تاکید کرده حکومت ایران قصد فیلترینگ کامل پیامرسان تلگرام را ندارد. محمد کاظمی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، گفتهاست: با توجه به وجود مشاغل در فضای مجازی بهخصوص تلگرام و کسب درآمد باید در ادامه فیلترینگ تلگرام منافع تمامی مردم حفظ شود به همین دلیل به دلیل آرام شدن فضای کشور مخالف ادامه فیلترینگ هستم.
سازمانهای بینالمللی ناظر بر آزادی بیان و حقوق بشر، دولت ایران را متهم کردهاند با فیلترینگ گسترده فضای مجازی، به نقض آزادیهای بنیادین، ازجمله آزادی اطلاعرسانی، اقدام کردهاست.
شبکه تلویزیونی دولتی کانادا از وقوع کشمکشهایی در جریان تجمعات مربوط به اعتراضات ایران، در ونکوور، گزارشی منتشر کردهاست. به گفته شبکه «سیتیوی» این کشمکش در روز شنبه (به وقت کانادا) رخ دادهاست؛ «در جریان شعارهای حمایتی از آزادی در ایران، میان تظاهرکنندگان بر سر دستیابی به این آرمان اختلاف نظر وجود داشت». در ویدئوی منتشرشده از سوی این شبکه دیده میشود که یکی از حاضران به فرد دیگری حمله میکند.
همزمان با جلسه غیرعلنی مجلس درباره تجمع های اخیر در ایران، شورای شهر تهران «طرح دوفوریتی انتخاب یک مکان برای اعتراضات عمومی» را تصویب کرد.
به گزارش وبسایت شورا آنلاین، شورای شهر تهران روز یکشنبه ۱۷ دی، با ۱۰ رای موافق و پنج رای مخالف، طرح دوفوریتی انتخاب یک مکان برای اعتراضات عمومی را تصویب کرد.
احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، ضمن موافقت با این طرح اعلام کرد که شهرداری تهران باید با مشارکت «دستگاههای ذیربط»، اقدام به تعیین یک مکان برای برگزاری تجمعها کند. اما نگفت که کدام دستگاهها باید مشارکت داشته باشند.
در این میان، در صورت تعیین مکانی از سوی شهرداری تهران برای برگزاری تجمعات، باز هم وزارت کشور باید مجوز برگزاری تجمع را صادر کند.
اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میگوید: «تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آنکه مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است».