استاندار اصفهان روز یکشنبه در گفتوگویی با سایت اعتماد آنلاین با خودداری از اعلام شمار بازداشتشدگان در این استان گفته است که مجاز به اعلام این موضوع نیست.
محسن مهرعلیزاده مدعی شده که «نمیشود همه رازها را بگوییم... وقتی رد پای فلان گروه را پیدا کردیم نمیتوانیم مسئله را باز کنیم. یک مسائلی هست که به امنیت مردم برمیگردد...»
استان اصفهان یکی از مناطقی است که به اذعان فرماندهکل سپاه، این نیروی نظامی امنیتی برای برخورد با معترضان وارد عمل شده است و برخورد نیروهای امنیتی با معترضان چندین کشته بر جا گذاشته است.
در مورد بازداشتشدگان در استان اصفهان، تنها تلویزیون محلی این استان از بازداشت ۱۰۰ تن در جریان تجمعهای اعتراضی دوشنبه گذشته خبر داده است.
وزیر خارجه آلمان گفته است که اتحادیه اروپا از محمدجواد ظریف برای صحبت در مورد اعتراضهای اخیر در ایران دعوت خواهد کرد.
زیگمار گابریل به شبکه زد.دی.اف آلمان گفته است که به همراه رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا توافق کردهایم که از محمدجواد ظریف توافق برای گفتوگو دعوت شود و اگر ممکن باشد این کار هفته آینده انجام شود.
با آغاز اعتراضها سراسری در ایران و برخورد نیروهای امنیتی با معترضان، آلمان از این خواسته بود که حق اعتراض مردم را محترم بشمارد و اتحادیه اروپا نیز تأکید کرده بود که حق تظاهرات مسالمتآمیز در ایران باید تضمین شود.
کاخ سفید آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده روز شنبه با امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه تلفنی گفتوگو کرده است.
بر اساس اعلام کاخ سفید، علاوه بر آنکه در این گفتوگو آقای ترامپ همتای فرانسویاش را در جریان تازهترین تحولات مرتبط با شبهجزیره کره قرار داده است، دو طرف در مورد اعتراضها در ایران نیز صحبت کردهاند.
در مورد ایران این بیانیه میگوید که رهبران دو کشور بر این موضوع توافق داشتند که تظاهرات گسترده در ایران نشانهای از ناکامی رژیم ایران در تأمین نیازهای مردم خویش است چرا که ثروت کشور را برای تأمین مالی تروریسم و ستیزهجویی در خارج از کشور صرف میکند.
کاخ سفید آمریکا میگوید رئیسجمهوری آن کشور و همتای فرانسوی او اخیرا در مورد اعتراضات ایران تلفنی گفتوگو کردهاند.
آنطور که کاخ سفید گفته امانوئل مکرون و دونالد ترامپ «همعقیده هستند که اعتراضات گسترده در ایران نشانه شکست حکومت ایران در برآورده کردن نیازهای شهروندان خود است؛ در حالیکه به جای آن، ثروت کشور را خرج تروریسم و اقدامات نظامی در خارج از کشور میکند».
طیبه سیاوشی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری ایلنا گفته است «در ارزیابی حوادث روزهای گذشته آنچه مورد بحث است کاهش انسجام ملی و اعتماد عمومی است».
خانم سیاوشی میگوید «مهمترین مسئله که دولتمردان باید در نظر بگیرند این است که مطالبات مردم در چندسال اخیر راه خروجی نداشته است و مردم بهطور عموم نمیدانند از چه طریق و چگونه مطالبات را طرح کنند. در حوادث اخیر دیدیم که اعتراض مردم به بدترین شکل ممکن به خیابانها کشیده شد و عدهای هم از این فرصت سواستفاده کردند».
اعتراضات ایران دستکم ۲۱ کشته برجای گذاشته است. شماری از مقامهای ارشد ایران، کشورهای خارجی از جمله آمریکا را به دستداشتن در اعتراضات متهم کردهاند؛ مقامهای ایالات متحده این اتهامها را رد کرده و میگویند اعتراضات بهدلیل نارضایتیهای شهروندان از حکومت و نحوه اداره کشور، و نیز هزینهکردن ثروت داخلی، در اقدامات نظامی و «حمایت از تروریسم» در خارج است.
محمدجواد ابطحی، نماینده خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی، میگوید «بنابر آمار رسمی در مجموع چهار نفر در خمینی شهر و یک نفر نیز در شاهینشهر کشته شدند». آقای ابطحی که عضو «جبهه پایداری» است میگوید «در واقع تعدادی از مردم معترض و بیگناه در جریان این اعتراضها کشته شدند».
پیش از این روزنامه ایران به نقل از وزیر آموزش و پرورش به کشته شدن دو دانش آموز به نامهای آرمین و شایان اشاره کرده و نوشته بود: «یکی از دانشآموزان آرمین صادقی ۱۳ ساله بود که در خمینیشهر به ضرب گلوله کشته شد».
شماری از ایرانیان مقیم لندن روز یکشنبه در حمایت از تجمعات اعتراضی در ایران در برابر سفارت جمهوری اسلامی تجمع کردند.
وزیر خارجه آلمان میگوید اتحادیه اروپا قصد دارد وزیر خارجه ایران را برای گفتوگو در مورد اعتراضات گسترده اخیر در ایران، دعوت کند. زیگمار گابریل میگوید این تصمیم در پی رایزنیها با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گرفته شدهاست.
طیبه سیاوشی و محمود صادقی، دو نماینده مجلس،خبر «خودکشی» و جان باختن سینا قنبری،یکی از بازداشت شدگان در زندان اوین را تایید کردند.
پیشتر کمیته پیگیری بازداشتهای دی ۹۶، از درگذشت سینا قنبری در زندان اوین خبر داده بود.
نیمروز شنبه، سازمان مجاهدین خلق تظاهراتی در برابر کاخ سفید واشینگتن برپا کرد که بگفته برگزارکنندگان، تعدادی از اعضای این سازمان، از سایر ایالتهای آمریکا نیز شرکت داشتند.
در این تظاهرات که حدود دو ساعت در هوای بسیار سرد و یخبندان واشینگتن برپا شد، پیام پشتیبانی مریم رجوی رهبر این سازمان در پشتیبانی از تظاهرات مسالمت آمیز مردم در شهرهای گوناگون ایران پخش شد و دو تن از قانونگزاران پیشین و کنونی آمریکا نیز سخنرانی کردند.
نیویت گینگریچ رئیس اسبق مجلس نمایندگان آمریکا در سخنان خود ضمن ستایش از اراده ایرانیان برای بیان خواستهای برحق خود گفت: پیروزی در این رستاخیز اگرچه دشوار ولی بیتردید دست یافتنی است. او نسبت به پیروزی ملت ایران در تلاش کنونی برای برخورداری از حقوق خود ابراز اطمینان کرد.
سخنران دیگر تام گرت جونیور عضو کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان بود که در سخنان خود ضمن تمجید از خیزش ایرانیان برای تامین حقوق مشروع و مسلم خود گفت: ما هنگامی که از ایران سخن می گوییم، منظور نه ملت این کشور بلکه رژیمی است که به کشتار ملت شایسته ایران دست می یازد.
این عضو قوه قانونگزاری آمریکا افزود که اکنون، سال ۱۹۸۸ (سال جنبش دانشجویان ایران) و یا ۲۰۰۹ میلادی (سال جنبش سبز) نیست؛ اکنون سال ۲۰۱۸ است و آینده و سرنوشت مردم ایران، مورد معامله سودجویانی قرار نخواهد گرفت که منافع خود را بر انسانیت ترجیح می دهند.
این عضو مجلس نمایندگان آمریکا نیز بر همبستگی آمریکا با مردم بپاخاسته ایران تاکید کرد.
طی دو هفته اخیر این دومین تظاهرات سازمان مجاهدین خلق در برابر کاخ سفید واشینگتن بود.