لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۵

جزایری: هر گونه مذاکره موشکی مشروط به «نابودی» زرادخانه هسته‌ای و موشکی غرب است


مسعود جزایری می‌گوید محدودسازی برنامه موشکی ایران «آرزویی دست نیافتی» است.
مسعود جزایری می‌گوید محدودسازی برنامه موشکی ایران «آرزویی دست نیافتی» است.

سخنگوی ستاد نیروهای مسلح ایران شرط مذاکره درباره برنامه موشکی جمهوری اسلامی را «نابودی سلاح‌های هسته‌ای و موشک‌های برد بلند آمریکا و اروپا» اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مسعود جزایری روز شنبه ۱۲ اسفند، گفته‌های مقام‌های آمریکایی و اروپایی درباره محدودسازی برنامه موشکی ایران را «آرزوهای دست نیافتنی» توصیف کرد و همچنین مدعی شد که این گفته‌ها «ناشی از ناکامی‌ها و شکست‌های منطقه‌ای آنها» است.

مقام‌های جمهوری اسلامی تا کنون همواره برنامه موشکی ایران را «دفاعی و بازدارنده» توصیف کرده و در عین حال گفت‌وگو بر سر آن را در هر شرایطی خط قرمز کشور اعلام کرده‌اند.

آمریکا به‌ویژه از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، از معترضان به آزمایش‌های موشکی ایران است و آقای ترامپ برنامه موشک‌های دوربرد و برنامه تسلیحات اتمی ایران را «جدانشدنی» خوانده و شروطی را برای ادامه همراهی با توافق هسته‌ای تعیین کرده از جمله آنها محدودیت در برنامه موشک‌های دوربرد جمهوری اسلامی است.

پس از تعیین این شروط از سوی رئیس‌جمهور آمریکا، متحدان اروپایی ایالات متحده به رغم تأکید بر پایبندی کشورهای خود به برجام، گفته‌اند که در نگرانی‌های آمریکا در مورد برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای شریکند و تمایل خود به گفت‌وگو در زمینه موشکی را رد نکرده‌اند.

در این میان خبرگزاری رویترز، روز یکشنبه ۲۹ بهمن، با دستیابی به یکی از مکاتبات داخلی وزارت خارجه آمریکا و نیز به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه این کشور، گزارش داده بود که واشینگتن در ارتباط با ایران نقشه راهی را برای متحدان کلیدی خود در اروپا؛‌ بریتانیا، فرانسه و آلمان، طراحی کرده است.

بر اساس این مکاتبات، آمریکا خواستار پیگیری کشورهای اروپایی برای یافتن توافقی تکمیلی با ایران شده که موضوع موشک‌های دوربرد و فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی پس از ۱۰ سال تعیین‌شده در توافق اتمی وین را در بر گیرد.

با این حال بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز دوشنبه هفتم اسفند، گزارش‌ها درباره مذاکره کشورهای اروپایی با جمهوری اسلامی درباره سیاست‌های منطقه‌ای «به درخواست آمریکا» را رد کرده و گفته بود که «مذاکره‌ای با دیگر کشورها در مورد سیاست‌های منطقه‌ای خود نداریم».

قرار است روز دوشنبه ژان‌ـ‌ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، به تهران سفر کند و او تأکید کرده که در مذاکرات خود با مقام‌های جمهوری اسلامی نگرانی کشورش در مورد موشک‌های بالیستیک ایران را مطرح خواهد کرد.

وزیر خارجه فرانسه روز سه‌شنبه هشتم اسفندماه تأکید کرده بود که کشورش به اجرای توافق اتمی با ایران متعهد است، اما از فعالیت‌های موشکی ایران نگرانی دارد.

در واکنش به این سخنان، اما علی‌اکبر ولایتی مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین‌الملل، روز شنبه گفت که «هیچ کشوری نمی‌تواند برای ما تعیین تکلیف کند. فرانسه هم بی‌جهت ادعایی نکند که از عهده آن بر نمی‌آید».

ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، نیز ۲۸ بهمن امسال، بعد از دیدار با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، در روز شنبه ۲۸ بهمن، بر تعهد دو کشور برای حفظ برجام تأکید کرده و گفته بود که این دو کشور همانند آمریکا نگران فعالیت‌های «بی‌ثبات‌کننده» ایران در خاورمیانه هستند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری مهر و رادیوفردا؛ ا.م./م.ا.
XS
SM
MD
LG