نگرانی عفو بینالملل از وضعیت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان
رها بحرینی، پژوهشگر امور ایران در سازمان عفو بینالملل، با انتقاد از بازداشت دوباره اسماعیل بخشی و سپیده قلیان گفت که مقامهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در تلاش هستند تا با ایجاد فضای رعب و وحشت، مانع فعالیتهای به حق کارگران شوند.
آقای بخشی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفتتپه، و خانم قلیان، فعال مدنی، روز یکشنبه به دست ماموران امنیتی در منازل خود در دزفول بازداشت شدند. بازداشت این دو پس از پخش برنامه «طراحی سوخته» در تلویزیون ایران انجام شد؛ برنامه ای که «اعترافات» آنها نیز در آن قرار داشت.
اما پس از پخش این برنامه، فرزانه زیلابی،وکیل اسماعیل بخشی، اعلام کرد که موکلش از تلویزیون و وزیر اطلاعات شکایت خواهد کرد.
خانم قلیان هم پخش «طراحی سوخته» را نیز گواه دیگری بر شکنجه شدنش در طول مدت بازداشت دانسته و گفته بود که این موضوع را جدیتر از قبل پیگیری خواهد کرد.
رها بحرینی در بخشی از گفتوگوی خود با رادیو فردا با انتقاد از پخش برنامه «طراحی سوخته» اعلام کرد که سازمان عفو بینالملل نگران وضعیت خانم قلیان و آقای بخشی است و افزود: آنها در خطر شکنجه و بدرفتاری بیشتر قرار دارند.
پژوهشگر امور ایران در عفو بینالملل گفت که این سازمان از مقامهای ایران می خواهد اسماعیل بخشی و سپیده قلیان را فورا آزاد کنند و بستری را فراهم آورند تا کارگران بتوانند مطالبات خود را در فضایی مسالمت آمیز مطرح کنند.
حق مسکن ۱۰۰ هزار تومانی کارگران در انتظار تصویب هیئت دولت
با تصویب اعضای شورای عالی کار، حق مسکن کارگران به ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافت. پیش از این، حق مسکن کارگران ۴۰ هزار تومان بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، مصوبه روز دوشنبه شورای عالی کار برای افزایش حق مسکن کارگران، در صورتی اجرا خواهد شد که هیئت وزیران آن را تصویب کند.
حق مسکن کارگران در سال ۹۳ از ۲۰ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان افزایش یافت که با تاخیر حدود دو ساله در هیئت دولت تصویب شد و از زمستان ۹۵ در فیش حقوقی مشمولان قانون کار اعمال شد.
در این حال، ابوالفضل فتحاللهی، رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، گفت: «امروز کارگران با هزینههای کمرشکن اجارهبها دستوپنجه نرم میکنند و اگر قبلا یک سوم حقوقشان را صرف اجارهبها میکردند امروز بیش از دوسوم آن را باید بابت اجاره خانه هزینه کنند».
در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران، یک میلیون و ۱۱۵ هزار تومان است.
ادامه بیاطلاعی از وضعیت سپیده و مهدی قلیان
با گذشت دو روز از بازداشت سپیده قلیان، فعال مدنی، و برادر او، مهدی قلیان، پدر آنها، گفت که اطلاعی از وضعیت آنها ندارد.
خدا رحم قلیان در گفت و گو با رادیو فردا اشاره کرد که به رغم پیگیریهایش، اطلاعی در مورد دلیل بازداشت و یا محل نگهداری فرزندانش به او داده نشده است.
او روز دوشنبه به رادیو فردا گفته بود که پسرش در تماسی تلفنی گفته است که از محل نگهداری اش خبر ندارد.
سپیده و مهدی قلیان صبح روز یکشنبه به دست ماموران امنیتی و قضایی در منزل خود در دزفول بازداشت شدند.
به گفته مقامهای قضایی، مهدی قلیان در پی مضروب کردن سه ماموری که برای بازداشت خواهرش مراجعه کرده بودند، بازداشت شد، اما خدا رحم قلیان به رادیو فردا گفت که تعداد ماموران دستکم ۱۰ تن بود که فرزندانش را کتک زدند.
سپیده قلیان پیش از این همراه با اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفتتپه، در جریان اعتصاب کارگران این شرکت در روز ۲۷ آبان بازداشت شده بود.
این دو پس از آزادی از شکنجه خود در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سخن گفتند با این همه، مقام های دولتی و قضایی با استناد به گزارش وزارت اطلاعات، شکنجه آقای بخشی را تکذیب کردند.
تجمع بازنشستگان در مقابل وزارت کار با شعار «شکنجه - مستند - دیگر اثر ندارد»
شماری از بازنشستگان روز سهشنبه در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، تجمعکنندگان به وضعیت بد معیشتی و بیمهای خود اعتراض داشتند و گفتند که اگر به بحران صندوقهای بازنشستگی رسیدگی نشود، اوضاع بدتر خواهد شد.
آنها خواستار توجه کمیسیون تلفیق بودجه مجلس به مطالباتی مانند ضرورت همسانسازی مستمریها، ارتقای خدمات بیمهای و بهبود صندوقها شدند.
همچنین گزارش شبکههای اجتماعی حاکی است که تجمعکنندگان در شعارهایی به پخش برنامه تلویزیونی «طراحی سوخته» از تلویزیون ایران که در آن اعترافات شماری از فعالان کارگری و مدنی به نمایش درآمد، اعتراض کردند و شعار دادند: «شکنجه مستند دیگر اثر ندارد».
آنها همچنین علیه سیاستهای اقتصادی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، شعار دادند.
در سالیان گذشته، تجمعهایی از سوی بازنشستگان در اعتراض به آنچه وضعیت بد معیشتی خود و بی توجهی دولت حسن روحانی نسبت به مطالبات شاننامیدهاند، برگزار شده است.
حزب اتحاد ملت: مسئله شکنجه بخشی و قلیان در یک فرایند قانونی و عادلانه رسیدگی نشده است
حزب اتحاد ملت ایران اسلامی روز سهشنبه در بیانیه ای با اشاره به بحث شکنجه که از سوی اسماعیل بخشی و سپیده قلیان و انکار آن از سوی مقامهای جمهوری اسلامی ایران نوشت: «مسئله شکنجه از طرف بازداشت شدگان در یک فرایند قانونی و عادلانه رسیدگی نشدهاست».
این حزب اصلاح طلب از حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، خواست به این موضوع، «ورود جدی داشته باشد و پس از روشن شدن حقیقت، افکار عمومی را نسبت به روند رسیدگی متقاعد کند».
این بیانیه از حسن روحانی خواسته است «در صورت لزوم به نهاد اطلاعاتی زیر مجموعه خود نسبت به رعایت هر چه بیشتر حقوق شهروندی تذکر بدهد و نیز اگر مأموری تخلف کردهاست، پیش چشم مردم محاکمه و مجازات شود».
حزب اتحاد ملت ایران اسلامی همچنین درباره برنامه تلویزیونی «طراحی سوخته» و پخش اعترافات اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و شمار دیگری از فعالان کارگری و مدنی نوشت: «فرایند بازداشت و بازجویی به اندازه کافی شفاف نبوده است و در زندان از افراد بازداشت شده اعتراف گرفته شده و فیلم این اعترافها پخش شده است».
آقای بخشی و خانم قلیان روز یکشنبه دوباره به دست ماموران امنیتی و قضایی بازداشت شدند. مقامهای جمهوری اسلامی ایران تاکنون دلیل بازداشت این دو را اعلام نکرده اند.
اسماعیل بخشی و سپیده قلیان روز ۲۷ آبان و در جریان اعتصاب و تجمعهای کارگران نیشکر هفتتپه بازداشت شدند. آنها پس از آزادی به قید وثیقه بحث شکنجه خود در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز را مطرح کردند.
شکنجه آقای بخشی از سوی مقامهای دولتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران تکذیب شده است.
سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه خواستار آزادی علی نجاتی، اسماعیل بخشی و سپیده قلیان شد
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه در بیانیهای، نمایش «طراحی سوخته» از تلویزیون را «تلاش مذبوحانه برای خاموش کردن صدای حقطلبی کارگران، زحمتکشان و فرودستان» دانست و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط علی نجاتی، اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و دیگر کارگران زندانی شد.
این تشکل کارگری با اشاره به پخش «اعترافات» اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگران نیشکر هفتتپه، علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، و همچنین سپیده قلیان نوشت که آقای بخشی و خانم قلیان «شرح شکنجههای خود در زندان برای گرفتن اعترافات دروغین را رسانهای و پیشاپیش، پخش چنین نمایشهای تلویزیونی (طراحی سوخته) را رسوا کرده بودند».
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه با اشاره به اعتراضهای کارگران این شرکت همراه با کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در اهواز، هپکو در اراک، معدن آق دره در استان آذربایجان غربی و دیگر اعتراضهای هر روزه کارگران، معلمان، پرستاران در سراسر کشور، خطاب به مقامهای جمهوری اسلامی ایران نوشت که این اعتراضها «توطئه» نیستند بلکه «صدای حقطلبی فرودستان کارد به استخوان رسیده است که با سناریو سازی در مورد آن و با خشونت، ضرب و شتم، بازداشت، شکنجه و زندان می خواهید آن را خاموش کنید».
انتقاد اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران در ایران از برنامه طراحی سوخته و بازداشت بخشی و قلیان
اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران در ایران در بیانیهای آنچه «نمایش مفتضحانه» برنامه تلویزیونی طراحی سوخته و «بازداشت وحشیانه» اسماعیل بخشی و سپیده قلیان نامید را به شدت محکوم کرد.
این گروه کارگری با اعلام اینکه «شکنجه زندانیان، اعترافگیری و نشان دادن فیلم اعترافات اجباری، بخشی دائمی از شیوه حکومتگری جمهوری اسلامی بوده است» افزود: «پخش نمایش طراحی سوخته، بخشی از تلاش رژیم برای سرکوب بیشتر و گستردهتر کارگران و فعالان کارگری و کنترل اعتراضهای رشد یابنده کارگری است».
اتحاد بینالمللی در حمایت از کارگران در ایران در بخش دیگری از بیانیهاش نوشت: «مقابله با پاپوشدوزی و پروندهسازی علیه کارگران فولاد اهواز، اعضای سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که در نمایش مفتضحانه طراحی سوخته کاملا مشهود است، وظیفه جنبش کارگری ایران و بینالمللی است».
سندیکای کارگران فلزکار مکانیک: جنبش کارگری رو به اعتلا است
سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران در بیانیه ای درباره برنامه تلویزیونی «طراحی سوخته» و بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان نوشت که دلیل این اقدامات آن است که جنبش کارگری «رو به اعتلاست» و میخواهند با «تهمتها، کوشندگانش را بی شخصیت» جلوه دهند.
این سندیکا با انتقاد از آنچه کوچکتر شدن سفرههای کارگران، ورشکستگی تامین اجتماعی، خصوصیسازی و سیاست های اقتصادی دولت نوشت: «قرار بود سطح معیشت مردم بهبود یابد، بیکاری و فقر از جامعه کنار زده شود و تامین اجتماعی و آزادی بیان و مطبوعات همه گیر شود».
اما به گفته سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران،«حاصل آن شد که کارگر شش ماه به شش ماه حقوق نگیرد و دم هم نزند ... گرسنه بماند ولی حق اعتراض نداشته باشد».
این تشکل کارگری در پایان بیانیه اش خواستار آزادی تمام کارگران بازداشتی و اجرای اصول ۲۶، ۲۷ و ۳۸ قانون اساسی مبنی بر آزادی ایجاد تشکلها، آزادی اجتماعات و منع شکنجه شد.
عیدی کارکنان دولت ۸۹۸ هزار و ۵۰۰ تومان خواهد بود
خبرگزاری ایسنا خبر داد که با توجه به مصوبه حقوق سال جاری، عیدی کارکنان ۸۹۸ هزار و ۵۰۰ تومان است که باید به تصویب هیئت دولت برسد.
بر اساس این گزارش، قرار است این مبلغ در صورت تصویب، در بهمن ماه به کارکنان دولت پرداخت شود.
به نوشته ایسنا، بر اساس برآوردهای ابتدایی، رقم عیدی کارکنان دولت ۹۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان پیشبینی شده بود.
دستمزد سال ۹۸ کارگران در جلسه روز دوشنبه شورای عالی کار بررسی میشود
خبرگزاری ایسنا خبر داد که قرار است مذاکرات مربوط به دستمزد کارگران برای سال آینده در دستور کار جلسه روز دوشنبه شورای عالی کار قرار گیرد.
سال گذشته در جریان مذاکرات مزدی، کار گروه مزد شورای عالی کار، هزینه معیشت خانوارهای کارگری را دو میلیون و ۴۸۰ هزار تومان تعیین کرد اما حداقل دستمزد ماهانه کارگران برای سال جاری یک میلیون و ۱۱۵ هزار تومان تعیین شد.
به گفته تشکلهای رسمی کارگری، در حال حاضر، حدود ۸۰ درصد از قدرت خرید خانوارهای کارگری نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.