لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۱۳

پاکستان: هند در صدد حمله‌ای دوباره است؛ هند تکذیب کرد


شاه محمود قرشی، وزیر خارجه پاکستان
شاه محمود قرشی، وزیر خارجه پاکستان

وزیر خارجه پاکستان می‌گوید «اطلاعات موثقی» نشان از آن دارد که هند در صدد حمله قریب‌الوقوع به این کشور است؛ در مقابل، هند با تکذیب این اظهارات، پاکستان را به دامن زدن به «هیستری جنگ» متهم کرد.

در حالی که تنش بین دو همسایه اتمی از چند ماه پیش و به‌ویژه پس از وقوع انفجاری انتحاری در کشمیر هند شدت یافته است، شاه محمود قرشی، وزیر خارجه پاکستان، روز یکشنبه ۱۸ فروردین گفت: بنابر اطلاعات موثقی که داریم، هند طرح و برنامه دیگری برای حمله دوباره به پاکستان دارد و «مطابق اطلاعات‌مان، این اقدام احتمالاً در فاصله ۱۶ تا ۲۰ آوریل انجام خواهد شد».

وزیر خارجه پاکستان که در مولتان، در جنوب این کشور، با خبرنگاران سخن می‌گفت افزود: «من این حرف را با مسئولیت بیان می‌کنم و می‌دانم که هر یک از کلماتم به تیتر رسانه‌های بین‌المللی تبدیل می‌شود».

آقای قرشی با اشاره به اینکه هدف از این حمله «افزایش فشارهای دیپلماتیک بر پاکستان است» گفت: این موضوع دو روز پیش به تمامی سفارتخانه‌های کشورهای خارجی در اسلام‌آباد اطلاع داده شد.

ساعاتی پس از انتشار این اظهارات، هند به‌شدت به آن واکنش نشان داد و سخنان وزیر خارجه پاکستان را «غیرمسئولانه و مضحک» خواند.

راویش کومار، سخنگوی وزارت روابط خارجی هند، در بیانیه‌ای که در توئیتر او نیز منتشر شد گفت: اظهارات وزیر خارجه پاکستان «با هدف دامن زدن به احساسات اغراق‌آمیز درباره جنگ در منطقه بیان شده است. ظاهرا این حیله‌گری آشکار و عمومی فراخواندن تروریست‌های مستقر در پاکستان به حمله تروریستی در هند است».

تنش بین دو همسایه اتمی به ویژه پس از وقوع انفجاری انتحاری در کشمیر هند که حدود دو ماه پیش به کشته شدن ۴۰ مأمور امنیتی منجر شد بالا گرفت.

هند عامل این حمله را گروه موسوم به «جیش محمد» که در پاکستان مستقر است معرفی کرد و پس از آن حملاتی هوایی علیه مواضعی در کشمیر پاکستان انجام داد.

در جریان آن حملات یکی از جنگنده‌های هندی در خاک پاکستان سقوط کرد و خلبان آن به دست نیروهای پاکستانی اسیر شد.

در آن مدت، تیراندازی و حملات متقابل نیروهای پاکستانی و هند در دو سوی «خط کنترل» کشمیر نیز ادامه یافت و چندین کشته برجای گذاشت.

با این حال در هفته‌های اخیر و در پی آزاد شدن خلبان هندی و همچنین بازداشت شماری از اعضای «جیش محمد» در پاکستان، تنش بین دو کشور کاهش یافته بود.

از سال ۱۹۴۷ که حاکمیت بریتانیا بر این منطقه پایان یافت، هند و پاکستان هر دو مدعی مالکیت کامل کشمیر شدند و در حال حاضر «خط کنترل» به عنوان مرز دوفاکتوی دو کشور محسوب می‌شود.

منابع: خبرگزاری‌های آلمان و فرانسه، توئیتر و رادیو فردا /ج / پ.پ
XS
SM
MD
LG