یک هواپیمای مسافربری با ۹۸ سرنشین روز جمعه دوم خرداد در نزدیکی فرودگاه کراچی، در جنوب پاکستان، در محلهای مسکونی سقوط کرد؛ بنابر برخی گزارشها دو یا سه تن از سرنشینان جان سالم به در برده و بقیه کشته شدهاند.
این هواپیمای ایرباس ۳۲۰ از لاهور عازم کراچی بود و به گفته شاهدان عینی، پس از دو یا سه بار تلاش ناموفق برای نشستن در «فرودگاه بینالملی جناح» کراچی، در محله مسکونی مجاور فرودگاه سقوط کرد.
در ساعت اولیه سقوط برخی مقامهای محلی، از جمله وسیم اختر، شهردار کراچی، گفتند که تمامی سرنشینان هواپیما جان باختهند؛ با این حال گزارشهایی درباره زنده ماندن ۲ یا ۳ نفر از سرنشینان منتشر شده است.
دو مقام هواپیمایی پاکستان از زنده ماندن دو نفر و تلویزیون محلی از زنده ماندن سه نفری که در ردیف اول هواپیما نشسته بودند خبر داده و یکی از آنها را ظفر مسعود، رئیس بانک پنجاب، معرفی کردهاند.
مقامهای رسمی درباره تلفات احتمالی ساکنان محله مسکونی هنوز اظهار نظری نکردهاند اما برخی رسانههای محلی از ۶ مجروح خبر دادهاند؛ همچنین به گفته شهردار کراچی، دستکم پنج یا شش خانه نیز تخریب شده است.
فرودگاه لاهور که این هواپیما از آنجا برخاسته بود در دقایق اولیه حادثه شمار سرنشینان را ۱۰۷ نفر اعلام کرد اما اندکی بعد سازمان هواپیمایی کشوری پاکستان با تصحیح «اشتباه ناشی از سردرگمی ابتدایی» گفت هواپیما حامل ۹۱ مسافر و ۷ خدمه بوده است.
بنابر گزارشها، کار امدادرسانی و حرکت آمبولانسها به دلیل ازدحام جمعیت و خیابانهای باریک به سختی انجام میشد.
آسوشیتدپرس به نقل از شاهدان عینی نوشته است که هواپیما دو یا سه بار تلاش ناموفقی برای فرود داشت و سرانجام در محله مسکونی و فقیر «مدل کلونی» که در مجاورت «فرودگاه بینالمللی جناح» قرار دارد سقوط کرد.
«لایو ایتیسی»، یکی از وبسایتهای رصدکننده هوانوردی فایلی صوتی را به عنوان آخرین مکالمه بین خلبان هواپیما با برج مراقبت منتشر کرده که خلبان در آن میگوید موتورها از کار افتاده و تلاش اول او برای فرود ناموفق بوده و اکنون در حال دور زدن است تا دوباره سعی کند.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان، در پیامی توئیتری از سقوط این هواپیما ابراز تأثر کرد و با تأکید بر انجام سریع تحقیقات درباره علت حادثه، نوشت که با مقامهای شرکت هواپیمایی «پاکستان اینترنشنال» و همچنین مسئولان امدادی در محل تماس است.
از اواسط ماه مارس (بیش از یک ماه پیش) و به دلیل مقررات مقابله با کرونا، پروازهای مسافربری در پاکستان تعطیل بود و این پروازها از چند روز پیش به مناسبت ایام عید فطر از سر گرفته شد.
به گزارش آسوشیتدپرس، این هواپیما از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۴ در اختیار شرکت هوایی «چاینا ایسترن» بود و از آن زمان به خطوط هواپیمایی پاکستان پیوست.