لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۴۸

پايان عملیات نجات در مناطق زلزله زده افغانستان و دفن قربانیان


همزمان با از بین رفتن امید به نجات قربانیان از زیر آوار روز سه شنبه ۱۸ مهر و سه روز پس از وقوع یکی از پر تلفات زلزله‌های جهان در نواحی شمال غربی افغانستان، عملیات نجات تقريبا پايان یافته است و روستائیان ساکن این نواحی در مراسم بزرگ قربانیان را دفن کردند.

به گفته حکومت طالبان در این چند زمین لرزه که روز شنبه در شمال غربی شهر هرات روی داد دست کم دو هزار و ۴۰۰ نفر کشته و دو هزار نفر نیز مجروح شده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی گفت اکثر قربانیان زنان و کودکان هستند که هنگام وقوع زلزله در خانه و یا نزدیک خانه‌ها بودند.

وضع نابسامان زیرساخت‌های افغانستان پس از چند دهه جنگ عملیات نجات و امدادرسانی را به شدت محدود کرده است.

قطع کمک‌های بین‌المللی پس از روی کار آمدن طالبان که در دو دهه گذشته اصلی‌ترین منبع درآمد دولت افغانستان بود در این وضعیت بی‌تاثیر نبوده است.

سخنگوی وزارت مدیریت سوانح افغانستان به خبرگزاری‌ها گفت هر چند عملیات نجات در برخی روستاها ادامه دارد ولی در اکثر نقاط زلزله زده به پایان رسیده است. او خاطر نشان کرد که رقم نهایی تلفات به زودی اعلام خواهد شد.

دفتر فعالیت‌های بشردوستانه سازمان ملل روز سه شنبه تلفات زلزله‌ها را حدود هزار و ۳۰۰ کشته، حدود هزار و ۷۰۰ مجروح و حدود ۵۰۰ مفقودالاثر اعلام کرد. این نهاد افزود که این ارقام فقط مربوط به ولسوالی زنده جان است و جمع آوری آمار تلفات در چهار نقطه زلزله زده دیگر ادامه دارد.

افغانستان کشور زلزله‌خیزی است و در دهه‌های گذشته چندین زلزله بزرگ به خصوص در مناطق کوهستانی هندوکش واقع در نزدیکی مرز با پاکستان روی داده است.

زلزله‌های روز شنبه در شمال غربی افغانستان به قدرت ۶.۳ ریشتر پس از زلزله‌های ترکیه و سوریه که بیش از ۵۰ هزار تلفات به جا گذاشت مرگبارترین زمین‌لرزه‌های سال جاری در جهان بودند.

به گفته مقامات افغانستان بر اثر این زلزله‌ها تمامی ساختمان‌ها در ۲۰ روستا ویران شده‌اند.

سازمان ملل نیز خبر داد که در روستاهای ولسوالی زنده جان «صد در صد» خانه‌ها و شش مدرسه نابود شده‌اند.

به گفته مردم منطقه تعداد کشته‌ها فقط در روستای سیاه آب دست کم ۳۰۰ نفر است.

روز سه‌شنبه در اکثر روستاهای زلزله زده پس از مراسم نماز و دعا اجساد قربانیان به خاک سپرده شد.

تاج محمد، یک روستایی ۶۰ ساله ساکن این منطقه گفت یازده نفر از اعضای خانواده خود، هر چهار پسر و عروس و چند نوه را از دست داده است.

دفتر فعالیت‌های بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرده که پنج میلیون دلار کمک فوری به زلزله زدگان اختصاص داده است ولی کمک‌های جنسی فوری فقط از سوی چند کشور ارسال شده‌اند.

شبکه بهداشت و خدمات درمانی افغانستان که به شدت به کمک مالی خارجی وابسته بود پس از روی کار آمدن طالبان و قطع کمک‌های خارجی با کمبود شديد بودجه روبرو است.

رئیس بخش واکنش اضطراری در سازمان بهداشت جهانی گفت با توجه به سرد شدن هوا زلزله زدگان علاوه بر غذا و دارو به سرپناه نیاز دارند.

عبدالستار، یک قبرکن در روستای سیاه آب گفت جان به دربردگان از زلزله به تمامی کمک‌هایی که می تواند ارسال شود نیاز دارند.

او افزود:«امید اول ما خداوند و پس از او کمک‌های کشورهای خارجی است.» او و همکارانش برای دفن قربانیان در این روستا بیش از ۵۰۰ قبر کنده‌اند.

XS
SM
MD
LG