لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۱

روسیه استفاده از دستگاه‌های تنفسی که به آمریکا هم داده بود را متوقف کرد


دستگاه تنفس مصنوعی مدل آونتا -ام، محصول شرکت محصولات مهندسی اورال
دستگاه تنفس مصنوعی مدل آونتا -ام، محصول شرکت محصولات مهندسی اورال

مقامات مدیریت اضطراری آمریکا می‌گویند دستگاه‌های تنفس مصنوعی که روسیه برای کمک به بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به این کشور فرستاده بود از همان مدلی است که در روزهای اخیر منشا چند حریق در بیمارستان‌های روسیه بودند.

نهاد ناظر بر شبکه بهداشت روسیه روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت اعلام کرد که استفاده از این مدل دستگاه‌های تنفس مصنوعی را متوقف کرده است.

این دستگاه‌ها توسط یک شرکت محصولات مهندسی به نام اورال در حوالی شهر یکاترینبورگ تولید می‌شوند که اخیرا با سفارش دولت برای پنج هزار و ۷۰۰ دستگاه تولید خود را افزایش داده است.

جانت مونتسی، سخنگوی آژانس فدرال مدیریت وضعیت اضطراری آمریکا، روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت: «به دلیل احتیاط فراوان این دستگاه‌ها هیچ‌گاه در بیمارستان‌های آمریکا مورد استفاده قرار نگرفته‌اند.»

او در بخش دیگری از بیانیه افرود: این دستگاه‌ها به نیویورک و نیوجرسی، دو ایالتی که بیش از هر نقطه دیگری از شیوع ویروس آسیب دیده‌اند تحویل داده شدند «ولی با توجه به کاهش تعداد بیماران نیازی به استفاده از آنها نبود».

به دنبال مرگ حداقل شش بیمار مبتلا به بیماری کووید-۱۹ بر اثر حریق در بیمارستان‌های سنت پترزبورگ و مسکو که تصور می‌شود دلیل آن نقض فنی دستگاه‌های تنفس مصنوعی بود، نهاد ناظر بر فعالیت شبکه بهداشت روسیه کنترل فنی و ایمنی این مدل از دستگاه‌های تنفس مصنوعی را که برای درمان بیماران در بخش مراقبت ویژه نقش مهمی دارند آغاز کرده است.

این نهاد در بیانیه خود گفته است: «اداره فدرال کنترل خدمات بهداشتی استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی مدل آونتا -ام، محصول شرکت محصولات مهندسی اورال را متوقف کرد.»

این بیانیه می‌افزاید در بیمارستان‌های اسپاسوکوکوتسکی مسکو و سنت جورج شهر سنت پترزبورگ که روز ۲۰ و ۲۳ اردیبهشت دچار حریق شدند از این دستگاه‌ها استفاده می‌شده است.

این دستگاه‌های تنفس مصنوعی بخشی از تجهیزات پزشکی بودند که چند هفته پیش برای کمک به مقابله با شیوع ویروس کرونا توسط یک هواپیما از روسیه به آمریکا منتقل شدند.

مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت این تجهیزات خریداری شده‌اند اما او بهایی را که دولت آمریکا پرداخته است مشخص نکرد.

خانم اورتگاس گفت این محموله در پی گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری آمریکا و روسیه، در روز ۳۰ مارس و در شرایطی که ویروس کرونا به شدت در نیویورک شیوع پیدا کرده بود خریداری شد.

دونالد ترامپ در پی این تماس تلفنی گفت ولادیمیر پوتین پیشنهاد ارسال تجهیزات پزشکی داده و آن را «یک اقدام خیلی خوب» توصیف کرد.

به فاصله کوتاهی پس از ورود این محموله که رئیس‌جمهوری روسیه آن را «کمک» توصیف کرد سئوالاتی در مورد انگیزه روسیه و احتمال بهره‌برداری از آن به عنوان یک ژست تبلیغاتی مطرح شد.

با استفاده از گزارش رادیو اروپای آزاد/ ش.ر/ک.ر
XS
SM
MD
LG