لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۴۸

اتحاد جدید بین بمباردیه و ایرباس


بمباردیه سری سی
بمباردیه سری سی

شرکت ایرباس با خرید بخشی از شرکت بمباردیه و مشارکت در ساخت سری سی می‌خواهد در بخش هواپیماهای ۱۰۰ نفره حضور جدی‌تری پیدا کند.

ایرباس ۵۰ درصد سهام برنامه بمباردیه سری سی را خریده است. بر اساس برنامه ریزی انجام شده خط تولید این شرکت در کبک کانادا باقی خواهد ماند اما ایرباس کمک می‌کند تا خط تولید دومی از این هواپیما راه اندازی شود و در زمینه توسعه این مدل و ارايه خدمات فروش و پس از فروش هم ایرباس به بمباردیه کمک خواهد کرد.

آن‌گونه که اعلام شده ایرباس با این خرید فعالیت خود در زمینه هواپیماهای ۱۰۰ نفره را شتاب می‌دهد. این شرکت امید دارد تا ۲۰ سال آینده شش هزار فروند از این هواپیماها را تولید کند. خرید بخش کلیدی بماردیه کانادا می‌تواند ضربه سنگینی به شرکت بوئينگ در بازار وارد کند و بوئینگ با این اقدام بخشی بیشتری از بازار را در برابر رقیب سنتی خود ایرباس از دست خواهد داد.

شرکت بمباردیه به تازگی سری جدید هواپیماهای خود با نام سری «سی» را معرفی کرده است. مدل سی‌اس ۱۰۰ این شرکت ۱۲۰ نفر و مدل سی‌اس ۳۰۰ هم ۱۶۰ نفر ظرفیت دارند.

موتور این هواپیما توسط شرکت پرت‌ اند‌ ویتنی آمریکا تولید می‌شود. این شرکت یکی از قوی‌ترین سازندگان موتورهای توربو جت دنیاست. در هواپیمای سری سیشرکت بمباردیه در قسمت‌های قطعات سیستم ارابه فرود از محصول شرکت لیبهر آلمان، در بخش واحد قدرت کمکی از محصول شرکت هانی‌ول آمریکا، و در بخش کنترل و هدایت از محصول شرکت راک ول کولینز آمریکا استفاده شده است.

البته این شرکت گذشته از سری سی به تولید مدل های دیگری هم می‌پردازد که زیر مجموعه ایرباس نخواهند بود. از جمله این مدل هاسی‌آرجی ۷۰۰، ۹۰۰ و ۱۰۰۰است . این مدل‌ها به ترتیب ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ نفر ظرفیت و به ترتیب ۲۴، ۳۸ و ۴۶ میلیون دلار قیمت دارند. در بخش هواپیماهای ۵۰ نفره که نیاز فرودگاه‌های کوچک است، شرکت کانادایی بمباردیهمدل سی‌آرجی ۱۰۰/۲۰۰ را تولید می‌کند. این هواپیمای ۵۰ نفره کانادایی ۲۴ میلیون دلار قیمت دارد و ۸۶۰ کیلومتر در ساعت نیز سرعت دارد.

رقیب هواپیماهای شرکت ای تی آر در جهان بمباردیه دش هشت است که مدل ۳۰ نفره آن ۱۳ و مدل ۸۰ نفره آن ۲۴ میلیون دلار قیمت دارد.

شرکت ای تی آر به تازگی موفق به فروش ۲۰ فروند از هواپیما‌هایش با موتور توربو پراپ به شرکت ایران ایر شده است. این شرکت البته قرار است در صورت خواست ایران ۲۰ فروند دیگر هم به این شرکت بفروشد.

توربوپراپ نوعی موتور توربینی گازی است که در آن از گردش محور توربین برای گرداندن ملخ و ایجاد پیش‌رانش استفاده می‌شود. این نوع موتور‌ها برای هواپیما‌هایی با برد کم و سرعت زیر ۷۰۰ کیلومتر در ساعت مناسب و به دلیل مصرف سوخت و تعمیرات ارزان‌ترشان نسبت به موتور‌های توربو فن دارای صرفه اقتصادی هستند. البته به غیر از بخش سری سی باقی بخش‌ها در خرید ایرباس از بمباردیه قرار ندارند.

شرکت بمباردیه چندی است تلاش فراوانی می‌کند در بازار هوایی ایران حاضر شود ولی به دلیل بی‌اعتمادی شرکت‌های ایرانی به کشور کانادا سبب شده این شرکت در فروش مدل سری سی به ایران موفق نباشد.

در رقابت با جت سری سی بمباردیه شرکت میتسوبیشی و امبراير موفق‌تر عمل کرده‌اند و توانسته‌اند با شرکت‌های ایرانی به توافق‌های فروش دست پیدا کنند.

هواپیماهای شرکت میتسوبیشی ژاپن و امبرائر برزیل به ترتیب با حدود ۸۰ و ۵۰ فروند هواپیما پس از ایرباس و بوئینگ که بیش از ۱۰۰ هواپیما از طرف ایران سفارش گرفته اند، از هواپیماهای اصلی ایران خواهند شد.

جت‌ام آر جی ژاپنی که ایران قصد خرید آن را دارد رقیب اصلی سری سی بمباردیه است و از پیشرفته‌ترین گزینه‌های حال حاضر جهان در کلاس هواپیماهای مسافربری۱۰۰ نفره محسوب می‌شود.‌

از طرفی رویترز گزارش داده است که ایران علاقمند است ۵۰ فروند هواپیما از شرکت هواپیماسازی برزیلی امبرائر خریداری کند.

مدل ای یک و ای دو هم‌کلاس بمباردیه سری سی هستند و در حال حاضر از نظر فروشموفق‌تر از این هواپیما کانادایی بوده‌اند.

شرکت ایرباس عملا با خرید برنامه سری سی بمباردیه وارد رقابت با شرکت میتسوبیشی ژاپن و امبرائر برزیل شده است.

حالا شرکت بمباردیه با توجه با رابطه گرم بین ایرباس و شرکت‌های ایرانی می‌تواند امید داشته باشد در بازار ایران هم حضور جدیدی پیدا کند.

XS
SM
MD
LG