لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۱۷

درخواست آزادی امیرحسین مرادی و علی یونسی از سوی ۱۷۰ استاد دانشگاه شریف


علی یونسی (راست) و امیرحسین مرادی (چپ)
علی یونسی (راست) و امیرحسین مرادی (چپ)

ده‌ها استاد دانشگاه صنعتی شریف در نامه‌ای که روز جمعه منتشر شد خواستار آزادی امیرحسین مرادی و علی یونسی، دو دانشجوی نخبه زندانی این دانشگاه، شدند.

به گزارش خبرگزای ایسنا در روز جمعه،‌ ۲۴ اردیبهشت، در این نامه که به امضای ۱۷۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف رسیده، آنها خطاب به «مسئولان عالی‌رتبه نظام» خواستار آزادی یا تعلیق مجازات امیرحسین مرادی و علی یونسی به مناسبت عید فطر شده‌ا‌ند.

در این نامه با اشاره به افتخارات آقایان مرادی و یونسی در المپپادهای علمی از آنها به عنوان «دانشجویان برتر» این دانشگاه نام برده شده و آمده است: «یک فرزند نوجوان و جوان ممکن است سهواً یا عمداً مرتکب خطا شود، اما آن‌چه مهم است مواجهه‌ پدرانه و درس‌آموز با اوست.»

این در حالی است که هنوز برای این دو دانشجوی نخبه دادگاهی تشکیل نشده و اثبات نشده که این دو مرتکب خطایی شده‌اند.

در این نامه همچنین آمده است: «با توجه به طولانی شدن گرفتاری این دو جوان، بدینوسیله مُصرانه از مقامات عالی‌رتبه نظام جمهوری اسلامی درخواست می‌نماییم که با سعه صدر و با لحاظ حداکثر رأفت اسلامی نسبت به اتهامات این دو دانشجوی جوان، آنان را به مناسبت عید سعید فطر مورد عفو یا تعلیق مجازات قرار داده و اجازه دهند که به آغوش خانواده و جمع دانشگاهی خود بازگردند.»

خبرگزاری ایسنا ابتدا اسامی امضاکنندگان این نامه را منتشر نکرد، اما پس از ساعتی در خبری جداگانه اسامی این استادان را نیز منتشر کرد.

علی یونسی، برنده المپیاد نجوم کشوری و جهانی در سال‌‌های ۹۵ و ۹۶، روز ۲۲ فروردین سال گذشته بدون اعلام دلیل «پس از ضرب‌ و شتم شدید توسط مأموران» بازداشت شد.

در همان روز، مأموران امنیتی امیرحسین مرادی، دانشجوی فیزیک و برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری را نیز بازداشت کردند. از وضعیت این دانشجو اطلاع دقیقی در دست نیست.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، در اوایل اردیبهشت ۹۹ اتهام این این دانشجویان را ارتباط با گروه‌های «ضد انقلاب» و «به‌ویژه» سازمان مجاهدین خلق اعلام کرد و گفت که آنها «تحت تعلیمات» مجاهدین خلق «به دنبال انجام اقدامات خرابکارانه‌ای در کشور بودند که اقدامات ایذایی را هم انجام داده بودند.»

این اتهامات همواره از سوی خانواده علی یونسی رد شده است و خواهر و برادر او بارها اعلام کرده‌اند که نیروهای امنیتی با فشار و شکنجه خواهان گرفتن اعترافات اجباری از این دانشجوی زندانی بوده‌اند.

مصطفی نیلی، وکیل علی یونسی و امیرحسین مرادی، روز دوشنبه ۲۳ فروردین امسال اتهام مطروحه علیه موکلانش را «افساد فی‌الارض» عنوان کرده است. حکم این اتهام در جمهوری اسلامی ایران، معمولا اعدام است.

فرورین امسال، همزمان با اولین سالگرد این دو دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف در نامه به ابراهیم رئیسی خواستار آن شد که این دو نفر دست‌کم تا زمان برگزاری دادگاهی عادلانه، با قرار وثیقه آزاد شوند.

در این نامه همچنین ابراز نگرانی شده بود که از این دو دانشجو تحت اجبار و سختی‌هایی که در این یک سال متحمل شده‌اند اعترافاتی نادرست اخذ شده باشد.

XS
SM
MD
LG