هفت کشور آمریکای جنوبی در پی آتشسوزیهایی که هزاران کیلومتر مربع از جنگلهای آمازون را در کام خود کشید روز جمعه ۱۵ شهریور معاهدهای را به منظور حفاظت از این بزرگترین جنگلهای حارهای جهان امضا کردند.
روسای جمهور کشورهای کلمبیا، بولیوی، اکوادور و پرو، معاون رئیس جمهور سورینام، وزیر منابع طبیعی کشور گویان و وزیر خارجه برزیل طی نشست یک روزهای که در شهر جنگلی لتیسیا، واقع در جنوب کلمبیا برگزار شد، این توافق را نهایی و امضا کردند.
ژاییر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل نیز از طریق ویدیو کنفرانس در نشست حضور یافت.
کشورهای یادشده طبق این توافق قرار است در مقابله با حوادثی که جنگلهای آمازون را تهدید میکند به کمک یکدیگر بشتابند و نیز از طریق ماهواره شرایط منطقه را به طور مرتب رصد کنند.
ایوان دوکه، رئیس جمهوری کلمبیا، اظهار داشت: «روسای جمهور کشورهایی که به طور مشترک از این گنجینه، آمازون، بهره میبرند از طریق این نشست به ساز و کاری برای همکاری با یکدیگر دست یافتهاند.»
وی سپس خبر داد که سران این کشورها بار دیگر در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
مارتین ویزکارا، رئیس جمهوری پرو، نیز گفت: «حسن نیت صرف دیگر کافی نیست.»
کشورهای یادشده قرار است شبکهای برای مقابله با بلایا ایجاد کنند که در صورت وقوع حوادثی مانند این آتشسوزیهای اخیر، بتوانند همکاری بهتری با یکدیگر داشته باشند.
این گروه همچنین بر روی طرحهایی برای به وجود آوردن دوباره جنگلها و استفاده از ماهواره برای نظارت بر اقداماتی که به از بین رفتن جنگلها میانجامد، سرمایهگذاری خواهد کرد.
اقدام دیگر این کشورها نیز تبادل اطلاعات با یکدیگر در رابطه با فعالیتهایی مانند استخراج غیرقانونی از معادن خواهد بود که به منابع طبیعی آسیب میرساند.
بولسونارو در اظهارات خود طی این نشست تاکید کرد که این معاهده بر حق حاکمیت هر کدام کشورها صحه میگذارد.
شمار آتشسوزیهایی که امسال در جنگلهای آمازون برزیل به وقوع پیوسته ۸۳ درصد افزایش یافته که به نابودی بخشهای بزرگی از آن انجامیده.
این مسئله اعتراضات گستردهای را در سراسر جهان علیه دولت برزیل و رئیس جمهور این کشور موجب شده که منکر تغییرات جوی است. ۶۰ درصد جنگلهای آمازون در برزیل واقع است.