لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۴

انتقاد عضو ارشد نظام پزشکی از عملکرد «ضعیف» مسئولان در تامین واکسن؛ روحانی: به آمریکا فحش بدهید


در حالی که حسن روحانی می‌گوید باید «فحش» کمبود واکسن کرونا در ایران را به آمریکا داد، یک مقام سازمان نظام پزشکی، می‌گوید «اشکال اول» در کمبود واکسن از «خود ماست» و بعد به آمریکا و سایر کشورها مربوط می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، عباس آقازاده، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی «برآیند و ماحصل تلاش‌های» وزارت بهداشت و سایر بخش‌های حکومت در زمینه تامین واکسن مورد نیاز را «ضعیف» ارزیابی کرد.

وی گفت: «در رابطه با تامین واکسن مورد نیاز، فعال و موثر برخورد نکردیم» و «انتظار برای تولید واکسن داخلی، ایران را از سرعت اپیدمی عقب انداخت.»

آقازاده تاکید کرده «اولین اشکال [در تامین واکسن]، از خود ما و دوم به شیطنت و خباثت آمریکا و سایر کشورها مربوط است.»

مقام‌های جمهوری اسلامی پس از ممنوع شدن ورود واکسن‌های کرونا ساخت آمریکا و بریتانیا از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، تبلیغات گسترده‌ای درباره ساخت واکسن کرونا انجام دادند که به اختلافاتی در وزارت بهداشت نیز منجر شد.

آقای خامنه‌ای دی ماه گذشته با متهم کردن آمریکا و بریتانیا به آزمایش واکسن‌های کرونا بر روی ملت‌های دیگر، گفته بود که «اگر آمریکایی‌ها توانسته بودند، واکسن درست کرده بودند، وضعیت خودشان این گونه نبود.»

این در حالی است که آزمایش‌ها حاکی از تاثیر بیش از ۹۰ درصدی واکسن‌های کرونای ساخت شرکت‌‌های فایزر و مدرنا است که به جز استفاده گسترده در خاک ایالات متحده به کشورهای دیگر نیز صادر شده است.

بر اساس این گزارش، آقازاده در عین حال بدون اشاره به آمار دقیق، گفته «درصد بالایی» از کادر درمان بخش دولتی و اعضای هئیت علمی، واکسن دریافت کرده‌اند، اما در «کل بخش خصوصی که بیرون از بخش دولتی کار می‌کنند، هنوز واکسیناسیون انجام نشده است.»

منظور او از بخش خصوصی، «مطب‌ها، بیمارستان‌های خصوصی، موسسات تصویربرداری، داروخانه‌ها و فیزیوتراپی‌ها» است.

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در عین حال اظهارات مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت را مبنی بر اینکه «تاکنون ۸۰ درصد کادر درمان بیماران کرونایی» در ایران واکسینه شده‌اند رد کرد.

به گفته وی، حتی اگر منظور خانم حضرتی، کادر درمان بیمارستان‌های دولتی باشد «این آمار باز هم دقیق نیست، چون در بیمارستان‌های دولتی سراسر کشور هم ۸۰ درصد همکاران ما واکسیناسیون نشدند و حتی ۸۰ درصد پرستاران استخدام بیمارستان دولتی ما هنوز واکسن دریافت نکردند.»

این اظهارات در شرایطی بیان می‌شود که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران روز پنج‌شنبه، ۱۹ فروردین، «مقصر» کمبود واکسن کرونا در ایران را آمریکا معرفی کرده و گفته: «باید فحشش را به آمریکا بدهند اما به بخش درمان و دولت حمله می‌کنند.»

وی رسانه‌هایی را که به دولت وی برای کمبود واکسن انتقاد می‌کنند «ضد ایران و ضد مردم ایران» و «شکست‌خورده و رسوا» نامیده و افزوده «ما هم به موقع سفارش دادیم و هم مقدار زیاد سفارش دادیم اما یک‌ ماه، دوماه برای اینکه پول منتقل شود تاخیر ایجاد شد و به همین دلیل نوبت ما در کوواکس عقب افتاد.»

روحانی در عین حال گفته «در یک مورد ۱۰ میلیون دوز قرار بوده وارد شود اما جلوگیری کردند. همچنین ۱۶ میلیون دوز خریداری کردیم از کوواکس که مرحله‌ای وارد می‌شود. از هند هم خریداری کردیم و پول را هم پرداخت کردیم اما می‌گویند قوه قضائیه مانع شده است.»

بالاگرفتن تنش‌ها در داخل بر سر تامین واکسن کرونا در شرایطی ادامه دارد که پس از تعطیلات نوروزی و همزمان با خودداری دولت از اقدامات موثر در جلوگیری از سفر شهروندان به نقاط مختلف، شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در ایران باردیگر به شدت افزایش یافته است.

در تازه‌ترین آمار رسمی، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز پنج‌شنبه از جان باختن ۱۸۵ بیمار جدید و شناسایی بیش از ۲۲ هزار و ۵۰۰ مبتلای دیگر به کرونا در یک شبانه‌روز گذشته خبر داد.

همزمان با رکوردشکنی آمار بیماران کرونا در پایتخت برخی مسئولان درباره پر شدن تخت‌های بیمارستانی در تهران طی روزهای آینده هشدار داده‌اند.

به گزارش ایرنا، به همین دلیل، رئیس اتاق اصناف تهران از تعطیلی بازار بزرگ این شهر و دیگر اصناف به جز واحدهای صنفی قرار گرفته در گروه یک به مدت ۲ هفته خبر داده است.

آن‌طور که قاسم نوده فراهانی اعلام کرده، اصناف قرار گرفته در گروه یک شامل تمامی عرضه‌کنندگان مواد غذایی و لوازم ضروری نظیر سوپرمارکت‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، خواربارفروشی‌ها، لوازم یدکی و خشکشوئی‌ها است.

فعالیت اغذیه فروشی‌ها، رستوران‌ها و کافی شاپ‌ها در تهران بدلیل وضعیت قرمز این استان، نیز به صورت خدمات غیرحضوری و بیرون بر مجاز است.

پیش از این و در حالی که وزارت بهداشت خبرهای ضدونقیضی از درخواست برای تعطیلی فوری دو هفته‌ای کل کشور و تکذیب این درخواست را منتشر کرده بود، استاندار تهران گفته بود که موضوع قرنطینه دو هفته‌ای این استان، «منتفی» است.

با استفاده از گزارش‌های ایرنا، ایلنا، پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری و رادیو فردا؛ ب.ب/س.ن
XS
SM
MD
LG